Målshow og sydlandske lækkerier

Selvom Ciutat de Valencia de seneste sæsoner har lagt græstæppe til drabelige og ganske jævnbyrdige opgør mellem Levante og Real Madrid, så virkede Ancelottis 11 udvalgte ganske opsatte på, at denne lørdagskamp ikke skulle blive endnu en af disse neglebidere.

Real Madrid sad allerede efter fem ti minutter tungt på kampen, kontrollerede midtbanen med Modric, Kroos og Isco og spillede sig forholdsvis let frem til flere store chancer. Efter knap et kvarters spil var der gevinst, da hjemmeholdets Juanfran klodset nedlagde Chicharito i det kriminelle felt.

Cristiano Ronaldo var iskold da han stillede sig klar ved 11-meter-pletten og ganske suverænt sparkede kuglen i mål til fortjent Madrid-føring.

Efterfølgende kom Levante en smule bedre med i kampen og fik lov at holde i bolden i længere tid af flere omgange. Dog blev det sjældent rigtig farligt, da chancerne typisk endte i halvforkølede langskud uden for Casillas' målramme.

Faktisk skulle der gå en halv time før man blev sådan rigtig nervøs på den madrilenske defensivs vegne. Her måtte Casillas først parere et skud til hjørne og på den efterfølgende dødbold, var det kun en velplaceret Modric på stregen, der forhindrede hjemmeholdet i at udligne.

Ellers var det så som så i forhold til chancer til hjemmeholdet og frem mod pausefløjtet fik Real Madrid igen helt styr på det. Det resulterede samtidig i et ganske stort pres mod Levantes felt, hvor særligt Modric og Kroos lagde tryk på med deres præcise pasningsspil.

Med lidt over fem minutter tilbage bar presset frugt, da en helt fri James let kunne slå et indlæg i feltet til en lige så fri Chicharito i det lille felt og mexicaneren kunne let men sikkert fordoble den madrilenske føring. Dermed syntes kampen allerede afgjort da de 22 spillere forsvandt ned i katakomberne til pauseteen.

Havde man troet / forventet en smule spænding om kampens resultat i løbet af de sidste 45 minutter, blev dette håb hurtigt punkteret.

Godt nok kom hjemmeholdet frem til sporadiske forsøg i anden halvlegs første ti minutter, men herefter stod der helt og aldeles Real Madrid på plakaten.

Stadionuret havde just rundet den første time, da
Ronaldo lynede for anden gang. Efter en fremragende dribletur af Isco, hvor Levantes midtbane blot kunne se til mens den klejne spanier snød den ene efter den anden som var de blårøde træningskegler.

Herefter en lækker aflevering til Ronaldo der forsatte det hvide dribleshow og bragte sig i skudposition just inden for feltets streger. Her svigter portugiseren sjældent og således heller ikke i dag i den valenciske forstad.

Dermed var det blot et spørgsmål om, at de sidste 30 minutter skulle rinde ud før de tre stensikre point var i hus.

Dog mente Real Madrids offensive kræfter, at man lige så godt kunne udnytte tiden til at give et par eksempler på sublim målteknik. Således først James efter knap 70 minutter, hvor colombianeren i én og samme bevægelse tæmmede bolden med brystet og sparkede kuglen i kassen med venstrebenet.

Til sidst følte Isco også for at være med i målshowet og den til tider udskældte midtbanedynamo afsluttede til 0-5 på fornemste vis ved at smække bolden helt op i trekanten.

Et perfekt udgangspunkt til en svær uge i både europæisk og spansk fodbold.

0-5 (0-2): 0-1 Cristiano Ronaldo (straffe) (13'), 0-2 Chicharito (38'), 0-3 Cristiano Ronaldo (61'), 0-4 James (68'), 0-5 Isco (82')

Dommer: Ignacio Iglesias Villenueva

Gule kort: Juanfran (13'), Camarasa (24'), Gavilan (28'), Pedro Lopez (45')

Real Madrid: Casillas – Carvajal – Pepe – Nacho – Marcelo (Arbeloa 73') – Modric (Medran 79') – Kroos (Illarramendi 68') – Isco – James – Chicharito – Ronaldo

Levante: Marino – Lopez – Garcia – Rodas – Ivan Lopez – Camarasa – Diop – Morales – Garcia (Xumetra) – Gavilan (Victor Perez 46') – Casadesus (Barral 67')

Kampens spiller: Chicharito. Mexicaneren med hidtil bedste præstation i Real Madrid-trøjen. Fik fremtunget straffesparket til 0-1 og scorede selv et flot men let mål til 02. Alt i alt ganske solid indsats.

Kampens detalje: James' scoring til 0-4. På trods af en lidt anonym indsats viste colombianeren ved sin scoring, hvilken sublim teknik han behersker. Ganske enkelt verdensklasse.

Kampens badebold: Skribenten mener ikke at der var enkelte spillere, der faldt helt igennem. Dog skal Nacho tildeles en mindre badebold for sin dribletur i udkanten af eget felt i første halvleg. Sådanne "detaljer" slipper man ikke godt fra, når modstanderen er af bare en smule bedre karakter.