Trofeo Bernabéu; en hyldest til "Paco"

2016-udgaven af Trofeo Bernabéu bliver en hydelst til en af Real Madrids allerstørste legender. Således bliver kampen afviklet til ære for Francisco "Paco" Gento, der i forbindelse med kampen bliver udnævnte til Real Madrids nye ærespræsident. Et hverv den nu afdøde argentinske angrebslegende Alfredo di Stefano bestred i perioden 2000 frem til siden sørgelig afsked med fodboldverden 14 år senere. 

Gento var med til at vinde seks mesterholdenes turnering - den nuværende Champions League. Og en lille historie kommer til at gentage sig d. 16. august i Madrid, da Real Madrids modstander denne dag er ingen ringere end Stade de Reims, som var Kongeklubbens første finalemodstander i mesterholdenes turnering - her var Gento med til at vinde 4-3 i en legendarisk kamp på Parc des Princes. Reims frister dog den dag i dag en anonym tilværelse i den franske andendivision og er dermed en skærende kontrast til Real Madrids vedvarende succes i international fodbold.

Gento spillede 18 aktive år i Real Madrid og nåede at spille imponerende 601 kampe med en masse titler til følge. Fremover kan han 82-årige legende se frem til at deltage i Real Madrids spillerpræsentationer på første parket sammen med præsidenten, Florentino Perez. 

Seneste artikler...

Annonce