Bale’s fem store udfordringer

Den walisiske superstjerne startede sæsonen fremragende og med fuld fart mod mål, hvor han scorede efter bare 73 sekunder. Både Zidane og Bale selv har inden sæsonen begyndte udtalt, at det bliver et vigtigt og afgørende år for Real Madrids nr. 11

Den madrilenske sportsavis AS har i den forbindelse oplistet fem punkter, hvor man mener der stadig er plads til forbedringer for Bale.

For det første skal Bale på podiet, når der i januar igen afholdes Ballon d’or. Efter en fremragende sidste sæson, hvor han i Spanien scorede 19 mål i 31 kampe og var en kæmpe andel i, at Wales nåede frem til semifinalen under sommerens EM i Frankrig, mener mange at Bale har bevidst sig værdig til at blive en af de tre kandidater, når det hele skal afgøres. Udover de oplagte kandidater Cristiano Ronaldo og Lionel messi forventer de fleste, at Bale skal kæmpe med den nykårede olympiske mester Neymar om den sidste plads.

For det andet er det tid til at Bale, som det var tilfældet i søndagens kamp, indtager en lederrolle på holdet. Der er ingen tvivl om, at waliseren siden sin ankomst til den spanske hovedstad i sommeren 2014 har stået i skyggen af Cristiano Ronaldo.

Men nu hvor Ronaldo ser ud til at være skadet et stykke tid endnu, mener AS det er alletiders chance for Bale til at steppe op og tage ansvaret på sig. Ikke mindst som han gjorde det i Copa del Rey finalen 2014 med sit fantastisk mål eller som tilfældet var i de afgørende kampe i sidste sæson.

Bale skal som tredje punkt til at score flere mål. Hans bedste måltotal er stadig fra hans første sæson i Madrid, hvor han endte på 22, mens han i 2014-15 scorede 17 kasser og i seneste sæson endte på 19 totalt. Dermed er han i alle årene endt som dårligste målscorer i BBC-trioen og det er Bale nu overbevist om, at han kan ændre.

Han har nu vænnet sig fuldstændig til livet i og omkring verdens største fodboldklub og derfor mener AS, at waliseren klart bør gå efter en større måltotal i år. Noget der startede ganske lovede i søndags mod Sociedad.

Derudover skal Bale i højere grad undgå skader. Siden han skrev under med Real Madrid har han været ude med skader i læggen hele seks gange. I sidste sæson var den også gal og Bale nåede aldrig at spille mere end seks kampe i streg, før han igen måtte undgå med nye skader. Det er virkelig en af Bales store personlige hæmsko, som han med alle midler ønsker at forbedre. Heldigvis har han og Real Madrid med tilknytningen af den nye fysiske træner Pintus en stor og vigtig hjælp på vejen mod færre skader.

Sidst men ikke skal han, og resten af Real Madrid, vinde La Liga. Zidane har fra start gjort det ganske klart at det er sæsonens helt store mål. Liga titlen er den sidste store titel Bale som Real Madrid spiller, mangler at kunne sætte i sit personlige pokalskab. Som resten af klubben arbejder Bale dog hårdt på at kunne løfte La Liga trofæet for første gang siden 2012, når sæsonen slutter i maj.

Seneste artikler...

Annonce