Tre point med hiv og sving

Om det var den spanske sensommervarme eller Bernabeupremiere-nerver der pressede sig på, skal her være usagt, men Real Madrid startede aftenens hjemmekamp usædvanlig sløvt og uskarpt. Særligt symboliseret ved Morata der ved flere gode omstillingsmuligheder, gled rundt som en anden Bambi på glatis og forpassede chancerne.

Celta Vigo havde smart valgt et taktisk oplæg, hvor de 11 udvalgte dækkede mand-mand og pressede Real Madrid højt på Bernabeus grønsvær. Det gjorde det, særligt i første halvleg, særdeles vanskeligt for Zidanes udvalgte at sætte spillet sammen og komme frem til rigtig store chancer. Modric kom frem til en håndfuld afslutninger og havde farligste forsøg i de første 45 minutter efter knap en halv time, hvor kroaten satte sin direkte mand og smækkede kuglen på overlæggeren. Modric var sammen med Casemiro en af de få spillere, der viste niveauet i aftenens kamp.

Anden halvleg blev (heldigvis) bedre. Blandt takket være kampens tre mål, men også fordi spillet blev bedre og intensiteten blandt spillerne på Bernabeu. Igen var det dog Celta der kom bedst ud fra omklædningsrummet og havde fuldstændig overtaget i de første fem minutter. Vi skulle dog frem til den rundede time, før der langt om længe gik hul på målbylden. Takket være et jammerligt udspark fra en ringe Celta-keeper, endte bolden hos Modric. Hurtigt blev den sendt videre til Asensio i det lille felt, der dog ikke kunne omsætte kæmpechancen til mål, men Morata var hurtig på resposten og sparkede den stensikkert ind. Det var tydeligt, at det mål var en stor lettelse og forløsning for den unge spanier.

Celta var dog ikke kommet til Madrid for at lege prügelknape og bare fem minutter senere var det igen remis på måltavlen. Real Madrids defensiv med Marcelo i spidsen tog sig en ordentlig siesta og så var det ingen sag for Ostellana i fri position fra 15 meter at sparke kuglen i mål på flotteste vis. Uden chance for Casilla i øvrigt.

Resten af kampen var overraskende jævnbyrdig og flere gange i slutminutterne kunne det være endt helt galt for Real Madrid, da Celta kom i overtal i omstillingsspillet, men hver gang formøblede chancerne forfærdeligt ringe.

Som i en Disney film endte det dog lykkeligt til sidst og lige som Lady & Vagabonden dukkede Toni op med forløsningen. På en fremragende afslutning med ti minutter igen sendte tyskeren bolden i en veltegnet bue helt ude ved stolpen og i nettet uden chance for Álvarez i Celta Vigo målet.

Dermed blev det til de tre forventede point, men der er masser af ting at arbejde på for Zidane, når det efter landsholdspausen gælder Osasuna på hjemmebane.

Kampfakta: (0-0), 1-0 Morata (60’), 1-1 Orellana (67’), 2-1 Kroos (82’)

Gule kort: Mallo, Castro

Dommer: Ricardo de Burgos

Real Madrid: Casilla – Carvajal – Sergio Ramos – Varane – Marcelo – Casemiro – Modric (James 69’) – Kroos – Asensio (Lucas Vazquez 65’) – Bale – Morata (Mariano 77’)

Celta Vigo: Álvarez – Mallo – Roncaglia – Cabral – Castro – Hernández – Wass (Pape Cheikh 77’) – Radoja (Sisto 85’) – Orellana – Guidetti (Aspas 73’) – Bongonda

Kampens spiller: Casemiro. Var sammen med Modric den eneste, der holdt niveau i en dårligt spillet kamp for Real Madrid.

Kampens badebold: Bale. Tog aldrig det lederskab, man må forvente af waliseren under de omstændigheder Real Madrid er i pt. Udover ét nærgående frispark og et brændt hovedstød var waliseren anonym i dag.

Kampens detalje: Ramos’ hyldest til 90’ernes fodboldlook med sorte fodboldstøvler og trøjen ned i bukserne. Fodboldvintage for alle penge.

Seneste artikler...

Annonce