Morata; Real Madrids farligste angriber

Morata er ifølge statistikker Real Madrids farligste angriber set over alle turneringer. 

Hvem er bedst: Morata eller Benzema? Ja, hvem kan ikke lide at lege med tanken om at være i Zidanes sko og bestemme, hvem der skal agere 9'er på Real Madrids holdkort. Real Madrids franske træner har aldrig lagt skjult på, at BBC er en fredet størrelse, hvorfor der er langt til kontinuerligt spilletid for Morata. Men er det rimeligt?

Hvis man ynder at sværge til statistikkerne spillerne i mellem, er svaret nødvendigvis ikke entydigt, men Morata er midlertidigt - 9 kampe inde i sæsonen, 3 i Champions League - en farligere angriber end spanierens franske pendant, Benzema. Således scorer Real Madrids egen canterano Alvaro Morata i snit et mål hvert 121. spilleminut. Spanieren har spillet sølle 484 minutter i alle turneringer for Real Madrid og takket for den minimale spilletid med imponerende 4 mål. Med til denne historie hører endvidere, at Morata ligeledes har assisteret sine holdkammerater 2 gange - begge gange som indskifter. 

Til sammenligning snitter Benzema et mål hvert 160. spilleminut i alle turneringer. Alle Benzemas mål er faldet i La Liga, hvilket isoleret set gør franskmanden til en skarpere angriber på spansk jord, men i det store billede er han ikke farligere end sin spanske angrebsmakker, Morata. Endvidere maner den nuværende statistik også Benzemas - angivelige - opspilskvaliteter en smule til jorden. Således har franskmanden slet ikke assisteret sine holdkammerater i indeværende sæson, hvilket selvfølgelig er lidt atypisk for angriberens ellers normale teknisk stærke højrefod.

Et lille plus (mere) i spanierens favør: Morata er blevet matchvinder 2 gange for Real Madrid i kampens døende minutter. Først mod Sporting Lissabon og i går mod Atheltic Bilbao. Det vidner lidt om Moratas store dedikation, ukuelige vindermentalitet og iver efter at vise omverden sit store potentiale - han vil være en mand i centrum. 

Statistikken fra whoscored.com er blot med til at forstærke billedet af, at Morata er den forkerte mand at have på bænken. Sammenligningen i denne artikel er lavet med spanierens direkte konkurrent, da det er mere sammenligneligt, men i virkeligheden skal Zidane måske overveje om BBC skal skifte udtryk, hvor minimum ét B, måske endda et C, er ude af ligningen. Der skal i hvert fald tilføjes et M!

Seneste artikler...

Annonce