Real Madrid nemt og overbevisende videre

Den største overraskelse inden aftenens kampstart var, at Zidane havde fundet plads i start-11’eren til norske Martin Ødegaard på den offensive midtbane. Og ligesom resten af Real Madrids reserver tog han imod chancen og leverede en mere end godkendt indsats i aftenens Copa del Rey retur mod Cultural Leonresa.

Havde gæsterne håbet på, at komme buldrende ud fra omklædningsrummet og måske ryste Real Madrid en smule med en hurtig scoring, blev aftenens lyserøde gæster hurtigt lagt på is. For knap havde Bernabeus stadionur rundet den første halve omgang, før Mariano sparkede bolden i nettet. Herfra kunne Zidanes tropper koble kampen i frigear og cruise sit videre avancement sikkert i mål.

Heldigvis var både Real Madrids stamspillere og reserver i stort spillehumør og gav det fremmødte publikum en dejlig fodboldaften på Bernabeu. 3-0 stod det efter 42 minutter og særligt kampens tredje scoring viste, at Carvajal og Mariano var aftenens to helt store oplevelser i Madrid. En kælen aflevering fra højrebacken, som angriberen med de dominikanske rødder tæmmede med brystkassen og resolut sparkede op i nærmeste målhjørne uden chance for Leandro Monteagud i Cultural målet.

Der skulle gå det meste af en halv time før aftenens gæster fra León skulle få pulsen op på Casilla med et godt opspil og et hovedstød fra Benjas pande, der gik snært forbi den ene opstander. Til gæsternes forsvar skal det dog siges, at de også bidrog til kampens æstetik med en flot scoring til 3-1. En veltimet helflugter fra Yeray, som Casilla kun fik fingerspidserne på og så kunne de knap 1000 medrejsende Cultural-tilhængere også få lidt at juble over på denne sidste efterårsaften i Madrid.

I anden halvleg handlede det primært for Real Madrid om at flytte bolden rundt i egne rækker, få tiden til at gå og for alt i verden undgå skader, mens det for gæsterne fra Cultural handlede om ikke at tilrage sig en ordentlig snitter. Begge missioner lykkedes bedst for hjemmeholdet og halvlegens to højdepunkter kom efter helholdsvis 63 og 74 minutter.

Først gjorde Enzo far stolt, da han smart sparkede bolden forbi en chanceløs Monteagud til 4-1. Med et kvarter igen fik Casilla så lov at holde fyraften og spare kræfter frem mod El Clásico, såfremt der skulle blive brug for hans meritter der. I stedet fik Ruben Yáñez det sidste kvarter i Bernabeus rampelys og leverede en fin indsats, hvor der ikke var meget at lave.

Til slut fik man såmænd også et hattrick at gå hjem på, da Mariano uden problemer kunne heade bolden i nettet fra det lille felt. En stor aften for ham og en nem billet videre for resten af Real Madrid.

Kampfakta

6-1 (3-1): 1-0 Mariano 1’, 2-0 James 23’, 3-0 Mariano 42’, 3-1 Yeray 45’, 4-1 Enzo Zidane 63’, 5-1 Mariano 88’, 6-1 Morgado (90’ selvmål)

Real Madrid samlet videre med 13-2

Gule kort: Casemiro, Garrido

Dommer: Mario Melero López

Real Madrid: Casilla (Yáñez 74’) – Carvajal (Varane 46’) – Nacho – Tejero – Isco (Enzo Zidane 46’) – Casemiro – Asensio – James – Ødegaard – Mariano

Cultural Leonresa: Monteagud – Bastos – González – Morgado – Díaz – Yeray – Gil – Suárez – Gallar – Ortí (Moreno 82’) – Benja (Zuiverloon 53’ – Abdullah 72’)

Kampens spiller: Carvajal og Mariano må deles om den. Carvajal for også på en ”ligegyldig” aften at vise stor spillelyst, pondus og autoritet. Mariano for sin store mål-iver, et hattrick og gåpåmod i hele kampen.

Kampens badebold: Der var ikke nogen der leverede en decideret dårlig indsats i aften, men Marco Asensio havde måske en af sine mere anonyme optrædener i aften.

Kampens detalje: Carvajals sublime oplæg og Marianos ditto spark til 3-0 målet!