Optakt: Drop taber-tankegangen

Ca

Casemiro ventes at være med fra start, efter han måtte starte El Clásico på bænken.

Madrid flyder i disse timer over med tastatur-ninjaer, der i skarpe vendinger argumenterer for, at Los Blancos med fordel bør lade være med at vinde aftenens kamp mod Dortmund. Alt sammen med det slutfacit, at den følgende andenplads i puljen vil give flere fordelagtige muligheder i lodtrækningsbowlen, når klubberne skal parres i 1/8-finalerne.

En andenplads vil give mulighed for at møde følgende mandskaber: Napoli, Monaco, Arsenal, Leicester eller Juventus, mens en førsteplads kan betyde familiesammenføring med enten Manchester City, Bayern München, Leverkusen, Benfica eller Paris SG.

Og det altså med det in mente, at der argumenteres kraftigt for, at det er bedste at sørge for, at man ikke vinder kampen – det er sikkert velmenende, men så sandelig også udtryk for en absurd småklubstankegang, hvor vi skal være bange for dem, og dem, og dem ... med andre ord alt det, som måske repræsenterer alle andre europæiske klubber, men så sandelig aldrig må blive sandheden for Real Madrid.

Ret historisk kan Real Madrid da netop også favne bredt. Eksempelvis at udradere Bayern München med samlet 5-0, eller som for 22 år siden lade sig slå ud af OB. Intet er umuligt, hvorfor hele tankegangen om lodtrækningsfordele og lette veje til finalen er decideret latterlig.

Der er kun en ting, der tæller. Og det er en sejr over Dortmund. Den sejr, der også samtidig er det eneste resultat, der sikrer Madrid førstepladsen i puljen over netop tyskerne. Desuden har en førsteplads også den fordel, at holdet starter ude og slutter hjemme; det er sjældent negativt.

Madrid får endda den kedelige hjælp, at Dortmund formentlig er uden flere profiler, hvor navne som Götze, Reus, Bender og floppet Sahin springer særligt i øjnene. Omvendt kan Real Madrid stille i efterhånden noget nær stærkeste mandskab, hvor ’kun’ Gareth Bale for alvor er savnet. Det ventes dog, at Zidane vil give tilbagevendte Toni Kroos noget ro for at undgå tilbagefald oven på tyskerens fodskade, men ellers ventes holdet at starte kampen med alle kanonerne fra start.

Måske mest af alt for at lukke munden på de fans, der stadig skriver hidsigt om fordelen ved ikke at vinde en fodboldkamp ...

Real Madrid:
Navas – Marcelo, Ramos, Pepe, Carvajal – Modric, Casemiro, James - Lucas Vázquez, Benzema, Cristiano

Dortmund:
Weidenfeller – Bartra, Ginter, Sokratis – Schmelzer, Weigl, Castro, Piszczek – Schürrle, Aubemeyang, Dembelé

Seneste artikler...

Annonce