Madrid skuffede fodbold-Europa

Det var en glædens dag for Karim, der midt i den store skuffelse kunne glæde sig over personlig succes.

 

Real Madrid havde det hele i hænderne – men med to lidt for lette scoringer til gæsterne fra Dortmund smed man både sejren og førstepladsen over styr.

For selvom det var skrevet i optakten, så kunne en manglende sejr over Dortmund teknisk set være bedre, når man ser på hvilke modstandere Real Madrid kunne ramle ind i, hvis holdet endte gruppespillet på andenpladsen. Faktum er bare, at det i den grad rammer den madrilenske selvforståelse, at holdet nu må nøjes med en andenplads i gruppe, hvor holdet som udgangspunkt var kæmpefavoritter.

Så lad os bare lige slå det fast. Det er på ingen måde en fordel at være toer, og det er på ingen måde klædeligt for en klub som Real Madrid at slutte under førstepladsen. Længere er fortællingen ikke.

Det så ellers så godt ud:

Vejen til den ventede sejr blev i den grad grundlagt af efterårets vel nok mest udskældte spiller, Karim Benzema, der med to fine scoringer – begge gange efter fine pasninger fra kanten af spillepladsen og ind i boksen til den lurede forward, der i begge situationer var sikkerheden selv, og så var det bare lige ud af Paseo de la Castellana – troede man – for første lykkedes det for Aubemeyang at bringe Dortmund en smule tilbage i kampen med en reducering efter en situation, hvor Marcelo simulerede Cristiano Ronaldos jubelscene og appellerede for offside, hvor efter Marco Reus kort før tid udnyttede, at Marcelo igen var henvist til tilskuernerækker og bragte balance i regnskabet.

Overordnet er det uafgjorte resultat ikke ufortjent, men dette skyldes i den grad mere madrilensk sløseri end tysk effektivitet, for det hører med til kampens højdepunkter, at Cristiano Ronaldo var tæt på med en fræk afslutning på stolpen, Ramos havde et flot hovedstød og Benzema kunne sagtens være blevet mere end dobbelt målscorer, desværre tæller ’tæt på’ for lige netop ingenting, og så vinder man ikke kampe som denne.

Lys i mørket var der dog. Her i blandt comeback til Kroos og Morata – der utvivlsomt bliver vigtige brikker ved det kommende VM for klubhold – ligesom det er glædeligt, at Benzema stemplede ind og ydede mere end i resten af sæsonens kampe tilsammen.

Med den skuffende andenplads kan Madrid nu ramle ind i følgende modstandere, når der trækkes lod inden alt for længe: Monaco, Arsenal, Napoli, Leicester eller Juventus.

Real Madrid – Dortmund 2-2 (1-0)
1-0 Benzema (28’), 2-0 Benzema (53’), 2-1 Aubemeyang (60’), 2-2 Reus (88‘)

Real Madrid
Navas – Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal – James, Casemiro, Modric (Kroos, 62’) – Cristiano Ronaldo, Benzema (Morata, 85’), Lucas V.

Dortmund
Weidenfeller – Schmelzer, Bartra, Sokratis, Piszczek – Castro (Rode, 80‘), Weigl, Pulisic (60‘, Reus) – Schürrle (Mor, 60‘), Aubemeyang, Dembelé

Gule kort: Modric, Varane, Sokratis

Dommer: Marciniak

Kampens spiller: Benzema – endelig var han der!
Kampens detalje: Det faktum, at Benzema endelig fik scoret!
Kampens badebold: Marcelo – så ikke godt ud ved målene, og virkede generelt usikker i sine indgreb.

Seneste artikler...

Annonce