Sergio Ramos: Jeg har overvejet at skifte til trøje nr. 93

Sergio Ramos fejrede i weekenden sin kamp nr. 500 med Real Madrid og efterfølgende deltog han i et Facebook-interview, hvor hans fans fik lov til at stille spørgsmål.

Det er der kommet følgende ud af:

Er det vigtigt at nulstille efter hver sæson?
- Det er altid godt at få nulstillet efter hver sæson. Man udvikler sig som spiller og det er især vigtigt i en klub som vores.

Favoritmål?
- Mit favoritmål, det ved jeg ikke, jeg har nogen som er bedre end andre og på vigtige tidspunkter. Alle har været specielle for mig, ligesom mine børn, men jeg ved ikke hvilket, jeg skal vælge. Men jeg tror La Décima-målet, for det var en hård kamp at vinde og at score i sidste minut er specielt.

Ændre rygnummer til nr. 93.
- Trøje nr. 4 har bragt mig held og har fulgt mig i min karriere i Real Madrid, men tro ikke at jeg ikke har planlagt at ændre det til 93.

At kæmpe til det sidste:
- Det er i vores DNA, i vores klub og i vores historie. Vi skal være opmærksomme på, hvad vores logo indebærer. Man skal repræsentere det og give det yderste, svede i trøjen til det sidste.

Vigtigheden af forsvaret:
- Hver enkelt spiller fortjener sin ros. Hovedrollen ligger næsten altid hos de forreste folk, men der er også forsvarere,s om har indflydelse, ikke kun på grund af mål, men også for deres arbejde for holdet. Den, som scorer målene, er ikke mere vigtig, man skal bygge huset fra bunden og forsvaret giver ro. Når vi vinder, så vinder vi alle sammen og når vi taber, så taber vi alle sammen.

Fejring ved Cibeles:
- Man får store følelser ved Cibeles-fontænen, at nyde sejrene med Madridismoen er altid en fantastisk ære. Vi deler triumfen med dem og vi er meget taknemmelige for glæden hen over året og det er en måde at give det tilbage på.

At blive træner i fremtiden:
- Jeg har fortsat mange år tilbage som spiller. Jeg vil nyde hver dag som det kommer og det er altid noget, at jeg bliver gjort opmærksom på det, men der er endnu tid til at tænke på det.

Hvad skal du lave, når du stopper som spiller?
- Jeg vil gerne dedikere mere tid til min familie, når jeg stopper. Det er min svaghed og fodbold tager meget tid fra mig. De støtter mig altid og forstår min måde at leve på.

Udgive en CD?
- På den ene eller anden måde har I hørt mig, at synge er en måde at blive motiveret på og sætte sig op til kampene. Men at udgive det på en CD tror jeg nu ikke, men man kan aldrig vide.

Interesser?
- Fodbold, heste og musik.

Arbejdet med UNICEF:
- Vi er forpligtede til at være solidariske og vi er her for at hjælpe.

500 kampe:
- Jeg føler en stor stolthed. Det havde jeg ikke regnet med, i mange år havde jeg ikke forestillet mig at kunne nå et så stort kamp-antal. I dag kan jeg nyde det, men jeg skal glemme det for at opnå mere og fortsat repræsentere det bedste hold i verden.

Hvis du ikke var blevet fodboldspiller?
- Hvis jeg ikke var blevet fodboldspiller, havde jeg dedikeret mig til en anden sport. Tennis har altid vakt min interesse. Så kunne jeg have kæmpet mod Nadal.

Modstander i Champions League:
- Jeg kan ikke sige, hvilken rival jeg foretrækker i CL, der er mange.

Målet er at holde nullet?
- Napoli er et stort hold, som er inde i en god stime. Vi vil forsøge at holde nullet for at kunne tage til returkampen med lidt mere ro i sjælen.

Ritualer før kampen?
- Jeg gør altid det samme, nemlig at lytte til musik. Jeg kunne ikke leve uden og bruger det sammen med fodbold.

Altid at forbedre sig:
- Det er et mål hele tiden at blive bedre. At forsvare på den bedst mulige måde og gøre tingene godt. Truppen har et godt sammenhold. En ren atmosfære og det er en af nøglerne til succes.

I din fritid?
- Der er få fridage, men jeg forsøger at være sammen med min familie, mine børn.

Forpligtelse som anfører:
- Den største pligt som anfører er at repræsentere Real Madrid på den bedst mulige måde ved at være på højde med logoet. Oven over alt andet forsøger jeg at give det maksimale af mig selv for altid at kunne gå med oprejst pande, efter at have gjort det bedste og vidende, at man er et eksempel for tusindvis af mennesker.

Ønske om at blive Real Madrid-spiller:
- Jeg ønskede altid at blive Sevilla-spiller. Der ville jeg udvikle mig og blive bedre og jeg havde i tankerne at spille for Real Madrid i fremtiden og det var meget klart for mig som lille. At drømme er gratis. Jeg har altid godt kunnet lide Ronaldo, Canilla, Maldini og Hierro.

Finale i Cardiff:
- Vi håber at kunne nyde denne finale, men vi må tage det skridt for skridt.

Musik i omklædningsrummet:
- Musikken er en smule af det hele. Marcelo står for at variere det i truppen, men på vej dertil hører jeg flamenco, R&B, hip hop, jeg er meget varieret.

Med tanker på Champions League:
- Vi skal nu koncentrere os om Champions League, som bliver meget svært. CL er anderledes, Madridismoen oplever den på en anden måde. Vi forventer, at det bliver en god sæson i de to turneringer. I LaLiga er vi tophold og det afhænger af os og vi forventer at spille en stor rolle i Champions League, for at kunne dedikere det til Madridismoen.

Seneste artikler...

Annonce