Madridista.dk mener: Jeg er så træt af Ramos’ mål

Verdens bedste Ramos!

-.

Jeg er så træt af Ramos’ scoringer!!!

Ikke fordi jeg ikke kan lide, når han sender holdet videre, henter trofæer, fortjente point på Camp Nou eller er manden bag historiske remontadas. Næh målene i sig selv kan jeg såmænd godt lide. Hvad jeg derimod ikke orker, er den evindelige, forskruede og decideret platte debat, der skal tages efter hver eneste kamp, hvor ’el gran capitán’ har scoret. Debatten, der finder stadig i kommentatorboksen, kommentarsporene på Facebook, debatfora, i studiet, i avisen eller på arbejdspladsen dagen efter.

Den, der oftest starter med: ”jeg fatter ikke, hvorfor de ikke dækker ham”! Eller ”De snorksover jo, de ved jo, han er den eneste, de skal holde øje med”. Eller hvad med denne her ”Det er så dårligt forsvarsspil, at han får lov til det der”. Ordlyden og afmagten er sikker som klapsavler i flyveren, der netop er landet på Mallorca; det gør ondt at blive skuffet.

Det værste ved det er, at det hele beror på en misforståelse. Det kunne nemlig være herligt, hvis vi kunne mane antagelsen om, at Ramos er den type spiller, man ’bare dækker op’. For det er ligesom at få sommerkroppen gjort i tip-top stand til charterrejsen; hvis det var let, ville alle gøre det.

Men det er det netop ikke. Let altså.

For Ramos er ikke bare en hvilken som helst spiller. Hans timing og springkraft overstiger langt, hvad der nærmest synes menneskeligt muligt. Se blot mod Napoli, hvor han ved første scoringer overspringer Koulibaly og Albiol. Ikke bare med et par centimer, men med nærmest et halvt hoved. Eller ved scoring nummer to, hvor han lukrerer på sin snuhed i feltet, og klogt lister fra af sin oppasser for pludseligt at stå helt fri til at heade mod mål. Nuvel – Dries Mertens – der ellers fortrinsvis havde tralvt med at bruge opgøret på at ligne et forurettet barn – afrettede bolden i eget net, men scoringens fortjeneste var udelukkende Ramos’.

Sergio Ramos er ikke bare hr. hvem-som-helst. Han er den forsvarsspiller alle forsvar frygter at stå overfor. Den spiller, der gør, at man for alt i verden ikke vil give hjørnespark væk mod Real Madrid, og hvis blotte tilstedeværelse gør modstanderns fans nervøse.

Og det stopper ikke her. I min ærlige optik er han det bedste bud på Balon d’or-vinder siden Cannavaro. Endelig er her en forsvarsspiller, der er udover at dirigere sit forsvar, påtager sig kaptajn-rollen med en udstråling, der på spansk grund ikke er set sin Hierros tid. Endda med en vindermentalitet, der kan mærkes helt hjem i stuerne. Hans ageren, dedikation og ikke mindst hierarki i truppen er en af grundene til, at Ramos også uden for banen bliver betegnet som en af klubbens helt store koryfæer.

End ikke i medierne kan han klandres for at være kikset. Se blot på denne udtalelse ovenpå – endnu, ENDNU – et Pique-tweet med meget lidt saglighed. Man antager næsten, at han er familien med en vis amerikansk præsident – Ramos gled dog elegant forbi skudsmålet fra Shakiras hustru med elegance. Som vi skrev på madridista.dk i den forbindelse:

” Efterfølgende blev Sergio Ramos spurgt ind til netop dette tweet, og til spansk presse sagde han følgende: ”Jeg havde været overrasket, hvis det havde været Messi, der skrev de her ting.” inden han fortsatte: ”Vi kender allerede til Piqué og den virkelighed, han lever i, hvor alt er et plot imod ham.”

Nuvel Ramos er ikke perfekt, og hans kærlighed til farven rød kunne man godt være foruden, men det må vi som Madrid-fans lære at leve med; det ligner i hvert fald ikke, at det her tænkt sig at ændre sig, og det er unægtelig lettere at tilgive, når man ser på alle de store øjeblikke Ramos beriger os med:

Ramos er manden, der kan genvinde Champions League til Madrid – det handler blot om, hvornår vi får tildelt et hjørnespark.

Seneste artikler...

Annonce