Fokus: Madridista.dk's kampens spiller

Sergio Ramos aka Mr. Noventa minuti fik de brede smil frem på sine holdkammeraters læber, da han med to mål - uefa vil kun kreditere ham for det ene - nærmest egenhændigt knockoutede napolitanernes stadige spinkle håb om videre avancement.

Real Madrid led i første halvleg mod Napoli i tirsdag. Madrilenerne var længe nedspillet på San Paolo, og i flere tempi var Napoli da også kun et mulehår fra at score det vigtige 2-0 mål, men El Capitán ville det anderledes og på sølle 10 min. forvandlede Sergio Ramos det øredøvende napolitanske publikum på San Paolo til overvejende mutte statister - to hovedstødsmål og det endelige søm blev dermed slået i den napolitanske kiste! 

Los Blancos spillede ikke en stor kamp. Det var ikke en Noche Inolvidable på San Paolo for Real Madrids vedkommende. Flere spillere spillede langt under vanligt niveau, og Napoli havde generelt meget nemt ved at spille gennem Real Madrids kæder - der herskede en underlig nervøsitet og passivitet. Og derfor var det selvsagt heller ikke den sværeste opgave for tirsdagens referent at udpege Sergio Ramos som kampens spiller - han var med afstand Real Madrids bedste mand og viste IGEN, hvorfor anførerbindet klæder ham så afsindig godt. 

Han var således toneangivende defensivt og dødbringende offensivt. Findes der længere superlativer nok til at beskrive Sergio Ramos? Vi tror det ikke! Madridista.dk's referent i tirsdags knyttede disse ord på El Capitán: 

Ramos! Igen, igen redningsmanden og hovedet bag endnu en Madrid-triumf.

Og lad også da starte ud med at kigge lidt nærmere op Ramos' hovedspil mod Napoli. Defensivt havde spanieren faktisk ingen defensive indgreb i luften, men offensivt vandt han 2 hovedstødsdueller. Måske I kan gætte, hvor banen han vandt disse dueller? Hint: Han scorede to mål med pandebrasken - uefa ville dog hellere kreditere Mertens det ene.

Sergio Ramos havde 87 berøringer på bolden mod Napoli. Det var 30 flere end Modric og 10 mere end såvel Casemiro som Kroos - det vidner om en signifikant indflydelse på kampen, men også et vidnesbyrd om, at Real Madrid har forsvaret sig og brugt mange minutter på at spille bolden rundt i de bagerste geledder. 

Af de 87 berøringer var 65 af disse afleveringer. Kun tre andre spillere i truppen kunne matche Ramos' afleveringsfrekvens. Således opnåede Kroos og Marcelo præcist samme antal og Carvajal toppede på dagen med 67 afleveringer. Ramos' succesrate på sine afleveringsdistribution endte på 84,6% - den 7. bedste ratio på dagen. Tre af de seks spillere der endte foran Ramos, var Isco, Lucas og Morata, der alle havde færre minutter og dermed langt færre afleveringer at blive målt op på.

Til afleveringsstatistikken hører 15 forsøgte lange afleveringer, 9 af disse med succes. Måske er det ikke helt dumt, at Ramos fra tid til anden forsøger at excellere i denne del af spillet? Det bringer immervæk en uforudsigelighed til Real Madrids. 

Ovenstående er Ramos' heatmap for kampen, der viser, hvor på banen El Capitán i tirsdags var mest synlig. Ikke overraskende viser Ramos' heatmap, at spanieren elsker at bryde modstanderens spil på 6'erens område, men Casemiro skal selv sagt også have lidt hjælp fra tid til anden. 

Ovenstående billede illustrerer Ramos' interceptions mod Napoli. Spanieren diskede op med vanvittige 8 styk og læg igen mærke til, at 4 ud af 8 gange er det oppe på 6'eren, at Ramos har sine interceptions - altså halvdelen! Til sammenligning bød Casemiro ind med sølle 2 og Pepe slet ingen. Det var et signifikant stykke defensivt arbejde El Capitán lagde for dagen mod Napoli.

Ramos kunne også gå fra banen med 4 clearinger på CV'et - ovenstående billede illustrerer, hvor banen han lavede sine clearinger. Pepe gik fra grønsværen med samme antal. Dobbelt så mange som deres resterende holdkammerater – en kamp for makkerparret!

Endvidere bidrog Ramos med 4 tacklinger. Her overstrålede Casemiro og Kroos ham med henholdsvis 9 og 5 styks. Dog var Ramos' 4 tacklinger klart mere end resten af bagkædens bidrag. Til spanierens defensive indsats hører også 2 blokeringer, ingen begået frispark, ingen graverende fejl - ifølge whocored.com - og kun én tabt bold. Ramos kamp mod Napoli kan kun beskrives med ét ord: Magtdemonstration! 

Med sine to mål er Ramos nu oppe på 12 mål - officielt 11 ifølge uefa - i Champions League-regi.  Det må siges at være godkendt, men mere bemærkelsesværdigt er, at 8 af Ramos' 12 mål er scoret på hovedstød. Og som Oscar Gomez Svendsen skrev i sin seneste madridista.dk menerRamos er manden, der kan genvinde Champions League til Madrid – det handler blot om, hvornår vi får tildelt et hjørnespark.

Og med to mål i ordinær i Real Madrids to seneste Champions League-finaler er det slet ikke et postulat uden faktuel substans! Madridista.dk's brugere stemte også Ramos ind som kampens ubetingede bedste spiller. Således endte han på 4,7 i snit, hvor nummer to og tre på listen endte med henholdsvis 3,3 og 3,2 i snit - en jordsskredssejr til El Capitán.

Kilde: whoscored.com, uefa.com, madridista.dk

Seneste artikler...