Optakt: Genial eller gambler?

Efter udeladelsen af Cristiano Ronaldo og skaden til Bale ventes Asensio at være sikker starter mod Deportivo.

 

På Riazor i A Coruña er mærkelig størrelse – holdet har vundet seks kampe, spillet fem uafgjort og tabt lige så mange kampe. For mens man har slået La Real med 5-1 på eget græs, spillet 1-1 med Valencia og banken Barcelona med 2-1, så har holdet også lidt et nederlag på 0-1 til Alavas, tabt med samme cifre til Betis og blot fået 0-0 mod Granada.

Derfor er det svært at vide, hvad der venter Real Madrid, når holdet i aften 21.30 løber ind på Riazor til et livsvigtigt opgør mod netop ’Super Depor’, udover et altid højtråbende publikum, der ikke ligefrem elsker de hvidblusede fra hovedstaden, samt et hold spillere der vil dø for at levere et resultat mod ’Los Merengues’. Deportivo er desuden begunstiget af, at man kun har Pedro Mosquera ude med skade, alt i mens Real Madrid tager til Galicia uden skadede Pepe og Bale, karantæneramte Ramos samt noget overraskende Kroos og Cristiano Ronaldo, der får sig et hvil.

Beslutningen om at udelukke to sidstnævnte kommer efter en ærgerligt ’last minute defeat’ til Barcelona, der bremsede Champions League-vindernes momentum, og som samtidig spillede catalanerne tilbage ind i mesterskabskampen. Der er med andre ord ikke plads til fejltrin for Zidanes spillere, der nok har en kamp mere end Barcelona tilbage af La Liga-sæsonen, men som samtidig også står med visheden om, at Messi og Co. formentligt ikke leverer flere svipsere.

Netop derfor kan det synes paradoksalt, at to så vigtige spillere som Cristiano og Kroos ikke er udtaget – men Madrid (læs: Zidane) har tidligere excelleret i at lade reserverne komme i spil med flotte resultater til følge; tænk fx Eíbar ude. Derudover kan man vel ude at fornærme alt for mange godt pointere, at særligt Isco og Asensio virker til at være i glimrende form, og ikke nødvendigvis forværrer holdets kvalitet.

En af de helt store hovedpiner for Madrid er desuden, om Zidane igen vælger at ’gamble’ med en spiller, der netop er returneret fra skade. Her tænkes naturligvis på Varane, som er kommet hurtigt retur efter sin seneste pause, men med forsvarsspillerens historik, Sanitas’ manglende evner som læger og Zidanes kedelige statistik med at forcere brugen af spillere, så frygtes det allerede, at Varane må udgå tidligt, og dermed efter et stort uklart hul ved siden af Nacho: På bænken sidder unge Tejero; alternativet er at flytte Casemiro ned centralt med alt hvad det indebærer af godt og ondt.

Spændende bliver det også at få illustreret Morata og James’ pladser i hierakiet. Er ingen af de to med fra start i aften, så ligner det et endegyldigt farvel til begge, når sommerens vindue åbner.

Forventede hold:

Deportivo La Coruña

Lux – Navarro, Sidnei, Arribas, Juanfran – Fajr, Dos Santos, Borges, Kakuta – Gil - Joselu

Real Madrid:

Casilla – Marcelo, Nacho, Varane, Danilo – Casemiro, Kovacic, Modric - Isco, Morata, Asensio

Seneste artikler...

Annonce