Optakt: Ét point eller ingenting

Det er nu eller aldrig for Cristiano Ronaldo og co.

Når Michels udvalgte 11 i morgen betræder La Rosaledas græstæppe for sidste gang i sæsonen, vil der være mere fokus end på hjemmeholdets spillere, end på noget andet tidspunkt hele sæsonen. Ironisk nok, eftersom holdet reelt spiller for om det skal slutte på en ligegyldig 12. plads, en mere ligegyldig 13. plads eller en totalt ligegyldig 14. plads. Forskellen er på alle måder marginal, selv økonomisk.

For udeholdet, Real Madrid, betyder kampen derimod alt. Selvfølgelig vil sæsonen være ’reddet’, hvis man d. 3. juni hjemfører Champions League-trofæet i Cardiff, men sæsonens helt store mål har hele tiden været igen at blive størst i Spanien, efter fire sæsoners national mesterskabstørke. Derfor skal Zidanes drenge også hjemføre mindst ét point, ellers vil sæsonen have været en eklatant fiasko efter ligaen længe så ud til at være afgjort.

Selvfølgelig skal det nævnes, at opgøret ingen relevans har, hvis Barcelona mod forventning skulle snuble mod Eibar i et af rundens andre opgør. Det virker dog helt usandsynligt og vil være en endnu større sensation, end et Madrid-nederlag i Málaga.

Optakten til aftenens kamp har da også budt på al den morbo man kunne forvente. Først gik rygterne på, at Málaga får €1 mio. såfremt Real Madrid bliver mestre, da det er en klausul fra Isco-handlen. Siden fortalte Málaga-træner – og Madrid-legende – Michel, at han var større Madridista end Jorge Valdano, som i sin tid stod i spidsen for Tenerife, da de fravristede Kongeklubben mesterskabet to gange i 1992 og 1993, netop til fordel for Barcelona. Det fik pisset i kog i Katalonien, hvilket fik Málagas ejer til at blande sig i hele miseren. Spansk fodbold på godt og ondt. Uanset hvad, så er der nok en værdifuld kuffert eller to klar til Málaga-spillerne, hvis de skulle hive en sejr hjem.

Hvad fodbolden angår, så har Málaga fået vind i sejlene mod slutningen af en ellers miserabel sæson. De blåhvide har vundet 5 af de seneste 6 kampe og blot tabt 1 af de seneste 9. Altså et hold i storform. Man har sågar scoret mindst 2 mål i de seneste 5 kampe, mens de sidste 4 hjemmekampe har budt på sejre over Barcelona, Valencia, Celta Vigo og Sevilla – bekymrende!

Andaluserne er ført an af Ignacio Camacho, evighedstalentet, har været klubbens helt store oplevelse i denne sæson, som et stærkt samlingspunkt på midtbanen. Derudover er de tidligere La Cantera-talenter Luis Hernandez, Juankar, Diego Llorente og Capello-favoritten, Miguel Torres, blandt de absolut bærende spillere. Endelig har Martin Demichelis i denne uge bebudet sit karrierestop, hvorfor verdens måske langsomste spiller givetvis får en tak i startopstillingen. Generelt viser antallet af spillere som har været i aktion dog en del om Málagas sæson, da man har gjort brug af ikke mindre end 29 spillere i denne version af La Liga.

Hos Kongeklubben har tingene resultatmæssigt kørt på skinner i de seneste uger. Søndag og onsdag blev Sevilla og Celta Vigo ordnet 4-1 og 1-4 i to afgørende kampe, mens spillet ikke var prangende, var resultaterne overbevisende og Cristiano Ronaldo usædvanligt skarp. Portugiseren som er sluttet sæsonen i absolut storform, vil givetvis gøre sit til at scorer ikke blot ét, men flere mål, for at tage mesterskabet med sig hjem.

Ved siden af den portugisiske legende vil man helt sikkert finde en udskældt Benzema og omvendt populære Isco. Mens midtbanen vil bestå af Kroos, Modric og Casemiro. Med andre ord, Real Madrid er stort set i galla-formationen. Hvis man ser bort fra et væsentligt fravær af solide Carvajal og et nærmest glædeligt fravær af Gareth Bale, der betyder at Zidane slipper for overvejelserne om at tage en politisk eller en fodbold-saglig beslutning.

Kampens dommer, De Burgos, fløjter opgøret i gang klokken 20 søndag aften og det kan følges på 3+.

Málagas forventede hold: Kameni; Ricca, Demichelis, Hernandez, Torres; Camacho, Recio, Jony, Fornals, Keko; Sandro

Real Madrids forventede hold: Navas; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Kroos, Casemiro, Isco; Benzema og Cristiano Ronaldo

Seneste artikler...

Annonce