Marcelo

1212- Marcelo

Fulde navn: Marcelo Vieira da Silva Júnior
Nationalitet: Brasiliansk (Rio de Janeiro, Brasilien)
Fødselsdato: 12/05/1988 (24 år)
Højde: 1,74 m.
Vægt: 75 kg.
Position: Forsvar - venstre back- og kant
Kontraktudløb: 30/06/2015

Beskrivelse:
Stemplet som værende et af de største talenter fra Brasilien i sin årgang, rykkede Marcelo i vinteren 2006/07 fra Fluminense i hjemlandet til mægtige Real Madrid.

Marcelo tilpassede sig hurtigt til sin nye tilværelse i den spanske hovedstad, ikke mindst takket være sine brasilianske landsmænd, der på det tidspunkt var i klubben, heriblandt hovedsageligt venstrebacken Roberto Carlos, som Marcelo på sigt var udset til at skulle erstatte.

På banen gik der heller ikke lang tid, inden arvtageren for Roberto Carlos fandt vej til startopstillingen, om end han i sin første tid i klubben modtog en del kritik, hovedsageligt for sit defensive arbejde, eller rettere manglen på samme.

Allerede inden sit skifte til Real Madrid, havde Marcelo fået sin debut på det brasilianske landshold. Det skete i en kamp mod Wales, tilbage i september 2006. Brasilien vandt kampen 2-0 og Marcelo kom sågar på måltavlen i opgøret. Godt og vel to måneder efter sin landsholdsdebut, blev han udtaget til det brasilianske OL-landshold i 2008. Her vandt han og resten af det brasilianske fodboldlandshold bronze.

Det er ikke for ingenting, at Marcelo betegnes som værende arvtager efter Roberto Carlos. Ligesom Carlos på sine bedste dage, så er Marcelo ligeledes en lynhurtig wingback, hovedsageligt med blik for det fremadrettede spil. Han er endvidere lige så hurtig og teknisk dygtig, tilsvarende med en god boldkontrol, gode indlæg, et godt skud fra distancen og en god spilforståelse.

Foruden at bidrage med sine skarpe indlæg, driblinger og konstante raids op og ned af banen, så bidrager den altid lalleglade Marcelo også altid med sit gode humør og sine klovnerier.

Udover at kunne agere som venstre back og wingback i venstre side, så kan Marcelo ligeledes bruges på kanten.

Karriere:
Fluminense FC (2001-2006)
Real Madrid CF (2006- )

Titler og hæder:
Klub
∙ La Liga, spanske mesterskab (3): 2006/07, 2007/08, 2011/12
∙ Copa del Rey, spanske pokalturnering (1): 2010/11
∙ Supercopa de España, spanske Super Cup (1): 2008, 2012

∙ Sølvmedalje ved de olympiske lege i London, OL (1): 2012
∙ Bronzemedalje ved de olympiske lege i Beijing, OL (1): 2008

Individuel
∙ 2006 Campeonato Brasileiro Série A Team of the Year
∙ UEFA Team of the Year: 2011
∙ FIFA/FIFPro World XI: 2012

Officielle kanaler:
Twitter: @12MarceloV
Instagram: marcelotwelve

Real Madrid Fodboldskoler 2017
aesportslounge
Mødestedet i København for Madridistas!