Josep Pedrerol svarer Zidane: Intensitet? Den fysiske forberedelse er en katastrofe og alle er skadede. +++ Roberto Gómez: Zidanes kredit er opbrugt, Florentino bør tage en beslutning. +++ Nacho Peña: Zidane er i fare, hvis ikke situationen ændrer sig hurtigt. +++ Antonio Romero, AS: Militaos tilstedeværelse i startopstillingen var beklagelig. Den halvt pensionerede Pepe tog hans plads i Porto. +++ Pedja Mijatovic: Der er grund til bekymring og man er nødt til at finde løsninger, men i øjeblikket er Zidane ikke i stand til at finde en løsning og holdet skal forbedre sig i alle henseender. +++ Jorge Valdano i El Transistor: Der mangler forstærkninger, som giver Real Madrid en anden dimension. Vi forventede flere forstærkninger, ikke mindst til midtbanen. +++ David Álvarez: Fortjent sejr til Paris SG over et ekstremt skrøbeligt Real Madrid. +++ Manolo Lama på de sociale medier: Uden midtbane, ingen bold. Uden bold, ingen fodbold. Uden fodbold er der ingen chancer. Uden chancer er der ingen mål. Uden mål er der ingen sejre. Sådan var Real Madrid i dag. +++ Josep Pedrerol: Jeg spørger mig selv, hvor lang kredit Zidane har. Der er en træner ledig på markedet.... +++ Álvaro Benito på de sociale medier: Vi er langt fra at være de bedste. +++ Guti kritisk på de sociale medier: PSG uden sine tre stjerner og så er man ikke en gang i stand til at spille lige op.... +++ Tomás Roncero, AS: Jeg foretrækker ikke at spørge hvad der var sket, hvis Mbappé, Cavani og Neymar havde været med. +++
unisportShop2017

Analyse af ni spilleres skæbne

Julenpng

Med ansættelsen af Julen Lopetegui, er det ikke utænkeligt, at der sker ændringer i truppen henover sommeren. Det kan være svært, at få øjenen væk fra de Real Madrid-spillere, som brillerer ved sommerens VM-slutrunde, men hos Madridista.dk bliver vi af til nødt til det. Derfor har vi lavet følgende skriv om ni spillere, hvis fremtid i klubben meget vel kan ændres henover sommeren.

Kiko Casilla, målmand, 31 år

Real Madrid ønsker at underskrive med en målmand, der kan konkurrere med Keylor Navas, som var indiskutabel etter under Zidane, trods en håndfuld tvivlsomme episoder. Man har allerede sikret sig Lunin, en 19-årig ukrainsk målmand, som en fremtidssatsning. Lopetegui skal dog afgøre, om han skal fortsætte som tredjemålmand, eller om han skal tilgå Castilla. Førstnævnte scenarie ville resultere i Luca Zidanes afsked. Med Keylor Navas som fast keeper i 2018-19, skal Madrid finde en løsning for Casilla. Den catalanske målmand er opmærksom på, at hans fremtid efter tre sæsoner meget vel kan være afgjort, hvis man henter en konkurrent til Navas. Som konkurrent har Alisson, 25 år og Romas helt store sensation, ofte været nævnt, men hans høje pris på cirka 60 millioner euro, gør Courtois med sine 25 millioner euro mere realistisk. Det bliver formentligt Casilla, som får det sidste ord. I Madrid værdsætter man den 31-årige keepers gode indstilling og indsats, som han har bidraget med de sidste tre år som reserve.

Achraf, forsvar, 19 år

Achrafs fremtid afhænger af, om Real Madrid henter Álvaro Odriozola, Real Sociedads ombejlede højreback, som angiveligt er blandt Real Madrids præferencer til at styrke truppen til 2018-19. Spilleren fra San Sebastián har en klausul på 40 millioner, og hvis man udløser den, vil offeret blive Achraf. Sidste sommer, stolede Zidane på canteranoens kvaliteter i sådan en grad, at Achraf agerede som back-up, da Carvajal i 49 dage sad ude med perikarditis. Om Achraf levede op til forventningerne kan diskuteres, men den pludselige nye rolle, tvang ham til at modnes. Achraf har med sin hidtidige præstation vist sig at være lidt af et sats for Real Madrid, hvorfor den unge marokkaner blandt andet rygtes til Borussia Dortmund, som nyligt har vist interesse. Derudover har Alavés og Betis også haft kikkerten rettet mod Achraf.

Vallejo, forsvar, 21 år

Før Lopeteguis ansættelse, havde Madrid planer om at opbygge et centerforsvar funderet af hierarki og erfaring. Dette efterlader naturligvis en 21-årig Vallejo i en perifer rolle. Men ikke fordi klubben ikke stoler på ham; Tværtimod. I klubben er man nemlig glad for Aragonernes indstilling, modenhed og engagement, men hvis man henter en erfaren centerback, skal Vallejos udvikling og indiskutable potentiale sikres, eksempelvis med en sæsons udlejning. Her skulle Getafe have vist deres interesse. Men Vallejo ønsker at blive, og tilgangen af Lopetegui kan lette situationen, da den nyansatte træner før har vist megen tillid til den unge forsvarer, da han ledede det spanske landshold.

Marcos Llorente, midtbane, 23 år

Marcos Llorente lader til at være fortid i Real Madrid. Fra at være nøglespiller for Alavés i sæsonen 2016-17, lod han ikke til at være andet end fyld i Zidanes trup. Efter et års modnende lejeophold i Alavés, kom canteranoen tilbage til Madrid for at agere reserve for Casemiro. Zidane viste ham dog ikke meget tillid, og det blev til sølle 1064 minutter i sidste sæson. Han fik spilletid i alle seks kampe i la copa, et par chancer i la liga og fik 21 minutter i Champions League. Nu skal Lopetegui beslutte, om der overhovedet bliver plads til Llorente i den kommende sæson. Eftersigende er Llorente utilfreds med tilværelsen som reserve, så en mulig retur til Alavés, som værdsætter hans kvaliteter, synes ikke usandsynligt.

Dani Ceballos, midtbane, 21 år

Kom fra Real Betis sidste sommer for 16,5 millioner euro, efter at være blevet kåret til U21-EMs bedste spiller. Dani Ceballos var tiltænkt som erstatning for Modric, men heller ikke han kunne overbevise Zidane om sine kvaliteter. Der var håb forude, da Ceballos i september startede mod Alavés og blev dobbeltmålscorer, men siden da har den 21-årrige tilbragt mere tid på bænken end på banen, hvilket til dels har bremset hans udvikling. Faktisk sluttede Ceballos sæsonen som den spiller med færreste spillede minutter (899). Ankomsten af Lopetegui kan selvfølgelig ændre tingenes gang, men det er usandsynligt, at Ceballos får en fremtrædende rolle i den kommende sæson. Der er simpelthen ingen spillere, måske i hele verden, som på nuværende tidspunkt kan konkurrere med Modric. Ceballos kender sine muligheder og begrænsninger, men han ønsker mest af alt mere spilletid, og klubben såvel som hovedpersonen selv, kan overveje en transfer. Real Betis ville blive tilfredse med hans tilbagevenden.

Mateo Kovacic, midtbane, 24 år

Ak ja, vi har nævnt ham en del på det sidste. Og det er med en overvejende ærgrelse. For Mateo Kovacic har været ude og offentligt erklære sin tvivl om en kommende sæson i hvidt. Den unge kroat ønsker en mere fremtrædende rolle og har eftersigende allerede informeret ledelsen om sit ønske om nye græsgange. I klubben ønsker man at beholde Kovacic, og man er bevidst om, at hans kontrakt løber til 2021. Ønsket om at beholde kroaten, kan også antydes i den frikøbsklausul, klubben har strikket sammen, for at holde interesserede klubber væk. 300 millioner euro lyder den på, og fungerer som præventivt afskrækningsmiddel for stort set enhver klub, der ønsker at hente Kovacic. Kroaten, som lige nu fokuserer på VM i Rusland, er en af de mest ombejlede spillere i Real Madrid. Op til seks klubber har banket på den madrilenske forhandlingslokales dør, heriblandt Roma, Napoli, Inter, Juventus, Manchester United og Tottenham.

Borja Mayoral, angriber, 21 år

Borja Mayoral kom tilbage til Madrid sidste sommer, efter et års lejeophold i Wolfsburg. Canteranoen var tiltænkt en rolle som erstatning for Morata og Mariano, men endte med at få sølle 927 minutter – kun Ceballos fik færre minutter. Det på trods af et scoringsgennemsnit på ét mål hvert 132. minut. Til sammenligning var Benzemas gennemsnit ét mål hvert 269. minut. I de få kampe han spillede, var indstillingen god, og målsulten var ikke til at tage fejl af, så det kan undre, at Mayoral ikke fik flere chancer end tilfældet var det. I Madrid spekuleres der i, om man skal forsøge sig med et salg, som indbefatter en tilbagekøbsklausul. Klubben kunne i den forbindelse gøre, som man gjorde med Morata, der som bekendt tog til Juventus, og to år senere kom tilbage med international anerkendelse og en fordoblet markedsværdi. Borja Mayoral har eftersigende bejlere i form af Real Betis, Getafe og Levante.

Gareth Bale, angriber, 28 år

Også Gareth Bale har offentligt erklæret sin utilfredshed over sin rolle i klubben, og rygterne har siden tiltaget i både mængde og sandsynlighed. Faktisk kunne waliseren, som noget af det første efter at have vundet la decimotercera, udtale følgende: "Jeg var meget skuffet over ikke at være i startopstillingen til finalen, jeg følte at jeg fortjente det. Jeg skal spille hver weekend. Jeg bliver nødt til at tale med min repræsentant– måske bliver jeg, måske ikke...”. Gareth Bale, der som bekendt blev finalens helt store helt, har været nedprioriteret i store kampe i løbet af sæsonen, blandt andet i sæsonens første clásico, og i Champions League-kampe mod PSG, Bayern München, Juventus og til sidst i finalen mod Liverpool. Med ankomsten af Lopetegu kan det dog ændre sig, men det afhænger af følgende: Enten skal Lopetegui selv være ovenud begejstret for Bale, eller også vil Florentino Pérez gøre alt hvad han kan, for at overbevise Lopetegui om, at Bale skal være fast inventar i startelleveren. For Pérez ønsker at tilfredsstille sin Galácticos agent, som eftersigende allerede har gjort det klart, at man har modtaget et bud på 150 millioner euro fra Manchester United. Derudover kan Bales skæbne afhænge af, hvad der sker med Neymar og Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, angriber, 33 år

Cristiano Ronaldo har i forårssæsonen været brandvarm og hér, dér og alle vegne. Også i pressen. Efter Champions League-triumfen i Kiev, var han, ligesom Bale, klar med spekulative udtalelser som: ”Det var en fornøjelse at spille i Real Madrid”. VM er i fuld gang, og portugiseren, som har været altafgørende for sit landshold, har endnu ikke taget sin endelige beslutning om sin fremtid. Og det sker næppe, før Portugal er færdige ved VM. I den spanske presse spekulerer man i, at ankomsten af Neymar kan gå hen og blive afgørende, og at Cristiano Ronaldo ikke forstår den begejstring, der omsværmer brasilianeren. Om Pérez, Lopetegui eller en helt tredje kan overbevise verdens bedste om at blive, må tiden vise.

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

  • Optimering af teknisk funktionalitet
  • Integration til facebook.com
  • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.