87 år siden sidste Real Madrid-nederlag ude mod Alavés

Hvis tendensen fra de seneste mange års kampe mellem Alavés og Real Madrid på Mendizorroza fortsætter, kan vi tage det helt roligt lørdag aften. Alavés har nemlig ikke slået Real Madrid på hjemmebane i La Liga i 87 år.

I de seneste 87 år, har man dog blot spillet 13 opgør i Vitoria, og her har Real Madrid vundet 10 af opgørene, mens to er endt uafgjort, og en enkelt har Alavés vundet. Og den ene sejr skal vi 87 år tilbage i tiden for at finde.

Den 8. marts i 1931 slog vandt Alavés opgøret 2-0 takket være to mål fra Albéniz på den legendariske målmand Ricardo Zamora.

På daværende tidspunkt havde klubben fra Vitoria i Baskerlandet store økonomiske problemer, og man markedsførte kampen med plakater hvorpå der stod, "Verdens bedste målmand spiller for første kamp i Vitoria. Indtægter vil gavne klubbens kassebeholdning." I følge lokalavisen "La Libertad", tjente Alavés den dag 15.000 pesetas.

Real Madrids største sejr på Mendizorroza, skal vi tilbage til 02/03-sæsonen for at finde. Efter to mål af Raúl og tre af Ronaldo Nazario, vandt man hele 5-1. Sidste års hovedperson i opgøret blev Dani Ceballos, som spillede en stor kamp i Vitoria, og kronede indsatsen ved at blive dobbelt målscorer, og matchvinder, i 2-1-opgøret, og på lørdag får den formstærke midtbanespiller måske chancen for at spille endnu en stor kamp på Mendizorroza.

Seneste artikler...