Solari: Vi skal leve op til vores historie

Solari er blevet interviewet af UEFA, forud for de forsvarende mestres første kamp mod Ajax på onsdag. Her kom de bl.a. ind på hans fodboldfilosofi, hvad det betyder at træne Real Madrid, og de to kampe mod Ajax. Vi bringer her en oversættelse af interviewet:

Klubben har vundet 13 Champions League-titler. Hvor stort et ansvar det, at skulle leve op til det?

- Det er mere noget vi er stolte af, end en udfordring, og vi er alle en del af nutiden og historien i klubben. Vi vil fortsætte med at bygge fremtiden for klubben, for klubben ser altid tilbage på dens historie med stolthed, men man holder øjnene mod fremtiden.

Hvordan vil du rangere Real Madrids gruppespil i dette års Champions League?

- Det er svært. Der er altid overraskelser i gruppespillet af Champions League. For at kvalificere os som vindere er gruppen, skulle vi vinde to kampe, og vi gjorde det rigtig godt på udebane mod Plzen og Roma.

I møder Ajax, som har haft en meget klar måde at spille på siden midten af sidste århundrede. De har altid spillet på en bestemt måde, og med mange unge spillere. Hvordan ser du opgørene mod Ajax?

- Ajax er meget kendte for deres talentarbejde og deres offensive fodbold. Det er sådan de stadig arbejder, med et hold som har vist sig konkurrencedygtige sidste år, og igen i år. Det bliver to svære kampe, som alle kampe i Champions League.

Hvad skal Real Madrid gøre for at nå til kvartfinalerne?

- Vi skal leve op til vores historie

Lad os tale om din fodboldfilosofi. Hvad er dit synspunkt som træner?

- Fodbold er, først og fremmest, noget der skaber drømme. At spille i den øverste division er noget man drømmer om som barn. Og når man er topspiller, er drømmen at vinde ligaen, Champions League eller klub-VM. Og det er også drømmen for alle fans i alle kampe. Nogle gange går drømmene ikke i opfyldelse. Og fodbold tvinger dig til at starte forfra, at rejse sig, og samle sig selv igen. Men det giver dig altid chancen for at drømme igen, i hver kamp.

Angående din tilgang til fodbold, er du påvirket at en træner, flere trænere eller af spillere du har haft? 

- Der er nøgleværdier i sport: ydmyghed, ofrelse og solidaritet. Ydmyghed fordi man altid skal holde fødderne på jorden, ligemeget hvad man har opnået i klubben, på personligt niveau eller for klubben, skal man altid respektere sin modstander. Ofrelse er præcis det: det daglige arbejde som kommer af ydmyghed. Og solidaritet er vigtigt fordi fodbold også er talent. Men det talent skal bruges i holdets tjeneste. Det er de tre kerneværdier hos enhver atlet.

Hvad bringer du i forhold til motivation? Hvordan sikrer du at spillerne giver sit bedste hver dag?

- Med kærlighed til fodbolden og kærlighed til at konkurrere. Og i dette tilfælde, med kærligheden til Real Madrid, som er vores klub.

Trænere henvender sig til spillere på forskellige måder fra sidelinjen. Nogle fløjter, andre klapper og nogle råber. Har du en speciel måde at kommunikere på?

- Der er mange metoder, og alle er brugbare. Der er ligeså mange metoder som der er situationer. Jeg mener at det vigtigste er at sætte et eksempel.

Og til sidst, hvad tænker du på, når folk taler om udfordringen om at vinde den fjerde Champions League-titel i træk?

- Intet er umuligt

Seneste artikler...

Annonce