Real Madrid har brugt 132 millioner euro på fremtidens stjerner

Fremtiden ser lys ud med disse seks spillere på kontrakt i Real Madrid. Foto: Marca.com

Med købet af Reinier Jesus for 30 millioner euro har Real Madrid brugt i alt 132 millioner euro i jagten på fodboldens uslebne diamanter.

Real Madrids talentspejderhold med Juni Calafat i spidsen har udover Reinier hentet Rodrygo (50 millioner euro), Vinícius (45 millioner), Asensio (fire millioner), Ødegaard (tre millioner) og Kubo (fri transfer) inden for få år. Det giver et gennemsnit på 22 millioner euro per spiller.

Martin Ødegaard
I slutningen af 2014 kæmpede Europas største klubber om den 16-årige Strømsgodset-spiller, som nordmændene kaldte ’den nye Messi’. Klubber som Bayern München, Dortmund, Liverpool, Manchester City og Arsenal var ude efter Ødegaard, men den 15. januar 2015 var det Real Madrid, der vandt spillerens underskrift. Efter et par sæsoner hos Castilla samt lejeophold hos hollandske Heerenveen og Vitesse har Ødegaard i denne sæson slået sit navn fast som en nøglespiller hos La Ligas nummer seks, Real Sociedad. Her er det blevet til fire mål og fem assists i 18 kampe.

Marco Asensio
I slutningen af 2014, kort før købet af Ødegaard, skrev Real Madrid kontrakt med dengang 18-årige Asensio. Han spillede yderligere en sæson på leje hos Mallorca, hvorfra han blev købt, og året efter spillede han en sæson i Espanyol, hvor han lavede 13 assists i sin første sæson i La Liga.

Asensio lavede et drømmemål i sin debut mod Sevilla, og han scorede også det fjerde mål i Real Madrids 4-1-sejr mod Juventus i Champions League finalen i Cardiff. Asensio blev desuden udtaget til VM i 2018 for Spanien, som han har spillet 22 landsholdskampe for. Asensio, som i går, d. 21. januar, fyldte 24 år, havde ligesom størstedelen af holdet en svær 2018-19 sæson, men klubben har fortsat tiltro til ham, hvorfor Liverpool ifølge MARCA fik et bud på 140 millioner euro afvist. Asensio løber nu igen på græs, hvorfor der er chance for, at vi får ham at se i aktion før slutningen af sæsonen.

Vinícius
Real Madrid brugte i 2018 45 millioner euro på at bringe det dengang ubeskrevede blad, Vinícius, til Madrid fra Flamengo, hvor også Manchester City og PSG var interesserede. Den driblestærke brasilianers bedste periode var i forrige sæson frem til hans skade mod Ajax i Champions League. I denne sæson har han også vist glimt af sit talent, senest i kampen mod Sevilla i lørdags, hvor han drev gæk med gæsternes forsvarsspiller Koundé. For Vinícius handler det fortsat om at udvikle slutproduktet; i så fald kan 45 millioner euro gå hen og være et røverkøb.

Rodrygo
Rodrygos historie minder om Vinícius’, han var blot fem millioner euro dyrere og ankom et år senere fra Santos. I modsætning til sin førnævnte landsmand har Rodrygo vist flere prøver på gode afslutningsevner. Han scorede 93 sekunder inde i sin debutkamp, han scorede et hattrick mod Galatasaray og et flot mål med venstrebenet mod Club Brugge. Hans seneste højdepunkt var det flotte straffespark mod Atlético Madrid i straffesparkskonkurrencen i finalen i den spanske Super Cup.

Kubo
Real Madrid betalte intet, da de sidste sommer hentede den tidligere Barcelona-akademispiller. Japanske Kubo er udlejet til Mallorca i denne sæson, hvor han har fået rigeligt med spilletid de sidste par måneder, selvom han dog kun fik ti minutter i deres 4-1-sejr mod Valencia i søndags.

Reinier
Ligesom Vinícius og Rodrygo er Reinier blevet bragt til Kongeklubben, så snart han fyldte 18. Brasilianeren kostede 30 millioner euro, hvorfor han var en anelse billigere end sine to landsmænd. ’Den nye Kaka’, som han kaldes i Brasilien, vil starte sin Real Madrid-karriere på Castilla.

Seneste artikler...

Annonce