Ødegaard er blandt de mest indflydelsesrige spillere i La Liga

Martin Ødegaard var i går aftes med til at slå Real Madrid ud af Copa del Rey, hvor han scorede gæsternes første mål efter et drop af målmand Areola. Generelt har nordmanden spillet en stærk sæson, hvor han har fået sit gennembrud i spansk fodbold. Ifølge InStat, der beskæftiger sig med analyser inden for sport, er han sammen med Barcelona-duoen, Luis Suárez og Lionel Messi, den mest indflydelsesrige spiller i La Liga, hvor han har været involveret i 24 scoringer.

Ødegaard har været involveret i 65 % af Real Sociedads scoringer, mens de to førnævnte Barcelona-spillere har været involveret i 46 % af Barcelonas mål. Til gengæld er Suárez og Messi involveret i henholdvis 1,6 og 1,4 mål per kamp, mens det for Ødegaard er 1,2.

Nordmandens kvaliteter som offensiv playmaker kan endvidere aflæses af hans chanceskabende afleveringer. Han har slået 189 afleveringer ind i straffesparksfeltet, hvoraf 106 har ramt sin modtager, hvilket giver en succesrate på 56 %. Blandt La Ligas ti spillere med flest afleveringer ind i feltet, er det kun Atléticos højreback Kieran Trippier og Valencias Dani Parejo, der er i nærheden med 55 % succesrate. Toni Kroos har dog en højere succesrate med 59 %, men til gengæld har tyskeren slået væsentligt færre afleveringer ind i feltet, nemlig 121 hvoraf 71 ramte en medspiller.

InStat fører desuden statistik på antallet af kædebrydende afleveringer, hvilket beskrives som afleveringer gennem forsvaret eller til en medspiller til en direkte målchance. Her er det kun Messi med 143 af disse afleveringer, der slår Ødegaards 90. Der er et godt stykke vej ned til tredjepladsen, som Sevillas Jesús Navas sidder på med 65 kædebrydende afleveringer. Real Madrids bedste spiller på listen er Benzema med 47.

Ifølge InStat er Ødegaard La Ligas bedste midtbanespiller. Det er vurderet på et pointsystem, der tager højde for spilleminutter, mål, assists, afleveringer, frispark begået, dueller og driblinger. Her fører han listen med 309 points, og i top ti findes også Kroos (299), Modric (289) og Valverde (287).

Ødegaard og co. har god mulighed for at spille sig i finalen i Copa del Rey, eftersom de over to semifinaleopgør skal møde Segunda Divisións 11.-plads, Mirandés.

Seneste artikler...

Annonce