Fokus: Madridista.dk's kampens spiller

Den Gule Ubåd havde kurs mod en sikker 2-0 sejr i søndagens kamp mod Real Madrid, men magikkeren Isco ville det anderledes. Real Madrids nummer 22 var hovedarkitekten bag en ny madrilensk remontada, der til sidst sænkede Den Gule Ubåd.

I en lille time på Estadio de la Cerámica lignede Real Madrid bestemt ikke et hold, der var sultne efter at vinde det spanske mesterskab for første gang siden 2011/2012, til trods for Los Blancos i flere tempi har proklameret, at det er indeværende sæsons altoverskyggende målsætning. Heldigvis havde Zidane sultne folk på bænken, og med indskiftningen af Isco for Real Madrids helt store akilleshæl på dagen, Casemiro, ændrede kampen med ét karakter. 

Real Madrid dominerede den sidste halve time på Estadio de la Cerámica, anført af en elegant, stilfuld indpisker i Isco, der med sine visionære egenskaber på grønsværen var med til at binde geledderne sammen og vende et truede nederlag til en smuk, smuk sejr. En halv time! Mere skulle der ikke til for at løbe med kampens spiller på redaktionen, og søndagens referent - det blev så mandagens referent grundet tekniske problemer - havde følgende ord at sætte på Iscos kamp:

Isco! Den mand kom ind og ændrede kampbilledet, hvis han ikke starter inde på onsdag, har Zidane, klubben og præsidenten spillet totalt fallit!

Og det har referent vel sagtens ret i? For Iscos indflydelse på kampens resultat kan slet ikke understreges nok gange! Han havde andensidste fod på bolden ved Bales 1-2 reducering, ligesom han lavede en vigtig tackling, der dannede rammen for Moratas 2-3 mål, som blev kampens endelige resultat. Imponerende bedrift på blot en halv time.

Denne Fokus: Madridista.dk's kampens spiller kommer ikke til at indeholde ret mange illustrationer, hvorfor det bliver en kortere variant, men det skyldes simpelthen, at der ikke er vanvittig meget statistik at trække på en spiller, der kun spillede lidt over en halv time - dog er der fundet en smule.

Vanen tro, starter vi med at kigge på Iscos berøringer på bolden på banen, og ovenstående illustrerer glimrende, hvordan Isco naturligt vandrer rundt på banen og binder spillet sammen, samt skaber mulighederne for sine holdkammerater. 28 berøringer nåede Isco at have på bolden i lidt over en halv time på banen, og lommeregneren fortæller, at Isco med 90 minutter på banen havde haft 84 berøringer - ta' det med et gran salt. Til sammenligning havde Kroos 91 berøringer på bolden og Modric 81. 

Der er lidt mere at snakke om jf. ovenstående, da billedet illustrerer Iscos distribuering af afleveringer rundt på grønsværen i søndags. Isco bidrog med 25 styks, og til sammenligning klemte Ronaldo sig op på 28 i sine 90 minutter på banen. Isco har med andre ord haft stor indflydelse på kampens sidste halve time. Spanierens lykkedes med hele 87,5% af sine afleveringer, og kun Marcelo, Kroos og Ramos havde en bedre statistik på dagen på denne front.

Endvidere lavede jf. whoscoreds statistik 1 vellykket diagonalaflevering, 1 nøgleaflevering - måske den ud til Carvajal? - 1 tackling, og hvilken én, og så mistede han kun én bold i lidt over en halv time på banen. Imponerende!

Iscos heatmap for kampen mod Villarreal understøtter bare, hvor bevægelig og lidt stillestående spanieren var gennem anden halvleg, hvor Real Madrids nummer 22 virkelig fik sat skik på tingene, efter han blev skiftet ind til fordel søndagens betonklods, Casemiro. 

Der hersker ingen tvivl om Isco åbenlyse kvaliteter og talent, men der hersker stor tvivl i Real Madrid om, om man skal gå med spanieren eller holdkammeraten, James. Søndagens eminente præstation fra Iscos side er blot med til at tilføre med brænde på bålet om spanierens fremtid i Real Madrid - han viste i hvert fald, at han er, og skal være, mere end blot bænkevarmer for verdens bedste fodboldklub, Real Madrid. Madridista.dk's brugere stemte i øvrigt også Isco ind, som en sikker kampens spiller! Men det fortjener man også, når man egenhændigt - mere eller mindre - vender et truende nederlag til sejr.

Kilde: whoscored.com 

Seneste artikler...

Annonce