Hvornår kan vi se lyset for enden?

23. oktober, 2016. Det er datoen, hvor Real Madrid overtog førstepladsen i La Liga Santander fra Atletico Madrid. Over fire måneder senere er Kongeklubben stadig at finde øverst i hierarkiet, og forhåbningerne om det første mesterskab siden Mourinho havde sin gang på træningsanlægget i Valdebebas er derfor endnu intakte. Med en hård start på 2017 er denne titel dog stadig langt fra så sikker som amen i kirken, men hvornår begynder man at kunne se lyset for enden?

Barcas svære kampe:

Top6-hold

Runde 30: Barca – Sevilla (3.)

Runde 32: Barca – Real Sociedad (5.)

Runde 33: Real Madrid (1.) – Barca

Runde 36: Barca – Villarreal (6.)

Andre potentielle svære kampe

Runde 26: Barca – Celta Vigo (10.)

Barca fik overstået stort set samtlige udekampe mod storhold i efteråret og starten af 2017. De mange hjemmekampe i de potentielt set svære kampe er derfor Barcas fordel, men når det er sagt, så har Barca ikke en så skræmmende statistik på Camp Nou. Således er deres hjemmebaneform kun på en delt 4.plads i ligaen målt på point pr kamp.

Real Madrids svære kampe:

Top6-hold

Runde 30: Real Madrid – Atletico Madrid (4.)

Runde 32: Real Madrid – Barca (2.)

Runde 37: Real Madrid – Sevilla (3.)

Andre potentielle svære kampe

Runde 25: Eibar (7.) – Real Madrid

Runde 27: Athletic Bilbao (8.) – Real Madrid

Runde ?: Celta Vigo (10.) – Real Madrid

Det store spørgsmål for Real Madrid er særligt den udsatte kamp på Baleidos mod Celta Vigo. Er Real Madrid 1, 2 eller 4 point foran i tabellen? Der er en stor forskel, især med tanke på at kampen måske først spilles få dage før sidste spillerunde. På trods af tre hjemmekampe mod top6-hold, så må man også skæve til flere ubehagelige udebaneopgør.

Hvor mange point er nødvendigt?

Rent historisk set har man de seneste 7 sæsoner skulle bruge minimum 90 point for at blive mester. Det er 2,37 point pr kamp. Tager man gennemsnittet for de seneste syv sæsoners mesterskabsresultater, er det snit helt oppe på 2,52 eller 95,71 point. Lige nu har Real Madrid efter 23 kampe et snit på 2,39. Skal Real Madrid nå dette meget høje snit, skal man over de sidste 15 kampe i sæsonen hente næsten 41 point eller 2,71 point pr kamp. Med Real Madrids til tider lidt vaklende momentum og Barcas ditto, er dette dog sandsynligvis ikke nødvendigt.

Hvilke runder er mere afgørende end andre? Hvad betyder det at have en kamp i baghånden, som måske først spilles sent i maj? Er der hold i det, når der hos flere nævnes, at Barca har det mest favorable program?

Seneste artikler...

Annonce