El Juans hjørne: Foryngelseskuren fortsætter

Lad det være sagt med det samme. Jeg tror ikke vi kommer til at se de helt store og markante ændringer i løbet af denne sommer. Med andre ord, så tror jeg ikke på et decideret epokeskifte.

Men jeg tror vi kommer til at se den første helt store investering siden Gareth Bale og James. Og jeg tror foryngelseskuren fortsætter. I den forstand kan man godt betegne den periode vi går ind i som en ny epoke, selv om det vel ret beset blot er en fortsættelse af de seneste fire år. Jeg mener holdet går ind i en ny periode i den forstand, at grundstammen på holdet formentlig træder ind i deres sidste periode i klubben. Her tænker jeg på Keylor Navas, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema.

Grunden til jeg ikke tror vi kommer til at se de store ændringer i løbet af dette transfervindue, skal ses i de mange spillere som klubben råder over i alderen 23 til 30 år. Hovedparten af spillerne ligger i denne aldersgruppe og de er dermed i deres bedste fodboldalder. Dette skal ses som en direkte konsekvens af den foryngelseskur, som klubben har foretaget sig henover de seneste sæsoner. En direkte konsekvens af en ny sportslig strategi, som jeg ligeledes forventer, kommer til at præge dette transfervindue.

Lad os gå til sagen og kigge på det. Således tror jeg Real Madrids transfervindue kommer til at forløbe:

Tilgange: Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Jesús Vallejo (Eintracht Frankfurt (Retur fra lejeophold)), Theo Hernández (Atlético Madrid), Marcos Llorente (Alavés (Retur fra lejeophold)), Kylian Mbappé (AS Monaco), Borja Mayoral (Wolfsburg (Retur fra lejeophold))

Afgange: Kiko Casilla, Pepe (Fri transfer), Fábio Coentrão, James Rodríguez, Álvaro Morata, Mariano Díaz, Diego Llorente (Real Sociedad), Enzo Zidane (Lejeaftale), Álvaro Jiménez, Burgui, Raúl de Tomás



Derudover tæller holdet en tredje målmand samt en tredje angriber. Billedet er blot for at give et overblik over truppen. Det er ikke fordi jeg mener man skal lægge sig fast på en enkelt formation, eller fordi det er sådan jeg absolut mener Zidane bør stille op. Holdet kan både spille 4-3-2-1, 4-3-3 eller 4-1-2-1-2 (en variation af 4-4-2 med en smal diamant på midtbanen) med videre. Truppen giver flere taktiske muligheder. Isco, som både kan ligge længere tilbage, med udgangspunkt på højrekanten, eller som trequartista. Og Lucas, der som den eneste deciderede kantspiller kan komme ind og skabe noget bredde (man skulle måske overveje, at omskole ham til wingback?). Jeg forventer ligeledes, at Zidane i høj grad vil fortsætte rotationsprincippet.

Aldersmæssigt vil truppen have følgende fordeling: 30+ (Navas, Ramos, Modric, Ronaldo, Benzema), 23-30 (Yáñez, Varane, Nacho, Marcelo, Carvajal, Danilo, Casemiro, Kroos, Kovacic, Isco, Bale, Vázquez), 23 og yngre (Donnarumma, Vallejo, Theo, Llorente, Asensio, Mbappé, Mayoral (og evt. Luca Zidane i stedet for Yáñez)).

Der vil altså være mere end en fordobling af spillere på 23 år og yngre i forhold til forrige sæson. Deri ser vi fortsættelsen af foryngelseskuren, mens det er begyndelsen på enden for den nuværende grundstamme (spillerne på 30 år og derover, samt Marcelo). Der vil gradvis komme mere ansvar til spillere som Varane, Nacho, Carvajal, Casemiro, Kroos, Kovacic, Bale og Isco. Og alt i alt falder det helt i tråd med tanken om, at de yngre spillere udvikler sig og opfylder de standarder de ældre har sat.

Målmandposten: Keylor Navas, Gianluigi Donnarumma og Rubén Yáñez / Luca Zidane. Jeg havde egentlig sat mig op til, at Navas ville blive erstattet med David de Gea, men pilen peger efterhånden mere i retningen af, at Donnarumma hentes ind, mens Kiko Casilla får lov at skifte væk. Godt nok får holdet ikke den sikre her-og-nu-skanse, som De Gea ville have været, men i stedet kommer der en målmand til med et kæmpe udviklingspotentiale, som samtidig også kan komme ind og levere nu. Samtidig får den elskede Keylor lov at blive og tage kampen op med Donnarumma. Hvad tredjemålmanden angår, er det endnu uvist om Yáñez får lov at skifte væk eller ej. Skifter han væk, så tegner det til, at Luca Zidane bliver ny tredjemålmand.

Midterforsvaret: Sergio Ramos, Raphaël Varane, Nacho Fernández og Jesús Vallejo. Pepe forlader klubben på en fri transfer og erstattes med Jesús Vallejo, som vender tilbage efter endt lejeophold i tyske Eintracht Frankfurt. Samtidig bliver Nacho i klubben, mens Diego Llorente – efter endt lejeophold i Málaga – er vendt tilbage for blot at skifte videre på en permanent aftale til Real Sociedad. Alt i alt en fin udskiftning i midterforsvaret. Der var ikke behov for de store ændringer. Det eneste spørgsmål var blot, om Pepe – og til dels Nacho – skulle blive eller ej. Og ovenpå Vallejos fantastiske sæson i det tyske synes jeg det er naturligt, at give ham en plads i truppen i stedet for Pepe. At Diego Llorente får løbepas er ligeledes naturligt. På sigt ser jeg ham stadig som Nachos naturlige arvtager, men nu kan han få lov at fortsætte sin gode udvikling i La Real.

Backs: Carvajal, Danilo, Marcelo og Theo Hernández. Ligesom i midterforsvaret har der heller ikke været det store behov for udskiftninger på back-pladserne. Det er naturligt, at Coentrão langt om længe skifter væk. Ind i stedet for ham kommer den unge spanske back Theo, som kommer til fra Atlético Madrid. Han gjorde en rigtig god figur for Alavés i forrige sæson og jeg ser ham som en god erstatning for Coentrão. Han er ligeledes en ung spiller med et stort udviklingspotentiale og det vil kun gavne ham, at komme til at stå i lære under Marcelo. Eneste lille spørgsmålstegn der ellers er tilbage når snakken falder på back-pladserne, er hvorvidt Danilo skal blive eller ej. Jeg mener fortsat man bør vise ham tillid og holde fast i ham. Men kommer der er et tilstrækkeligt bud på ham, så må klubben overveje at sælge ham og erstatte ham med Castilla-backen, Álvaro Tejero.

Central midtbane: Casemiro, Marcos Llorente, Luka Modric, Mateo Kovacic, Toni Kroos og Isco. Heller ikke her er der behov for de store udskiftninger. James’ tid er ovre og han skal væk. Og det er ikke nødvendigt at hente en offensiv spiller som erstatning for ham. Der er i forvejen rigeligt med offensive spillere i truppen. I stedet er det mere naturligt, at give Marcos Llorente en plads i truppen efter endte lejeophold i Alavés. Klubben mangler en decideret backup for Casemiro og her passer Llorente perfekt ind. Han har haft en fantastisk sæson i Alavés, hvor han har vist at han har niveauet. Han vil ikke alene blive en god gardering for Casemiro, men også direkte tage kampen op med ham om pladsen på den defensive midtbane. En kamp om pladsen der ligeledes vil gavne Casemiro. Så kan Llorente om nødvendigt også gå ind og spille i stedet for Modric eller Kroos, ligesom han til nøds kan gardere i midterforsvaret. Enzo Zidane er der ikke plads til og han er efterhånden vokset fra Castilla, hvorfor det mest optimale er han sende ham videre, gerne på en lejeaftale.

Offensiv midtbane og angreb: Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Lucas Vázquez, Marco Asensio, Kylian Mbappé og Borja Mayoral. Her vil den helt store ændring selvfølgelig være salget Álvaro Morata og købet af Kylian Mbappé. Morata bliver formentlig sommerens største salg, mens Mbappés tilgang meget vel kan gå hen og blive den dyreste transfer i historien. Under alle omstændigheder skal Mbappé hentes til og helst denne sommer. Man kan så argumentere for, om han skal udlejes tilbage til AS Monaco for en enkelt sæson eller ej. Jeg lader ham blive i truppen. Derudover får Mariano lov at skifte, mens Borja Mayoral kan blive en potentiel tredjeangriber. Det er dog heller ikke utænkeligt, at Mayoral igen kan blive lejet ud, eller sågar solgt med en tilbagekøbsklausul. Udover Mayoral vender Burgui (Sporting Gijon), Álvaro Jiménez (Getafe) og Raúl de Tomás (Valladolid) alle tilbage fra endt lejeophold, men de tre bør alle sælges videre.

Fra Real Madrid Castilla står det klart, at Federico Valverde udlejes til Deportivo, mens Achraf Hakimi og Aleix Febas ligeledes begge står til at blive lejet ud. Når de tre vender tilbage næste sommer vil det være som førsteholdsspillere. Derudover vender Martin Ødegaard (Heerenveen) og Lucas Silva (Cruzeiro) ligeledes tilbage fra endt lejeophold næste sommer.

Alt i alt efterlader det Real Madrid med en yderst potent trup til 2017/18-sæsonen. Altså uden de helt store ændringer. Om det bliver således eller ej vil sommeren vise. Jeg tror dog ærlig talt ikke på de store overraskelser. Lige nu synes jeg pilen peger i en entydig retning i forhold til hvilke ændringer der kommer til at ske i løbet af sommeren, i tråd med det jeg har beskrevet. De store transfersagaer bliver selvfølgelig James og Morata på salgssiden, og Donnarumma og Mbappé på købssiden. Resten er naturlige finjusteringer.

Der kan selvfølgelig falde en transferbombe i form af et salg af enten Ronaldo eller Bale. Og hvad skal der så ske? Det vil jeg kigge på i næste og sidste afsnit af denne lille transferoptakt.

Seneste artikler...

Annonce