Best football fan page awards – Winners

Madridista.dks rangliste 16/17: 20-11

logo

Anden del af Madridista.dks rangliste vil nu blive præsenteret og ligesom i forrige artikel, vil man nok blive lidt overrasket ind imellem. 

 1. Coentrao – 2,48

Coentrao har bare ikke niveauet til Real Madrid mere, hvilket Zidane også har indset. Således blev Danilo over flere omgange valgt fremfor Coentrao på venstrebacken. Meget spilletid blev det heller ikke til, omend konkurrencen mod Marcelo også var langt fra jævnbyrdig. Ikke at man forventede at Coentrao ville slå Marcelo af, men man kunne måske have håbet på, at det var muligt at give Marcelo pauser, uden at efterlade et alt for stort hul. Men sådan blev det altså ikke.

La Liga: 3,00

Champions League: 1,55

Copa Del Rey: 2,80

Vigtige kampe: N/A

Kampens spiller: 0

Månedens spiller: 0

 1. Vazquez – 2,82

Helt ligeså imponerende som 15/16-sæsonen blev det ikke. Han agerede fint som reserve, dog mest grundet hans arbejdsmoral, fighterånd og defensive arbejde. Han er en utrolig stabil spiller, som er lidt over middel til alt, men mere er han heller ikke. Han har altid manglet den x-faktor der gør, at han kan blive anset som en topspiller, og uden den vil han ikke blive til mere end en reserve i kongeklubben.

La Liga: 2,80

Champions League: 2,86

Copa Del Rey: 2,78

Vigtige kampe: 2,66

Kampens spiller: 0

Månedens spiller: 0

18. Navas – 2,87

Lidt ligesom Vazquez kommer han lige fra en sæson, hvor præstationerne var i top, og hvor man kunne regne med ham, som en af Real Madrids vigtigste spillere. Dette var dog på ingen måde tilfældet i den forgangne sæson, og i stedet for at blive anset som en af de vigtigste, ligner målmandspositionen nu det sted, der nemmest kan forstærkes.

Navas havde nogle slemme fejl i løbet af sæsonen, og væsentlig flere end man burde kunne forvente fra Real Madrids nr. 1. Dette har selvfølgelig trukket gevaldigt ned, men han spillede sig dog op sidst på sæsonen, hvor han leverede flere hæderlige præstationer.

La Liga: 2,95

Champions League: 2,74

Copa Del Rey: N/A

Vigtige kampe: 2,94

Kampens spiller: 2

Månedens spiller: 0

 1. Ronaldo – 2,89

Sandsynligvis lidt af en overraskelse for de fleste, for hvem skulle have troet, at den nuværende og kommende indehaver af Ballon d’Or, ville ende så lavt på denne rangliste?

Svaret ligger nok i, at uanset hvor afgørende han var i sidste ende af sæsonen, og hvor meget han afgjorde nogen af de vigtigste kampe i sæsonen, så opvejer det ikke alle de gange han har underpræsteret. Tager man eksempelvis Champions League finalen, hvor han blev kampens spiller med 4,5, så vil den forrige kamp, nemlig returopgøret mod Atletico Madrid, næsten ”neutralisere” hans præstation i finalen, da han kun formåede at få 2,2 i den kamp. Det er en af følgerne af, at alle kampe har lige stor betydning på denne rangliste.

Man kan også se på antallet af gange, han har været kampens spiller. Her ligger han nemlig som nr. 1 i truppen grundet hans 9 kampe som kampens spiller. Kigger man på månedens spiller, ligger han også på en delt førsteplads, det er dog medregnet juni, hvor der som bekendt kun blev spillet en kamp. Derudover blev han også månedens spiller i maj, hvor han i den grad også viste, hvorfor han stadig skal betragtes som verdens bedste spiller.

Ronaldo spillede sig rigtig meget op efter årsskiftet, og man kan også se en tydelig stigning, når man kigger på hans karakterer fordelt over sæsonen.

Graf over Ronaldos udvikling gennem sæsonen:

Ronaldo udvikling

La Liga: 2,84

Champions League: 3,12

Copa Del Rey: 1,85

Vigtige kampe: 3,26

Kampens spiller: 9

Månedens spiller: 2 (maj, juni)

 1. Ramos – 2,91

Umiddelbart er det lidt svært at forklare, hvorfor Ramos ikke er at finde længere oppe på listen. Men en meget svag start på sæsonen, og nogle kampe senere i sæsonen som virkelig har trukket ned, forklarer den lave placering. Han gjorde ellers sit bedste med sine utallige afgørende hovedstødsmål i slutminutterne, hvoraf flere af dem har været fuldstændig uundværlige i jagten på trofæerne.

Så Ramos har måske ikke været den mest stabile spiller, men hvis man målte ud fra hvor afgørende og vigtig spillerne har været, så ville han ligge i den absolutte top.

La Liga: 2,83

Champions League: 3,25

Copa Del Rey: 2,60

Vigtige kampe: 3,00

Kampens spiller: 5

Månedens spiller: 1 (Marts)

 1. Asensio – 2,93

Det har været noget af en debutsæson Asensio fik for Real Madrid. Han tog chancerne når han fik dem, og fik virkelig vist fodboldverden, hvor stort et talent han egentlig er. Han spillede heller ikke bare de ’nemme’ kampe, men fik spilletid i flere store kampe, hvor han beviste, at man sagtens kunne regne med ham selv i en Champions League finale.

Han ligger dog ikke i toppen af listen, og det skyldes hovedsagligt hans lidt svingende niveau i de kampe som ikke tildeles så stor opmærksomhed efter sæsonafslutningen. De kampe som bliver husket, har han til gengæld sørget for at gjort sig bemærket i, hvilket også afspejler sig i hans yderst acceptable karakter for de vigtige kampe.

Asensio er en af de spillere, som spås væsentlig mere spilletid i den kommende sæson, og det er fuldt fortjent.

La Liga: 2,93

Champions League: 3,10

Copa Del Rey: 2,73

Vigtige kampe: 3,20

Kampens spiller: 0

Månedens spiller: 0

 1. Casemiro – 2,94

En af de vigtigste spillere på Zidanes holdkort og en del af verdens bedste midtbane. Casemiro har haft en sæson, hvor han har imponeret og levet op til det meget høje niveau, man så fra ham i 15/16-sæsonen. Han er nu blevet en fast og uundværlig del af Real Madrid mandskabet. Lige siden Xabi Alonsos afgang har man haft svært ved at kontrollere midtbanen og skabe den balance, som Real Madrid har hungret efter. Spilleren der kan tilbyde denne balance, lader det nu til at man har fundet. Spørgsmålet er bare om det er selve spilleren, eller om det er positionen og spillertypen som har været så vigtig. Uanset hvad har Casemiros tilstedeværelse lettet presset fra Modric og Kroos, som har fået plads til at boltre sig på midten, i stedet for også at have alle de defensive pligter i tankerne.

Man kan vel sagtens sige at Casemiros betydning for holdet ikke nødvendigvis er det han selv bidrager med, men lige så meget hvad det fritager resten af holdet for, således at hver eneste spiller har kunnet udnytte deres spidskompetencer.

Det har i hvert fald været en særdeles tilfredsstillende sæson fra det brasilianske ankers side af, og der er intet det tyder på, at de samme takter ikke vil fortsætte i den kommende sæson.

La Liga: 2,94

Champions League: 3,06

Copa Del Rey: 2,86

Vigtige kampe: 3,03

Kampens spiller: 2

Månedens spiller: 1 (august)

 1. Pepe – 2,97

Som altid har Pepe præsteret på et fantastisk højt niveau, når der har været brug for ham. Det blev dog ikke til så meget spilletid grundet nogle skader, som blandt andet også holdt ham ude i den mest afgørende del af sæsonen.

Pepe fik desværre ikke mulighed for at for alvor vise sig frem, og han har således kun spillet i to af de 14 kampe, som er blevet betegnet som vigtige. I flere af disse kunne man ellers godt forestille sig, at han ville have været et godt es at have i ærmet.

Det blev ikke den mest mindeværdige sæson fra Pepes side af men desværre den sidste i Real Madrid trøjen.

La Liga: 2,92

Champions League: 3,00

Copa Del Rey: 3,20

Vigtige kampe: 3,40

Kampens spiller: 1

Månedens spiller: 0

 1. Marcelo – 2,97

Marcelo er og bliver Marcelo. Han kan ikke sammenlignes med nogen anden, og sjældent har man set en så fremragende offensiv back. Han har været Real Madrids bedste spiller til at starte og kreere angreb, og det ses tydeligt i de kampe, hvor han ikke spiller. Her tager det ikke lang tid, før man indser, at der mangler noget. Da holdets fronttrio dyrker noget af det mest idéforladte fodbold, man kan finde, giver det god mening, at der er brug for backup på kanterne, og her træder verdens bedste backs så ind i billedet. For Carvajal og Marcelo har i den grad fortjent den titel, og der er ingen tvivl om, at den også vil hænge fast i den kommende sæson.

Marcelo har også produceret flere mindeværdige momenter, hvor den første der springer frem, var hans dribletur mod Bayern Munchen, hvor han praktisk talt bryder hele forsvarskæden, hvorefter den bliver lagt af til Ronaldo, som sætter den ind. Det var dog ikke et enkeltstående tilfælde, og man kan finde mange flere lignende momenter fra den forgange sæson.

Hvorfor Marcelo ikke er at finde længere oppe af listen, handler nok om at han har spillet størstedelen af kampene, og modsat nogle af de spillere som vil blive præsenteret senere, har han ikke haft meget pause, ej heller er han sluppet fra en eneste af de lidt større kampe. Læg dertil at han indimellem har sine defensive fejl, hvor det for alvor bliver tydeliggjort, at hans kvaliteter ligger i offensiven.

Personligt har jeg altid undret mig over, hvorfor man ikke har prøvet med ham længere fremme af banen, for man skal da ikke have set ham spille i mange minutter, før man kan konkludere, at han har størst indflydelse på spillet i offensiven. Men det er der selvfølgelig en idé med, og der må jeg nok bare stole på, at Zidane og hans forgængere kender ham lidt bedre end mig, hvilket nok også er rigtigt.

La Liga: 2,96

Champions League: 3,03

Copa Del Rey: 3,17

Vigtige kampe: 3,17

Kampens spiller: 3

Månedens spiller: 0

 1. Casilla – 2,99

I forhold til at Casilla har spillet hele sæsonen som reserve målmand, dog med fast spilletid i Copa Del Rey, har han præsteret på et meget fornuftigt niveau. Han topper Navas på listen, hvilket selvfølgelig er flot fra den spanske keeper, men det har sandsynligvis lige så meget med Navas’, i perioder, lave niveau at gøre. Casilla skilte sig nemlig ikke specielt meget ud, men han var en solid og pålidelig spiller, som gjorde sin pligt når det var nødvendigt.

La Liga: 2,97

Champions League: 2,80

Copa Del Rey: 3,05

Vigtige kampe: N/A

Kampens spiller: 1

Månedens spiller: 0

Real Madrid Fodboldskoler 2017
aesportslounge
Mødestedet i København for Madridistas!

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

 • Optimering af teknisk funktionalitet
 • Integration til facebook.com
 • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.