88% af Ronaldos mål kommer nu i feltet

Ronaldos forvandling i den forgangne sæson fra at være en wing til en decideret 9'er har af mange været bragt op som en af de vigtigste grunde til de to store trofæer, man vandt. Det har dog over en længere periode været ganske synligt, at Ronaldo har mistet noget af sin fart og noget af sit 'flair', hvorfor det har været nødvendigt for Real Madrids nummer 7 at ændre tilgangen til sin spillestil for at forblive ligeså afgørende som altid.

Statistikkerne peger dog nu på, at den forgange sæson for alvor har været et 'turning point', hvor Ronaldo nu må anses for at være en fuldblodsangriber. I 09/10-sæsonen, hvor Ronaldo for første gang gjorde sit indtog i det spanske, scorede han 33% af sine mål indeni feltet. Det tal hed i 16/17-sæsonen 88%, hvilket tæller 37 af hans i alt 42 mål. 30 af disse (71%) kom endda med kun én berøring.

En del af forklaringen på disse statistikker kan både tilskrives Ronaldos tilpasning til egne evner og begrænsninger, men dertil kan en stor af forklaringen muligvis skyldes, at Zidane i store dele af sæsonen har været nødsaget til at spille i en 4-4-2-formation med to angribere i stedet for en 4-3-3.

Seneste artikler...

Annonce