El Juans hjørne: Det unge guld - del 2

Fortsættelse af Det unge guld - del 1

 

Hvordan tegner fremtidens Real Madrid-hold sig egentlig? Og hvem er de unge spillere som meget vel kan komme til at præge fremtidens Real Madrid? Det vil jeg kigge nærmere på her i del to af “Det unge guld.”

Talentmassen i klubben er enorm. Alene på førsteholdet er der en god håndfuld spillere, som kan være med til at tegne Real Madrids hold i de kommende mange år. Og der er endnu flere spændende unge spillere på vej, både udefra og fra egne rækker. Derudover stopper jagten på de bedste unge spillere ikke nu. Det arbejde fortsætter.

Så hvordan ser fremtidens Real Madrid ud? Lad os kigge på det:

Luca Zidane (Målmand - Real Madrid Castilla - 19 år (1998))
De kan lidt af hvert i Zidanes familie. Åbenbart også at tage med hænder. Det gør sig i hvert fald gældende for den næstældste af Zidanes fire sønner, Luca Zidane. Luca har været i Real Madrid siden han var seks år gammel. Den talentfulde keeper har taget hele vejen op igennem rækkerne og er nu en del af andethold, Castilla. Den unge målmand beskriver sig selv som god i en-mod-en-situationer og i luftspillet. Han beskrives ydermere som en stærk, atletisk og teknisk god målmand. Han kan i det hele taget lidt af det hele. Denne sommer har han været en del af førsteholdet i opstartsfasen og noget kunne tyde på, at han i den kommende sæson bliver ny tredjemålmand, samtidig med han fortsat vil være til rådighed for Castilla.

José Manuel “Manu” Hernando (Centerforsvarer - Real Madrid Castilla - 19 år (1998))
En forsvarsspiller der kan lidt af det hele. Lidt ligesom Nacho. Han beskrives som en meget komplet fodboldspiller. Han er fysisk stærk, hurtig, teknisk dygtig og har et godt blik for spillet. En ledertype, trods sin unge alder, med en god evne til at læse spillet og være på forkant med tingene. Godt nok er han med sine 1,81 ikke den midterforsvarer som rager højest op i luftrummet, men det kompenserer han altså for med speed, teknik, styrke og en god positioneringsevne. Han står til at tage springet fra Juventil A til Castilla i den kommende sæson. Ligesom Luca, så var Manu Hernando ligeledes med på førsteholdets pre-season tur til USA.

Achraf Hakimi (Højreback - Real Madrid Castilla - 18 år (1998))
Det kan være farligt, at sammenligne unge spillere med de etablerede spillere, men det fornærmer nok ikke nogen, hvis vi betegner Achraf som den nye Carvajal. Den spansk-marokkanske back, som har været i klubben siden 2006, er et kæmpe talent. Det understreges ved, at han allerede har fået debut på det marokkanske landshold. Han er en offensiv back med fart i fødderne og mål i støvlerne. Så er han ydermere en klog og arbejdsom spiller. Alt peger i retning af, at den snart 19-årige back bliver lejet ud eller solgt med en tilbagekøbsklausul denne sommer. Om end muligheden for, at han bliver en del af førsteholdet i den kommende sæson, som afløser for Danilo, stadig foreligger. Ligesom de to førstnævnte var han ligeledes med på turen til USA hvor han i øvrigt på ny leverede et godt indtryk.

Álvaro Tejero (Højreback - Real Madrid Castilla - 21 år (1996))
Kom til Real Madrid i 2005. 10 år senere blev han rykket op fra Juventil A til Castilla, hvor han har huseret på højrebacken de sidste par sæsoner. Han er en alsidig back som kan spille i begge sider, men hans foretrukne position er i højre side. Er kendt for sine præcise indlæg, sin fart og sin fysiske styrke. I det hele taget en utrættelig ung mand og en rigtig holdspiller. Det er ikke utænkeligt, at han kan gå hen og blive en del af førsteholdet i den kommende sæson ovenpå salget af Danilo. Han fik dog ikke meget spilletid i løbet af opstartsturen til USA, hvor selv Achraf fik mere spilletid. Derfor tegner det umiddelbart til, at han bliver lejet ud eller solgt med en tilbagskøbsklausul.

Fran García (Venstreback - Juvenil A - 18 år (1999))
Ligeledes en meget alsidig spiller, som gradvist er blevet omskolet fra at være midtbanespiller – hovedsageligt på kanten – til at være venstre wingback. Han er lynende hurtig, har en god boldkontrol og slår milimeterpræcise indlæg. Hans venstreskøjte er i det hele taget godt skruet på. Derudover beskrives han som en utrættelig og arbejdsom spiller. Og så er han i øvrigt fætter til ingen ringere end selveste Koke fra Atlético Madrid. Han har blot været i klubben i fire år, men han har udviklet sig rigtig godt siden sin ankomst i 2013.



Martín Calderón (Central midtbanespiller - Juvenil A - 18 år (1999))
Midtbanespiller, som primært huserer på den centrale defensive midtbane. Martín kom til klubben fra i Sevilla i 2013. Han er en stor og stærk knægt, som er kendt for sin spilintelligens og sine bolderobringer. Og så er han ikke bange for at ofre sig på banen. Han er en spiller der går forrest og arbejder hårdt. I klubben ser de ham som en spiller, der potentielt set på sigt kan tage kampen op med spillere som Casemiro og Marcos Llorente.

Aleix Febas (Central midtbanespiller - Udlejet til Zaragoza - 21 år (1996))
Det kreative omdrejningspunkt på Castillas midtbane, hvilket han mere eller mindre har været siden han blev rykket op på holdet i 2015. Forinden spillede han en enkelt sæson hos det daværende Real Madrid C. Febas er frem for alt en teknisk dygtig og kreativ spiller, med en evne til at lægge den afgørende aflevering. Han er endvidere en klog, bevægelig og hårdtarbejdende spiller, som evner at dække et stort område på den centrale del af banen. I den kommende sæson tager han skridtet videre og får lov til at prøve sig af på et lidt højere niveau. Således er han blevet udlejet til Zaragoza på en lejeaftale der løber frem til næste sommer.

Federico Valverde (Central midtbanespiller - Udlejet til Deportivo La Coruña - 19 år (1998))
Valverde, som går for at være den uruguayanske Kaká, kom til sidste sommer fra Peñarol i hjemlandet. Han er en typisk 8’er med tydelige kvaliteter i det offensive spil. Han beskrives som en alsidig, dynamisk og kreativ spiller med både et godt blik for spillet og et godt drive med bolden. Den unge uruguayaner er endvidere teknisk dygtig, har et kraftfuldt spark og så er han god til at tage løbene ind i boksen fra anden række. På banen er han en der går forrest og han har ved flere lejligheder vist prøver på sit store talent. For nylig blev han sågar kåret som den næstbedste spiller ved U20 VM. I Real Madrid er forhåbningerne store til den unge midtbanespiller, som skal spille 2017/18-sæsonen på leje i Deportivo.

Óscar Rodríguez (Central midtbanespiller - Real Madrid Castilla - 19 år (1998))
Óscar har fået masser af roser på det seneste for sin flotte sæson hos Juvenil A, hvor han har været en af de bærende kræfter på Gutis mandskab. Det har også været medvirkende til, at han for nyligt fik forlænget sin kontrakt med klubben og er blevet rykket op på Castilla-mandskabet til den kommende sæson. Han kom til Real Madrid i 2009 og har udviklet sig godt hen ad vejen. Han beskrives som en playmaker med et godt blik for spillet, en god fysik, en god målnæse og en god sparketeknik. Han er ydermere kreativ, en leder på banen og en yderst ærgerrig vindertype. Stilmæssigt minder han lidt om Febas, som han kommer til at tage over efter hos Castilla i den kommende sæson. Han er i øvrigt den fjerde af de hidtil nævnte spillere som var med på opstartsturen til USA. Her leverede han et fabelagtigt indtryk af sig selv og kronede det sågar med et kongemål. Zidane har da også allerede rost den unge spanier i store vendinger.

Francisco “Franchu” Feuillasier (Offensiv midtbanespiller - Real Madrid Castilla - 19 år (1998))
En arbejdsom kantspiller, som er teknisk dygtig, god med begge ben og så har han både blik for målet og for sine medspillere. Franchu, som er født i Argentina, kom til Real Madrid i 2009. Han beskriver sig selv som en hårdtarbejdende og udfordrende spiller. Han kan gøre sig på begge kanter, såvel som på 10’er-positionen og grundet det, at han sparker lige godt med begge ben, så er han ligeledes en ganske uforudsigelig spiller. Den femte af de hidtil nævnte spillere som var med på turen til USA, hvor han fik vist sig selv frem på fornuftig vis. Og så er han ligeledes blevet rykket op fra Juvenil A til Castilla til den nye sæson.

Augusto Galván (Offensiv midtbanespiller - Juvenil A - 18 år (1999))
Brasiliansk offensivspiller som Real Madrid sikrede sig fra São Paulo i februar måned. Real Madrid betalte €3 mio. for spilleren, som gjorde sig hos São Paulos U20-hold inden han ankom til Madrid denne sommer. Den 18-årige spiller, som minder om og er blevet sammenlignet med Kaká, starter ud på Juvenil A-mandskabet under Gutis ledelse. Han beskrives som en yderst teknisk begavet spiller med et godt blik for spillet og en god evne til at slå den afgørende pasning. Han har en god venstre fod, et lavt tyngdepunkt og så er han yderst farlig i mand-mod-mand situationer. Umiddelbart er 10’er-positionen hans foretrukne og bedste position. Der er store forventninger og forhåbninger til den unge herre og det bliver spændende at følge ham, ikke mindst i UEFA Youth League. Så er det heller ikke utænkeligt, at han allerede i sin første sæson i klubben kan få nogle kampe på Castilla-mandskabet.

Mink Peeters (Offensiv midtbanespiller - Real Madrid Castilla - 19 år (1998))
Kom til Real Madrid fra Ajax tilbage i 2014 i en alder af blot 16 år. Der er og har været store forhåbninger til den unge spiller, men han har desværre været en del plaget af skader i sin første tid i klubben. Trods det han har dog i glimt vist prøver på sit store talent, særligt i forrige sæson hos Juvenil A, hvorfor der stadig er store forhåbninger til den unge hollænder. Som udgangspunkt gør han sig på venstrekanten, men kan også spille på højrekanten eller lige bag angriberen. Han beskriver sig selv som en hurtig spiller med et godt blik for spillet. Overordnet set beskrives han ydermere som værende en teknisk velfunderet spiller med en god boldomgang. Til den kommende sæson er han rykket op fra Juvenil A til Castilla, hvor han skal forsøge at få sit helt store gennembrud. Hvor langt talentet rækker afhænger af hvorvidt han kan holde sig skadesfri i fremtiden.

Martin Ødegaard (Offensiv midtbanespiller - Udlejet til SC Heerenveen - 18 år (1998))
Den unge nordmand behøver nærmest ingen videre introduktion. I en alder af blot 16 år blev han hentet til Real Madrid under stor mediebevågenhed tilbage i januar 2015. Godt otte måneder forinden havde han i en alder af blot 15 år fået sin debut i den bedste norske række og stort set alle store klubber i Europa indledte jagten på ham, men i sidste ende blev det altså Real Madrid som løb med hans underskrift. Han indledte sin tid i Real Madrid på andetholdet Castilla, men har ved flere lejligheder trænet med førsteholdet. I maj 2015 fik han debut på Real Madrids førstehold og han blev dermed klubbens yngste debutant nogensinde. Hans tid på Castilla-mandskabet, som han hovedsageligt spillede for, blev aldrig den ventede succes. Sidste sommer blev han så udlejet til hollandske Heerenveen, som hentede ham på en lejeaftale af 18 måneders varighed. Den kommende sæson bliver dermed hans første hele sæson med det hollandske mandskab. Både i Holland og hjemme i Madrid er der store forventninger til ham. Forventninger om, at han endelig skal få sit helt store gennembrud. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at den kommende sæson bliver vital for den unge mand.


Sergio Díaz (Angriber - Udlejet til Lugo - 19 år (1998))
Den paraguayanske El Kun kom til Real Madrid fra Cerro Porteño i hjemlandet Paraguay tilbage i sommeren 2016. Han kan spille alle pladser i front, men hans naturlige position er som angriber. Til trods for det, er han dog ikke nogen typisk 9’er. I hans hjemland sammenligner de ham med Sergio Agüero, men skal man i stedet sammenligne ham med en anden Real Madrid-spiller, så må det være Real Madrids nuværende frontangriber, Karim Benzema. Benzema er mere en 9,5’er eller 10’er end en decideret 9’er og det samme gør sig gældende for Sergio Díaz, som ligeledes er god til at trække ned i banen og deltage i spillet. Som type beskrives han som en kraftfuld forward med fart i støvlerne, teknisk snilde, gode evner på bolden og et godt øje for både sine medspillere og modstanderens mål. Han har haft en fin debutsæson hos Castilla uden det dog har været en decideret succes. Mere hæderligt har præstationerne været for Juvenil A-mandskabet i UEFA Youth League. Den kommende sæson spiller han på en lejeaftale hos Lugo, som tørner ud i den næstbedste spanske række.

Dani Gómez (Angriber - Real Madrid Castilla - 19 år (1998))
Eksplosiv, hurtig og yderst målfarlig angriber som kom til Real Madrid fra Alcorcón tilbage i 2011. Han indledte sin tid i Real Madrid hos Infantil A og har siden spillet sig op igennem rækkerne. Forrige sæson tørnede han ud for Juvenil A hvor han havde en fremragende sæson, og til denne sæson tager han så skridtet videre op på Castilla-mandskabet. Udover at være eksplosiv, hurtig og målfarlig, så beskrives han som en ung herre der er farlig i feltet (en rigtig boksspiller), bevægelig, yderst adræt, fysisk stærk, teknisk dygtig og god til at komme fri af sin markering. Og så er han en god afslutter med et kraftfuldt spark. Han var i øvrigt med på opstartsturen til USA sammen med Luca, Hernando, Achraf, Tejero, Óscar og Franchu. Her gjorde han ligeledes en rigtig god figur og fik vist sig selv frem på fin vis.

Og så er der selvfølgelig den kære Vinícius Júnior, som Real Madrid har sikret sig under stor mediebevågenhed. Handlen effektueres næste sommer og Real Madrid betaler Flamengo €45 mio. for den 17-årige brasilianer. Herefter er den umiddelbare plan, at han bliver lejet tilbage til Flamengo for 2018/19-sæsonen.

Alt i alt ser fremtiden altså lys ud for Real Madrid. Og dette er blot et lille udpluk af de mange unge og talentfulde spillere som befinder sig i (eller er på vej til) klubben. Der vil utvivlsomt også komme flere store talenter til i fremtiden.

Seneste artikler...

Annonce