Zidanes dårlige mojo på Bernabeu

 

Real Madrid møder sent onsdag Real Betis i ligaturneringens tredje hjemmekamp, men det er ikke nødvendigvis en god ting for de forsvarende spanske mestre.

Real Madrid er nemlig langt fra så gode på Bernabeu, som man burde være som Spaniens bedste hold. I år har man allerede spillet to gange på eget græs, men kun fået to point. Dette er dog en tendens, som man desværre har bragt med sig videre fra sidste sæson, hvor man heller ikke gjorde Bernabeu til et fort.

Det er dog ikke helt katastrofalt, for til gengæld har Zidanes Real Madrid altid været usandsynligt gode på udebane. Sidste sæson blev man det første hold i spansk fodbold, der vandt La Liga med flere point hentet på udebane end hjemmebane. Her tilkæmpede man sig 47 point ude, men ”kun” 46 hjemme.

Statistikken siger også, at man de seneste 9 kampe på hjemmebane har tabt hele 11 point til blandt andet Atletico og Barcalona. Stik modsat har man vundet de seneste 11 kampe i træk på udebane, en stime der tæller udebaner som Real Sociedad, Villarreal, Athletic Bilbao og Celta Vigo - sidste pointtab var mod Valencia tilbage i februar.

Selvom man øjensynligt har en god karma på udebane, så er det alligevel ønskværdigt, at man etablerer sig som et uovervindeligt hjemmebanehold, hvis man igen i år skal kunne kalde sig spanske mestre.

Seneste artikler...

Annonce