Tvivl om Carvajals come-back

Dani Carvajal har siden d. 30. september været meldt ukampdygtig grundet lidelsen pericarditis, som er en betændelsestilstand i hjertesækken. Det har betydet et længerevarende fravær af Carvajal, men nu kan han og mange madridistas begynde at se frem til hans tilbagekomst på grønsværen. Højrebacken befinder sig nemlig nu i den afsluttende fase af sit genoptræningsforløb, og målet er klart: ’el derbi madrileño’ den 18. november.

Dog vil man fra Real Madrids side ikke forhaste sig og løbe unødige risici, da hjerteproblemer altid bør tages særligt alvorlige. Netop af den årsag, er der fortsat tvivl om hvornår Carvajal får sit endelige come-back, og hvordan det kommer til at gå ham i den efterfølgende tid, da der er usikkerhed om eventuelle eftervirkninger af sygdommen.

MARCA.com har allieret sig med dr. Quesada fra Clínica Ripoll y De Prado, for at analysere Carvajals tilstand.
”Normalt er sportsudøvere ude mellem fire og seks uger, men nogle oplever tilbagefald, og dette kan forlænge genoptræningsforløbet, fordi man gerne vil sikre sig at alt er som det skal være. Nogle gange kan spilleren kun vende tilbage til træningen med meget små skridt ad gangen, men det er en meget god fremgangsmåde”, forklarer dr. César Quesada.

”Selv mod slutningen af sygdomsforløbet kan spillerens EKG have forstyrrelser, og derfor kan kun en kardiologs erfaring og gentagne, grundige prøver afgøre, om spilleren er klar til at gennemføre det høje fysiske aktivitetsniveau og gigantiske stress, som en fodboldkamp medfører. Spillerne er vant til det, men efter flere uger uden aktivitet, vil det i starten være svært for ham.”, forklarer dr. Quesada.

Carvajals tilstand kræver maksimal opmærksomhed, da der er risiko for tilbagefald: ”Der er en relativ høj procentdel som oplever tilbagefald, mellem 15 og 20 %, og det er derfor kun kardiologen som via undersøgelser afgør spillerens næste skridt i processen. Dette hvis spilleren altså ikke har haft en god og symptomfri genoptræning uden tilbagefald.”

Carvajal står over for et genoptræningsforløb hvor han skal genfinde formen og måske også selvtilliden.
”Det er en tilbagekomst til hverdagen efter mere end en måned uden træning og med konstant hvile, og det afgør selvfølgelig hvor hurtigt han kan komme i form igen. Han skal også genfinde selvtilliden. Når det omhandler hjertet er nogle mere bekymrede end andre, men med de prøver og observationer man har lavet på Carvajal, kan han være helt rolig.” afslutter dr. Quesada.

Vi kan kun håbe på en sikker og problemfri genoptræning, og at Carvajal inden længe igen vil være tilbage på grønsværen.

Seneste artikler...

Annonce