Zidane: Ingen af holdende er favoritter



Inden aftenens brag i Kiev, mødte Zidane traditionen tro pressen til en lille snak inden sæsonens sidste kamp. Zidane havde taget plads i presserummet på det olympiske stadion i Kiev, og her var pressen naturligvis interesseret i hemmeligheden bag tre Champions League-finaler i træk:

”At spille tre finaler i træk, kræver en masse hårdt arbejde og selvfølgelig også talent. Det er langt fra nemt at komme til finalen. Vi er stolte over at spille den tredje finale i træk. Vi vil opleve mange ting i livet, men dette øjeblik kommer ikke igen. Der vil være pres på os, men det gør bare det hele endnu mere specielt. Vi er mennesker, så vi har alle sammen følelser,” forklarede Zidane, inden han tilføjede:

”Det handler om at finde ud af, hvordan din modstander kan gøre ondt på dig, og så komme det i forkøbet. Når vi har bolden, vil vi prøve at gøre ondt på dem, men hele tiden have i baghovedet, hvordan de spiller. Der vil altid være ukontrollerbare øjeblikke i kampe, men det handler om at lide så lidt som muligt, når vi ikke har bolden, og så ramme dem når vi angriber. Vi skal smøge ærmerne op, det er der ingen tvivl om.”

Hvem er favoritter?

”Der er blevet sagt en masse, men vi ved godt, at det ikke forholder sig sådan: Ingen af holdende er favoritter. Det er en finale, og vi har begge 50 procent chance for at vinde. Vi skal spille en stor kamp, for at vinde. I omklædningsrummet er vi klar over, at vi ikke er favoritter overhovedet.”

Ingen anden træner har løftet trofæet tre gange i træk…

”Det vi har muligheden for at opnå, er unikt. Jeg har altid været et konkurrencemenneske, det er min store passion. Når du nyder at konkurrere, er i Real Madrid og arbejder hårdt, så kan du opnå hvad vi har. Spillerne har arbejdet stenhårdt for at opnå det her, og det er præcis det, som Real Madrid handler om. Hårdt arbejde er normen her. Cristiano Ronaldo er i god form. Han lever og ånder for kampe som disse.”

Føler du dig værdsat?

”Ja, hvorfor skulle jeg ikke det? Nogle gange gør jeg ikke. Det vigtigste er, at man gør tingene ordentligt, og giver alt hvad man har. Konsekvenserne er ikke så vigtige. Det findes ikke en følelse, som er bedre end tilfredsstillelsen ved at have gjort sit bedste. Hvis modstanderen er bedre end dig, jamen så er der ikke noget du kan gøre ved det. Jeg er værdsat, fordi jeg giver alt. Jeg kan ikke kontrollere hvad andre siger, men sådan er det. Det gør ikke noget.”

Udskiftninger og dem som ikke er i truppen:

”Ramos og Marcelo kommer helt sikkert til at spille. Det er mit lod at skulle træffe de svære beslutninger. Alle mine spillere er dygtige, men ikke alle kan udtages, mens andre må sidde på bænken. Vi tænker på det som et hold. Når fløjten lyder, står vi alle sammen omkring holdet.”

”Vi har et stærkt sammenhold i truppen. En spiller som starter på bænken, kan også bidrage til holdet og være en vigtig spiller. At udvælge holdet er det værste ved at være træner. Nogle spillere vil sidde tungt på deres pladser, mens andre ikke vil spille lige så meget. Spillerne ved godt, at det er mit ansvar. Et ansvar jeg må acceptere.”

Ved det sidste spørgsmål opstod der en sjov situation. Den engelske journalist bad Zidane, om at sammenligne Klopp og Zidane som trænere, men Zidane troede, at han mente som spillere.

”Øhm.. som spiller mener jeg, at jeg var en smule bedre end ham.. men han var bestemt ikke dårlig,” svarede Zidane, hvorefter han fik forklaret, at der blev mente som trænere.

”Haha, inden pressemødet blev jeg bedt om at sammenligne os som spillere, og der var jeg nok lidt bedre. Som træner har jeg enorm respekt for Klopp. Han har stor erfaring, og har gjort det helt fantastisk. Jeg ved ikke om vi er ens. Hver træner er forskellig,” afsluttede Zidane.

 

Seneste artikler...