Nyhedsarkiv

To mål og tre point

Kampen begyndte med Real Madrid aggressive på Celta Vigos banehalvdel, hvor man fra start vidste at alt andet end tre point ville være uacceptabelt.

Med Modric placeret centralt på midtbanen ved siden af Xabi Alonso skulle muligheden for hurtigt opspil være til stede. Det var forventet, at Celta Vigo ville stå dybt på egen bane og lukrere på de få chancer, de ville få på kontraangreb.

Men hjemmeholdets aggressive pres gav pote allerede efter 10 minutter, om end det var mere en tilfældighed end skabt ved godt spil. Higuain slog en bold ind mod feltet fra ventre side, og det var ganske sikkert mere tænkt som et indlæg. Men bolden ville det anderledes, og den kunne smukt sejle ind bag en sagesløs Alvarez i målets fjerneste hjørne.

Resten af halvlegen stod der Real Madrid på boldbesiddelsen; dog med Celta Vigo der begyndte at våge sig frem på hjemmeholdets banehalvdel uden at være farlige. 

Ronaldo ramte tilmed træværket to gange – med hovedet efter 18 min og anden gang efter et lusket vip med bolden efter 37 min. Rasende oplagt er den passende term for hans indsats de første 45 min.
Og set over hele halvlegen gjorde Modric det godt i en noget tilbagetrukket rolle. Konstant søgte han at skifte spillet fra side til side og øge tempoet, mens det nysammensatte forsvar ikke havde det store at lave. Xabi Alonso lignede dog en mand, der trængte til en pause og ikke kun halvleg, da han med ikke mindre end 3 fejlafleveringer inden for de første 20 minutter og uden de vanlige bolderobringer virkede noget ved siden af sig selv. Men det skal dog siges, at han spillede sig langsomt op i takt med, at minutterne tikkede af sted.

I pausen valgte Mourinho at tage Kaka ud efter en halvleg, hvor han igen ikke havde gjort det store væsen af sig selv. di Maria afløste, hvilket naturligt skubbede Özil tilbage i sin vanlige rolle lige bag Higuain.

Billedet var det samme som før pausen: Et Celtahold, som nok fik lov at have bolden en anelse mere, men de var aldeles ufarlige. Dette også takket være en velspillende Essien på venstre back, der i dag ikke havde nogle problemer med at udfylde den noget uvante plads.

Vi skulle helt frem til det 62. minut, før end Real Madrid rørte på sig. Essien slog en god bold ind i feltet til Ronaldo, der desværre misbrugte chancen. Minutter senere var Ronaldo igen på spil; denne gang i højre side, men Vigo fik afværget til hjørnespark.

Om det var fordi, Real Madrid var blevet lullet i søvn af et ekstremt ufarligt Celta Vigo-hold, eller det var generel træthed efter landskampspausen, er svært at sige. Men da de spanske mestre endelig rørte på sig, gav det også pote. Efter opspil, der mere mindede om powerplay, endte bolden hos Özil i feltet, der klodset blev nedlagt af Cabral. Straffe til Real Madríd og endelig en tomålsføring. Ronaldo var som altid sikkerheden selv fra ellevemeterpletten.

Vanen tro blev Özil udskiftet efter 72 minutters spil, og ind kom i stedet Callejon, der skulle bidrage med noget friskhed. Og ved sin allerførste boldberøring var han tæt på, da han brændte noget, der mindede om en friløber. Real Madrid lignede et hold, der bare skulle have de halvfems minutter overstået. 

Det blev de også , uden der skete synderligt meget mere. Tre point og ingen skader. Real Madrid fik en godkendt dag på kontoret. Mere ville de ikke. Og mere kunne Celta Vigo ikke. 


Kampen i tal:

1 – 0 Higuain (11”)
2 – 0 Ronaldo (str., 68”)

Advarsler: Xabi Alonso, Casillas, Ramos (Real Madrid), Cabral, Lago (Celta Vigo).

Røde kort: Ingen.

Dommer: Clos Gomez

Real Madrid: Casillas; Ramos, Varane, Pepe, Essien; Xabi Alonso, Modric, Kaka(45” di Maria); Özil (72” Callejon), Higuain(84” Benzema), Ronaldo.

Celta Vigo: Alvarez; Mallo, Cabral, Tunez, Lago; Oubina, Bustos (53” Bermejo), Lopez; Fernandez (78” Lucas), Aspas (59” Chu-Young), Krohl-Dehli.

Annonce