Courtois: Real Madrid kan vinde Champions League, hvis det er målet

Courtois interview 110219

Thibaut Courtois er blevet interviewet af UEFA, forud for Real Madrids første ottendedelsfinale-kamp mod Ajax onsdag aften. Her kom belgieren blandt andet ind på, hvordan det er at være målmand i Real Madrid, klubbens succes i Champions League, kampen mod Ajax, hvordan han forbereder sig til sine kampe og meget andet.  Vi bringer her en oversættelse af interviewet:

Real Madrid har domineret Champions League. Hvorfor tror du, at klubben har så stor succes i denne turnering?
Det er mit første år her, så jeg kan ikke sige, hvad det er. På den ene side er der en masse kvalitetsspillere og på den anden side er det hold, der er dygtige til at fokusere på sine mål. Dette hold kan vinde Champions League, hvis det er målet. Det er en del af Real Madrids DNA og grunden til, jeg synes, at det er verdens bedste klub.

Hvad tænker du om kampene mod Ajax?
De har et godt hold, med en blanding af erfarne og unge talentfulde spillere og så spiller de god fodbold. Det bliver et lige opgør, fordi de elsker at spille fodbold og ikke stiller sig tilfreds med at forsvare på egen banehalvdel, og derfor bliver det to gode kampe. Vi vinder forhåbentlig. Vi skal koncentrere os, stå godt defensivt og slå til, når muligheden byder sig.

Hvordan er det at være målmand i Real Madrid?
Målmanden er altid den sidste person til at forhindre modstanderen i at score og der er altid pres på, da margenen for fejl er meget lille. I de fleste tilfælde, når målmanden begår en fejl, ender det med en scoring. Der er altid pres på og det er ikke anderledes i Real Madrid. Jeg tror ikke, det ændrer sig så meget fra mål til mål. Man ved, at man er i verdens bedste klub, den største, og der er mange, der ser Real Madrids kampe. Man ved, at mange øjne er rettet mod en, men det er det samme om man er målmand i Real Madrid, Chelsea eller for et andet hold.

Hvordan vil du definere klubbens filosofi?
Real Madrid er vant til at vinde og man er her for at hjælpe klubben med at skrive videre på dens historie – at vinde flere trofæer. Det er det, vi kæmper for hver dag.

Hvordan forbereder du dig normalt frem mod Champions League-kampe?
Jeg har den samme rutine som altid. Jeg ser video af holdenes offensive mønstre, straffespark, frispark og en lille smule om, hvordan angriberne afslutter. Det ændrer sig ikke i Champions League, LaLiga eller cup-kampe. Som belgier ser jeg nogle gange belgisk TV og de er allerede i gang med at analysere på os, hvordan vi spiller og hvad Ajax vil gøre. De er et svært hold, men jeg håber, at vi kan spille os videre.

Real Madrid spiller som regel på modstanderens banehalvdel og har bolden meget. Hvordan forbliver du fokuseret på de tre eller fire gange modstanderen truer dit mål?
Man bevarer altid fokus. Når vi er i angreb, er det altid vigtigt at være opmærksom, da man er nødt til at komme lidt ud af sit mål, når holdet er skubbet længere frem. Man skal deltage i spillet lidt mellem linjerne. Et godt eksempel på dette var udbanekampen mod Roma, hvor jeg kom ud af mit mål to eller tre gange for at stoppe et kontraangreb. Det er de ting, som du skal være opmærksomme på, hvorfor man altid skal bevare fokus.

Hvem er den bedste angriber, du har stået over for i Champions League?
Der er mange topangribere på hvert hold i Champions League. Man skal altid være påpasselig, da det ikke kun er de store navne, der har kvaliteten til at sparke den forbi dig op i øverste målhjørne.

Målmandens rolle har ændret sig i løbet af din karriere. Der bliver stillet krav til at have en god teknik og have gode evner med fødderne. Hvordan ser du på disse ændringer?
Der er blevet forlangt mere af den nye generation af målmænd indenfor de seneste 10 år, herunder at være god på bolden, spille med i rummene…. det var ikke tilfældet for 20 år siden. Da jeg spillede som barn, i Genk, blev jeg allerede bedt om at bruge fødderne, hvorfor jeg voksede op med det. Din rolle afhænger også af, hvilket hold du spiller for, da man kan blive bedt om at spille både lange bolde eller spille bolden op nede fra. Målmandens rolle i dag handler om mere end blot at forhindre bolden i at gå i mål. Det handler også om at kunne deltage i spillet, bruge dine fødder, dække af mellem dig selv og forsvaret og de bolde, der kommer ind i feltet.