Enig international presse: Militão bliver Zidanes første sommerforstærkning

Militao rygte 211218

Portos 21-årige brasilianske midtforsvarerer, Éder Militão, bliver efter sigende Zinedine Zidanes første forstærkning, når sommerens transfervindue åbner i juni måned, og handlen mellem klubberne bliver allerede offentliggjort ultimo marts.

Det erfarer de velinformerede medier Globoesporte og Marca, der videre beretter, at Real Madrid betaler 50 millioner euro for forsvarsspilleren, hvor syv millioner euro ryger videre til São Paulo, som en del af aftalen med Militãos nuværende arbejdsgiver, Porto.

Militão bliver ifølge forlydenderne udstyret med en 6-årig kontrakt i Real Madrid, hvorfor han er bundet til Kongeklubben frem til sommeren 2025 - man kender endnu ikke til de økonomiske detaljer mellem spilleren og Real Madrid endnu.

Madridista.dk lavede medio januar 2019 et lille interview med Peter Arnholdt fra Brasserbold for at blive klogere på Militão, der allerede dengang blev rygtet kraftigt til Real Madrid, og Arnholdt havde følgende at sige om Portos brasilianske forsvarsspiller på daværende tidspunkt:

- Militão var også på tapet i Manchester City, mens han spillede i São Paulo. Guardiola var begejstret for ham bl.a. pga. hans fleksibilitet. Han kan både spille i centerforsvaret, men også som højreback. På den måde er han ideel både i et tre- og firmandsforsvar. Han er hurtig og fysisk stærk, god i hovedspillet og så kommer han på klassisk brassermanér frem over stepperne.

- Han er kun 20 år og skal endnu lære en masse. Hans boldomgang er hans svageste punkt, som jeg husker det. Militão har været indkaldt til landsholdet et par gange i 2017 og har også fået spilletid, men han er ikke helt klar til det niveau endnu. Jeg er meget spændt på at se hans udvikling. Der er helt sikkert potentiale og med erfaringen kommer personligheden sikkert også, sagde Arnholdt dengang om Porto-spilleren.

Hvis rygterne om Militão taler sandt, er Jesús Vallejo dage som fjerdeviolin i Real Madrids midterforsvar givetvis også talte, da han efter to sæsoner i førsteholdstruppen stadig har sit gennembrud til gode, hvilket skyldes den spanske forsvarsspillers mange skader.

Militão har spillet 34 kampe på tværs af alle turneringer i indeværende sæson - ni af dem som højreback, scoret tre mål og lavet to assists.