Algeriet-landstræner: Zidane får ikke ros nok

zidane mallorca

Algeriets landstræner, Djamel Belmadi, er fuld af lovord om Zinedine Zidane og han mener ikke, at franskmanden får den ros, som han fortjener.

Det fortæller han i et interview med L´Equipe:
- Jeg beundrer Guardiola, Klopp, Zidane………men vi giver ikke Zidane kredit for at være en stor træner. Hvis Mourinho eller Guardiola havde vundet CL tre år i træk, ville vi have kaldt dem genier. Zidane er et geni, også selv om han ikke har revolutioneret spillet. I stedet snakker vi om filosofier hos trænere, som ikke har vundet noget. Vent en gang, hvad er det, vi ønsker? At man dømmes på sejre eller på den bedste filosofi? Folk forventer, at du vinder.

Zidane har i alt vundet 11 titler som træner for Real Madrid, hvilket svarer til en titel hver 19. kamp.

Log-på for at kommentere


Fondo_Sur's profilbillede
Fondo_Sur svaret på emne: #1 3 dage 13 timer siden

Kimbo skrev: Jeg får nok hug for det her, men ofte virker det bare så tilfældigt det han foretager sig. Det er sjældent jeg tænker "kæft en stærk udskiftning/holdopstilling/whatever, virkeligt godt set af ham", det føles for mig oftest som om han lukker øjnene og peger på et eller andet i håb om at det lykkes, og det har det bare gjort rigtigt meget, og vigtigst af alt, på de helt rigtige tidspunkter.
Hvis Pep eller Klopp lykkes med noget ved man at det 100% har været tanken fra start, sådan har jeg det sjælendt med Zidane.


Du burde få meget hug for det der i hvert fald. Jeg kan komme med mange eksempler på Zidanes taktiske oplæg, som har sat modstanderholdet på plads. Men det har også svært, hvis du/I ikke vil anderkende det.

De Champions League i træk er netop kommet fordi, der ikke er et decideret koncept. Zidane har skiftet taktikken ud, så det har passet i situationen, hvilket er en stor fordel mod disse filosoffer.

Et eksempel kunne være, da Real Madrid i foråret 16/17 skiftede over til en diamant formation på midtbanen. Sådan en arkaisk opstilling har man vel ikke set i topfodbold siden starten af 00’erne. Det gjorde at man eksempelvis mod Atletico i semifinalerne var i overtal på midtbanen, når Kroos trak ned i venstre side. Simeones “fastlåste 4-4-2 koncept” og selvtillidsfuldte mandskab blev i den forbindelse sat fuldstændigt i skak. Et åbenlyst taktisk træk fra Zidane. Jeg kan også komme med flere eksempler.

I ligasammenhæng har det dog vist sig at være klogere, hvis man har et effektivt koncept, man kører ud over 38 kampe. Her har Zidane også haft et tydeligt koncept? 4-3-3 eller 4-4-2 hvis Valverde skal agere højre kant. Hvor man står godt organiseret og kontrollerer kampene med de teknisk gode fodboldspillere, der er på holdet.

Jeg tror personligt at det flottere fodbold kommer, når de gamle gradvist erstattes med yngre spillere. Det kan ikke ske med det samme, men er en del af et holdbart klub koncept.
Kimbo svaret på emne: #2 3 dage 15 timer siden
Det er en underlig ting med Zidane, han har gjort umulige ting med vores hold og det kan man ikke andet end at bøje sig dybt i støvet over.
Omvendt ser jeg ham slet ikke i samme liga som Klopp/Pep, selvom han har været meget mere succesfuld den sidste årrække.

Jeg får nok hug for det her, men ofte virker det bare så tilfældigt det han foretager sig. Det er sjældent jeg tænker "kæft en stærk udskiftning/holdopstilling/whatever, virkeligt godt set af ham", det føles for mig oftest som om han lukker øjnene og peger på et eller andet i håb om at det lykkes, og det har det bare gjort rigtigt meget, og vigtigst af alt, på de helt rigtige tidspunkter.
Hvis Pep eller Klopp lykkes med noget ved man at det 100% har været tanken fra start, sådan har jeg det sjælendt med Zidane.
Jeg synes stadig det er vanvittigt at vi har vundet CL 3 år i træk med det hold, en uerfaren træner, og især med det spil, som jeg i øvrigt synes har været kedeligt siden Mou. Og jeg var i øvrigt heller ikke fan af den kontrabold vi spillede der, men vi var med afstand verdens bedste hold til det og det var trods alt fedt at se.

Jeg hader at det altid skal føles enten liiidt heldigt, liiidt tilfældigt eller fordi andre hold har suttet. Vi har fundet mesterskabet i år og det er fantastisk, men for fanden hvor ville jeg hellere have haft at det var fordi vi har klasket hele ligaen gennem hele sæsonen, og ikke bare fordi Barca er imploderet samt at vi har fået helt grotesk mange straffe i slutfasen.

Næste sæson håber jeg vi sætter Barca på plads i alle indbyrdes opgør (ligesom denne sæson) og så bare ellers trækker fra fra start og vinder med 20 point. Sådan et mesteskab savner jeg virkeligt.
Dios's profilbillede
Dios svaret på emne: #3 3 dage 16 timer siden
Fondo_Sur skrev:

Come on, hvilket koncept havde Del Bosque?


Helt enig, for Del Bosque havde vel intet koncept. Han selv sagde, at han ikke skulle lærer spillerne hvordan de skal spille. De skal bare gøre hvad de er bedst til. Jeg er kæmpe fan af manden, men han ville immervæk få sit for i moderne fodbold.

Zidane kan ikke spille sprudlende fodbold med de nuværende spillere - hvis han vil vinde trofæer - så simpelt er det.


Det er jeg faktisk rigtig uenig i. Hvorfor kan man ikke spille flot fodbold med de spillere her? Flot fodbold kommer ofte med kontinuitet. Det er desværre aldrig noget vi ser hos Zidane, og det tror jeg er Zidane's absolut største problem for flot fodbold. Vi hørte selv Zidane udtale, at vi skulle til at spille flot. Kroos uddybede det, og beskrev præcis det vi alle vil have. Problemet er bare, at der ingen kontinuitet er i holdopstillingerne. Fair, så har det ikke været nemt for Zidane, men man kan heller ikke sige han gør det nemmere for sig selv med hans mange rotationer.
Han er ikke koncepternes mand, så derfor er der kæmpe forskel på om man spiller med Vinicius eller Hazard f.eks..
De spiller hver deres spil, og giver et meget forskelligt udtryk på banen.
Fondo_Sur's profilbillede
Fondo_Sur svaret på emne: #4 4 dage 26 minutter siden
@#7

Come on, hvilket koncept havde Del Bosque? Det er klart at man taktisk set udnytter, at man har gode offensive spillere. Man må huske spillermaterialet.

Zidane kan ikke spille sprudlende fodbold med de nuværende spillere - hvis han vil vinde trofæer - så simpelt er det. Dér prioriterer man resultater frem for filosofi. Det er til alles interesser i klubben, at der også bliver spillet flot og seværdigt fodbold, men det har måske bare ikke været tiden til det.

I tre ‘hele sæsoner’ har Zidane vundet to ligatitler. Ej at forglemme de tre CHL i træk. Og der er komplet ro. Det ligner starten på en stor epoke.

I vinters valgte Barca-ledelsen filosofi fremfor resultater, da de fyrede Valverde. Det kostede dem måske et mesterskab. Lad os forsøge at huske dette, når Zidane kritiseres for sin taktiske indstilling.
9eren's profilbillede
9eren svaret på emne: #5 4 dage 1 time siden
Zidane smuttede vel af den årsag at holdet ikke stod til at redde lige med det samme efter CR7s afsked. Der var ingen indkøb i Galactico klassen og det kom jo først året efter med Hazard. Zidan forklarede at han følte holdet havde brug for ny tilgang og at han ikke var den rigtige. Vi får først svar efter CL kampen med indkøb og flere afgang.
-#7-'s profilbillede
-#7- svaret på emne: #6 4 dage 1 time siden
Èn ting Guardiola og Klopp er så vanvittigt dygtige til, er at præge spillet og spillerne i den retning de gerne vil have. De har et koncept de tror 100% på, og de henter de spillere som passer ind det koncept. Det er jo sådan en træner vi fans har sukket efter i jeg ved ikke hvor mange år. Jeg tror hånden på hjertet at vi skal helt tilbage til Del Bosque i min tid som fan, for at finde en træner med det koncept og den spillestil som jeg mener Real Madrid skal have. Mourinho fik stablet et enormt stærk kontrahold på benene, som vandt et næsten sensationelt mesterskab midt i Barcelonas bedste periode, men kontra er jo ikke det Real Madrid skal have som sin spilfilosofi.

Ancelotti havde også i meget korte perioder et hold, som mindede lidt om den fodbold jeg synes passer klubben bedst, men det faldt stille og roligt fra hinanden på grund af skader til især Modric, som jeg husker det.

Jeg vil dog sige at jeg tror på Zidane har det i sig, han er langt mere taktisk klog end han får kredit for. Ofte hører man diverse såkaldte eksperter sige at han nærmest kun fungerer som glorificeret babysitter for Real Madrids spillere. Men især i år har vi jo set at han får lukket defensiven hermetisk af, en defensiv som ellers længe har været pivåben, fordi han ligesom alle os andre godt ved at klubben ikke kan score mål. Det vandt os i sidste ende et mesterskab, og det er noget af et mesterstykke synes jeg.

Det som bekymrer mig mest omkring Zidane, er egentlig mest om han lige pludselig bare siger op igen ud af den blå luft, fordi han er udkørt eller ikke gider mere, eller hvad det måtte være. Det kan slå klubben gevaldigt ud af kurs. Og hvis man som klub skal gå ind, og have samtaler om spillere der skal købes ind til et spilkoncept, som Zidane gerne vil have igang, så er det sgu også vigtigt at man som klub ved at han har hjertet med i det, hvis man ser 3-4 år ud i fremtiden.
Ramos4's profilbillede
Ramos4 svaret på emne: #7 4 dage 2 timer siden
Klopp er heldig hvis han ender med 3 CL og 2 ligatitler engang når hans karriere er slut. Det har Zidane vundet på ingen tid.

Spillet er fandeme ikke kønt, men man må tage hatten af for Zidanes bedrifer.

Jeg havde ikke troet han kunne genrejse holdet må jeg indrømme. Men det tyder på at det kan han. 2 ligaer er ikke set siden Del Bosques tid.
Realex's profilbillede
Realex svaret på emne: #8 4 dage 3 timer siden
"Hvis Mourinho eller Guardiola havde vundet CL tre år i træk, ville vi have kaldt dem genier. Zidane er et geni, også selv om han ikke har revolutioneret spillet. I stedet snakker vi om filosofier hos trænere, som ikke har vundet noget. Vent en gang, hvad er det, vi ønsker? At man dømmes på sejre eller på den bedste filosofi? Folk forventer, at du vinder."

- Det her er fandme et flot og spot on citat. Grande Zidane!

BEMÆRK! Vi bruger cookies.

Ved at benytte hjemmesiden accepterer du, at der gemmes cookies på din computer. Læs mere

Jeg er indforstået

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider skal informere om cookies, der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”.

Vi benytter cookies til:

  • Optimering af teknisk funktionalitet
  • Integration til facebook.com
  • Integration til vores annoncører, herunder Google AdSense

Ønsker du ikke at tillade cookies, kan du finde en vejledning her til at slette/slå dem fra i din browser. Vælger du at slette cookies, vil en del funktioner på madridista.dk ikke fungere hensigtsmæssigt for dig. Fx vil det ikke være muligt at logge på debatforum.