Magiske Zidane foran store milepæle

Zinedine Zidane har over de seneste år bevist sig som et af de absolut største trænernavne på den europæiske fodbold-scene og han står foran et par store milepæle.

Han er nemlig ”blot” tre kampe fra at kunne vinde CL-titlen for fjerde gang som træner og det har ingen andre præsteret før ham. Han er i øjeblikket på en delt førsteplads med Bob Paisley og Carlo Ancelotti.

Hvis han oven i købet kan kombinere det med et spansk mesterskab, vil han have opnået noget meget sjældent i Real Madrids historie, idet kun Villalonga i sæsonen 1956-57 og Luis Carniglia sæsonen efter, samt Zidane selv i sæsonen 2016-17 har præsteret dette.

Et spansk mesterskab vil samtidig betyde, at man er mestre to år i træk og det er ikke sket siden 2008, hvor Schuster var træner. Tidligere har kun Miguel Muñoz (5 mesterskaber i træk og 3 mesterskaber i træk) og Leo Beenhakker (3 mesterskaber i træk) formået at genvinde det spanske mesterskab.

Efter Real Madrids sejr over Liverpool er roserne væltet ned over Zidane fra det store udland, mens man i de danske TV-studier fortsat lever i den vildfarelse, at franskmanden ikke er blandt de allerbedste trænere.

Seneste artikler...

Annonce