Real Madrid med laveste gennemsnitsalder på indkøb i Europa

Logo Realmadrid 010101

Real Madrid har i de senere år været gode til at hente nye spillere i en ung alder, og ser man tilbage over de seneste ti år, er Real Madrid faktisk den klub, der holder den laveste gennemsnitsalder på klubbens nyindkøb.

Det såkaldte fodboldobservatorium CIES har udarbejdet en liste baseret på de seneste ti år, hvor gennemsnitsaldrene på indkøbene for klubberne i de fem største europæiske ligaer er opgjort. Listen består af de 50 hold, der har deltaget i samtlige af de foregående ti sæsoner. Med en gennemsnitsalder på 22,87 år topper Real Madrid listen foran de tyske klubber Borussia Mönchengladbach (23,36) og Borussia Dortmund (23,57) på de efterfølgende pladser.

For Real Madrid er gennemsnittet udregnet på baggrund af de 43 transfers, som klubben har lavet i de seneste ti år, og her indgår ikke hjemmeavlede spillere. Real Madrids spanske konkurrenter i form af Barcelona (24,48) og Atlético Madrid (26,04) befinder sig på henholdsvis 13.- og 44.-pladsen. Til gengæld er Real Sociedad (23,90) nummer seks, mens Bayern München er den deciderede storklub, der kommer tættest på Real Madrid, med deres tiendeplads og en gennemsnitsalder på 24,48.

I den nuværende Real Madrid-trup er spillere som Vinícius (22 år gammel), Fede Valverde (24), Rodrygo (21), Aurélien Tchouaméni (22), Éder Militão (24) og Eduardo Camavinga (20) lysende eksempler på Real Madrids transferstrategi. Alle er de unge, og flere af dem var væsentligt yngre, da man købte dem. Disse spillere er tilmed eksempler på, at når de unge spilleres lykkes i Real Madrid, så stiger de tilmed markant i værdi. Således er Valverde steget fra fem millioner euro i 2016, da man købte ham, til hele 100 millioner i dag. Vinícius er steget fra 45 millioner euro til 120 i dag som den tredjemest værdifulde spiller i verden, mens Rodrygo har fordoblet sin værdi fra 40 til 80 millioner euro. Militão var den dyreste af de nævnte spillere med en indkøbspris på 50 millioner euro, men værdien ligger i dag på 60. Camavinga er i dag 50 millioner euro værd, hvilket nærmer sig en fordobling af de 30, han kostede.

Der er naturligvis også eksempler på indkøb af ældre spillere hos Real Madrid, men bemærkelsesværdigt er det, at Real Madrid er den eneste klub på listen, der ikke har købt en spiller over 30 år. David Alaba, Eden Hazard og senest Antonio Rüdiger kommer tæt på, men til gengæld var to af dem billige løsninger på trods af at være etablerede verdensstjerner, da de blev hentet på fri transfer.

Real Madrid har naturligvis også eksempler på unge spillere, der ikke har formået at slå igennem, såsom Asier Illarramendi, Luka Jovic, Theo Hernández og forsømte Juni Calafat-anbefalinger såsom paraguayanske Sergio Díaz og brasilianerne Lucas Silva og Willian José. Til gengæld har man i størstedelen af tilfældene været gode til at sende dem videre i karrieren andetsteds.

Seneste artikler...

Annonce