Lopetegui har store lighedspunkter med Zidane

Lopetegui

Det har ikke været let at finde en ny træner-profil, som minder om Zinedine Zidane, men med Julen Lopetegui er man faktisk kommet ret tæt på.

Lopetegui har nemlig både været spiller i klubben, været ansat som træner i ungdoms-afdelingen, været ansat i ledelsen og så har han stor respekt blandt vigtige spillere i Real Madrid-truppen.

Han blev født den 28. august 1966 i Asteasu i Baskerlandet og fik sin fodboldopdragelse i Real Sociedad, hvor han endte med at spille på filialholdet i La Segunda B, men han stod konstant i skyggen af legensariske Arconada og derfor skiftede han i 1985 til Real Madrid, hvor han kom til at spille for Castilla, inden han blev udlejet til Las Palmas og endelig i 1989 blev han en del af Toschacks førsteholdstrup. Her var han i to sæsoner, men det blev kun til en enkelt kamp.

Herefter skiftede han til Barcelona, inden han fik 5 gyldne sæsoner i Rayo Vallecano, hvor han blandt andet opnåede at spille UEFA Cup-fodbold.

Det var også i Vallecas, at han indledte sin træner-karriere, men her blev han fyret efter 10 spillerunder. Han nåede at få en rolle som TV-kommentator, inden Real Madrid hentede ham tilbage til klubben. Det var Ramón Calderón, som gav ham en rolle som chef for de internationale talentspejdere og den rolle bestred han frem til 2008, hvor han fik ansvaret for Real Madrid Castilla. Her blev han kendt for sætningen: ”Jeg ønsker, at mit hold er i godt humør, ambitiøst og opofrende”.

Fra 2010 til 2014 var han ansat som ungdomslandstræner for Spanien, hvor han opnåede stor succes. Med U19-holdet vandt han EM i 2012 og året efter blev han europamester med U21-holdet i Israel, hvilket gjorde ham til den oplagte arvtager for Vicente del Bosque, da den gyldne generation med Isco, Morata og Koke skulle spilles ind på holdet. Han nåede dog lige to sæsoner i Porto, inden landstrænerjobbet i Spanien blev ledigt til ham.

Nu skal han være Zinedine Zidanes arvtager, igen med en ny generation, som skal føres ind på holdet.

La Liga Sportsrejser

Farfar bodega, mødestedet for Madridistas i København