Zidane skal opfinde ”nyt” forsvar mod Deportivo

Det var ikke kun nederlaget og den genåbne mesterskabskamp i søndagens El Clásico, der sved som en hudafskrabning mod varm asfalt. Rent defensivt endte det også med at blive en mindre katastrofe for Zidane og resten af trænerstaben, der nu må lægge hoveder i blød frem mod onsdagens vitale opgør ude mod Deportivo La Coruña.

Riazor er historisk set et stadion, hvor Real Madrid har haft det rigtig svært og efter Sergio Ramos’ tofodstackling af en hjerneblødning er Zidanes defensive puslespil ikke blevet lettere. Pepe når med sikkerhed ikke at blive klar, hvilket efterlader Nacho på den ene centrale plads, mens hans makker fortsat er uvis.

Zidane har mulighed for at sætte Varane i det centrale forsvar, men er han villig til at satse endnu engang med spiller just tilbagevendt fra en skade og med den risiko, at Varane må forlade banen før tid?

I madrilensk sportspresse opererer man med tre mulige alternativer, til at løse de defensive udfordringer. Den første er at rykke Casemiro længere ned. Brasilianeren spillede ikke sin bedste kamp i går og var heldig med ikke at blive sendt tidligt i bad. Dog har han tidligere vist stor defensiv styrke og disciplin og skal man tro de spanske sportsaviser, er det den mulighed der ligger først for.

En anden mulighed udspillede sig også i går kort efter Ramos’ røde kort. Zidane dirigerede for en kort stund Kovacic ned på den defensive midtbane. Dette kan blive en mulighed, men den unge kroat er ikke just kendt for sine defensive pligter.

Sidste mulighed er at hive en midtstopper fra Castilla med i flyveren mod Galicien. Her er de bedste bud Tejero, Javi Sánchez eller Mario Hermoso, der alle spillede en fornuftig kamp i weekenden. Alt andet lige er der dog forskel på den tredje bedste spanske række lørdag eftermiddag i egen hule og så en vital mesterskabskamp i La Liga på regnfulde Riazor en onsdag aften.

Der er 48 timer til kampstart og der er brug for et par franske hovedbrud før kabalen kan gå op.

Seneste artikler...