Real Madrids 20 bedste spillere: Nr. 1 - Cristiano Ronaldo

1 år 7 måneder siden #1 af Nicklas
Internettet strømmer over med lister over...


Internettet strømmer over med lister over de bedste spillere i Real Madrids historie, og hver gang sidder man og er mere eller mindre uenig.

En aften i juni mødtes redaktionen fra madridista.dk så til et digitalt møde, som handlede om én ting: at blive enige om, hvem der var de 20 bedste spillere i Real Madrids historie og rangere dem.

Enighed var selvfølgelig ikke muligt at opnå, men ved hjælp af demokratisk samtale nåede vi frem til følgende liste.

Listen skal derfor ikke ses som skribentens egen holdning, men i stedet for madridista.dk’s samlede. De foregående pladser kan ses i bunden af artiklen.


1
Cristiano Ronaldo


Født: 5. februar 1985

Position: Angriber
Periode i Real Madrid: 2009-2018
Kampe for Real Madrid: 438
Mål for Real Madrid: 450
Trofæer med Real Madrid:
4 x Champions League
3 x VM for klubhold
3 x UEFA Super Cup
2 x La Liga
2 x Copa del Rey
2 x Supercopa de España

Bedrifter i Real Madrid:
Flest mål for Real Madrid: 450
Flest mål for Real Madrid i La Liga: 310
Flest mål for Real Madrid i internationale turneringer: 113
Flest mål for Real Madrid i europæiske turneringer: 107
Flest mål for Real Madrid i Champions League: 105
Flest mål for Real Madrid i UEFA Super Cup: 2
Flest mål for Real Madrid i VM for klubhold: 6
Flest mål for Real Madrid på én sæson i alle turneringer: 61 (2014-15)
Flest mål for Real Madrid på én La Liga-sæson: 48 (2014-15)
Flest mål scoret på en Champions League-sæson (af alle): 17 (2013-14)
Flest mål scoret i ét Champions League-gruppespil (af alle): 11 (2015-16)
Flest mål scoret i én knock out-phase i Champions League (af alle, delt med Benzema): 10 (2016-17)
Flest mål for Real Madrid i én Champions League-kamp: 4 (v. Malmø 2015)
Flest mål for Real Madrid i én VM for klubhold-kamp: 3 (v Kashima Antlers 2016)
Den eneste Real Madrid-spiller der har scoret 5 mål i én kamp to gange: v. Granada 2015 og v. Espanyol 2015.
Hurtigste Real Madrid-hattrick: 8 minutter (v Granada 2015)
Hurtigste til at score 4 mål i én kamp for Real Madrid: 20 minutter (v Malmø 2015)
Flest hattricks for Real Madrid i alle turneringer: 44
Flest hattricks for Real Madrid i La Liga: 34
Flest hattricks for Real Madrid på én sæson: 8 (2014-15)
Ballon d’Or (i Real Madrid): 2013, 2014, 2016, 2017
The Best FIFA Men’s Player: 2016, 2017
Den gyldne støvle: 2010-11 (40 mål), 2013-14 (31 mål), 2014-15 (48 mål)
UEFA Best player in Europe: 2014, 2016, 2017
Verdens dyreste fodboldspiller, da han blev hentet til klubben: €96 millioner
Real Madrids dyreste salg: €117 millioner
Pichichi: 2010-11, 2013-14, 2014-15
Topscorer i Champions League: 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18
La Ligas bedste spiller: 2013-14

Lad det være sagt med det samme: Det er umuligt at få alle Cristiano Ronaldos nævneværdige øjeblikke med i én artikel. Der vil derfor formentlig være ting, du mener jeg har forbigået. Det bliver jeg nødt til. Vi er nået til den bedste spiller i Real Madrids historie.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro blev født den 5. februar 1985 i São Pedro på øen Madeira, der ligger 520 km fra den afrikanske kyst og 1.000 km fra det europæiske kontinent. I sine helt unge år, fra 1992 til 1995, spillede han fodbold i klubben Andorinha, før han tog til Nacional og spillede der i to år.

I 1997, da Cristiano var 12 år, tog han til fastlandet, hvor han skulle til et tre dage langt prøveophold i storklubben Sporting CP, som endte med at købe ham for godt 15.000 kroner. Allerede som 14-årig blev han og moderen enige om, at han skulle nedprioritere sin uddannelse for at fokusere 100% på fodbolden.

Som 16-årig var Sporting-træner Laszlo Bölöni så imponeret over den unge Cristiano, at han blev forfremmet til førsteholdet. I løbet af dét år blev han den første spiller i klubbens historie der havde spillet på U16, U17, U18, B-holdet og førsteholdet på ét år. Ét år senere, i september 2002, fik han sin debut for Sporting imod Braga. Allerede ugen efter startede han på banen imod Moreirense, og her viste han virkelig prøver på, hvad der skulle komme til at ske senere hen. Han havde allerede haft et par fornuftige forsøg samt smarte dribleture tidligt i kampen, men efter 34 minutters spil modtog han bolden på kanten af midtercirklen i fart.

I høj fart sætter han flere Moreirense-spillere, inden han sætter bolden ind bag keeperen. I jubelscenen smider han selvfølgelig trøjen. Det andet mål er ligeledes en Cristiano-specialitet, nemlig hovedstød. Sporting har fået frispark på baglinjen, og hvem kommer højest på indlægget? Det gør Cristiano Ronaldo, præcis som han har gjort det lige siden.

Allerede den sommer begyndte interessen fra de største klubber i Europa at komme. Liverpool, Barcelona og Arsenal var allerede interesserede i at tilknytte Cristiano Ronaldo, men det skulle ikke lykkes nogen af dem.

I august 2003 fik Sporting nyt stadion, Estádio José Alvalade, og det skulle indvies i en kamp imod selveste Manchester United. En kamp der skulle blive en stor del af legenden om Cristiano Ronaldo.

Den unge portugiser formåede simpelthen at gøre så stort et indtryk på samtlige af de folk der repræsenterede Manchester United den dag, at man stadig taler om det i dag, næsten 20 år senere.

Der er dusinvis af historier fra den dag. Nicky Butt fortæller, at holdet sad i bussen, på parkeringspladsen ved stadion, i tre timer efter kampen og ventede på Sir Alex Ferguson og David Gill skulle komme ud. Alex Ferguson havde nemlig bestemt sig for, at han ikke forlod stadion uden Ronaldos underskrift.

Manchester United var allerede opmærksomme på Ronaldo inden kampen. Man havde arbejdet på ham i et stykke tid, anbefalet af Carlos Queiroz, har Ferguson fortalt, men pga. interessen fra mere eller mindre hele Europa, så man sig nødsaget til at handle hurtigt.

Da Ferguson endelig steg på bussen, spurgte spillerne: “Fik vi ham?”, og den legendariske skotske manager smilede bare, fortæller Mikael Silvestre.

I Manchester United fik han nr. 7, som var blevet ledig efter David Beckhams skifte til… Real Madrid. Han fik sin Premier League-debut bare 10 dage efter den famøse træningskamp i Portugal.

Cristiano var i Manchester United indtil 2009. Han havde vundet masser af titler med holdet og endda en Ballon d’Or. Han ønskede faktisk allerede skiftet i 2008, men det tillod Alex Ferguson ikke.

Daværende Real Madrid-præsident Ramón Calderón havde nemlig været en stor mand i medierne og proklameret, at Cristiano Ronaldo nok skulle blive Real Madrid-spiller en dag. Dét så Ferguson som en krænkelse af hans ære, så han tog til Portugal for at overbevise Ronaldo:

- Jeg tog til Carlos Queiroz’ hus i Portugal, hvor jeg fandt knægten udtrykke et ønske om at tage til Real Madrid. Jeg sagde til ham: “Du kan ikke tage afsted i år, ikke sådan som Calderón har ageret”. Jeg sagde: “Jeg ved godt du vil til Real Madrid, men jeg vil hellere skyde dig, end at sælge dig til den fyr nu. Hvis du præsterer, ikke laver ballade og der kommer nogen med et rekordhøjt beløb, så lader vi dig gå”.

I december 2009 kan Sport berette, at Real Madrid og Manchester United er blevet enige om en handel, men det afviser Ferguson, der stadig er rasende på Ramón Calderón, klart.

- Jeg ville end ikke sælge dem en virus, rasede Ferguson.

Året efter, i 2009, kom Real Madrid så rent faktisk med et rekordhøjt beløb, og Manchester United accepterede det. På dét tidspunkt var Florentino Pérez vendt tilbage som præsident for Real Madrid, men Ramón Calderón vil for altid tage æren for købet af Cristiano Ronaldo.

Ifølge Calderón prøvede Pérez endda at stoppe handlen, men der var en klausul i kontrakten, der betød at det ville koste €30 millioner, hvis én af parterne brød aftalen.

Den 6. juli 2009 blev Cristiano Ronaldo præsenteret på Estadio Santiago Bernabéu foran 80.000 tilskuere. “Er der kamp?” spurgte en imponeret og måske lidt forvirret Ronaldo, da han ankom til stadion i bil.

Florentino Pérez præsenterede ham, og så trådte han ud på det grønne tæppe og gik den lange vej mod scenen, hvor præsident Pérez, ærespræsident Alfredo Di Stéfano og den portugisiske legende Eusebio ventede på ham, mens tilskuerne råbte “Cristiaaaano”. Ja, Pérez blev sågar afbrudt i sin tale af det ekstatiske publikum.

Det var helt fantastiske scener, da hovedpersonen talte ned: “uno… dos… tres… HALA MADRID!” lød det i kor fra Cristiano og fansene på stadion.

Cristiano Ronaldo kostede Real Madrid €94 millioner, £80 millioner, og blev udstyret med en frikøbsklausul på €1 milliard. Samme år blev spillere som Kaká, Xabi Alonso og Karim Benzema hentet til klubben, så nu var det tid til, at man igen skulle konkurrere med om Champions League.

Siden 2003-04, hvor man var blevet slået ud af kvartfinalen af AS Monaco, var man aldrig nået længere end ottendedelsfinalen i turneringen, som man ellers havde rekordmange sejre i.

Juventus, Arsenal, Bayern München, Roma og Liverpool havde ageret endestation for Real Madrid, men nu skulle man nå langt igen. I den første sæson røg man så igen ud i ottendedelsfinalen, denne gang til Lyon. I La Liga fik man hele 96 point, men det var ikke nok til mesterskab, da Barcelona fik 99 point.

Real Madrid var desperate efter at vælte Pep Guardiolas Barcelona-mandskab af pinden, og i løbet af sæsonen havde José Mourinhos Inter slået Barcelona ud af Champions League på vejen til titlen. Finalen blev i øvrigt spillet på Santiago Bernabéu og blev den sidste brik i deres treble. Manuel Pellegrini blev fyret og José Mourinho blev ny Real Madrid-træner.

Udover at man skulle være i stand til at slå Barcelona, så skulle man også være en faktor i europæisk fodbold igen. I dag er det utænkeligt, at Real Madrid skulle gå så mange år uden overhovedet at spille en kvartfinale i Champions League, men det var virkeligheden dengang.

José Mourinho havde mange kontroverser i Madrid, men én ting fik han dog installeret: Europæisk storhed. I hans tid i klubben nåede Real Madrid tre semifinaler på tre sæsoner, og det nød Cristiano Ronaldo godt af. Det lagde grundstenene til, at han kunne blive turneringens største spiller, for selv i tiden efter Mourinho var Real Madrid yderst potente i Champions League. I Mourinhos første sæson i klubben blev Cristiano Ronaldo den første spiller til at score mere end 38 mål i løbet af en ligasæson nogensinde. 40 mål i 34 kampe og et snit på 1,18 mål pr. kamp.

I Mourinhos sidste sæson i klubben, 2012-13, blev Cristiano sågar topscorer i Champions League for anden gang i karrieren. Første gang var i 2007-08, hvor han stadig spillede i Manchester United. Året forinden, i 2011-12, havde Real Madrids offensiv været så vanvittig, at det aldrig er set lignende, hverken før eller siden. Holdet lavede 121 mål i ligaen, og Cristiano Ronaldo deltog i samtlige 38 kampe, hvor han scorede 46 mål og lavede 12 assists. Utroligt nok blev det kun til en 2. plads på topscorerlisten, fordi Lionel Messi scorede 50. I alt blev det til 55 kampe, 60 mål og 15 assists i den sæson for Ronaldo. I Mourinhos tre sæsoner i Madrid havde Cristiano scoret fuldstændig vanvittige 53, 60 og 55 mål pr. sæson.

Da Mourinho forlod Madrid havde man brug for ro på de indre linjer. Ind ad døren kom hans modsætning, i hvert fald på personligheden, Carlo Ancelotti. I samme ombæring ankom Gareth Bale til Spanien, og sammen med Karim Benzema udgjorde de den dødsensfarlige trio BBC.

I italienerens første sæson i klubben formåede Ronaldo at blive topscorer i både La Liga (med 31 mål) og i Champions League (med 17 mål). De 17 mål i Champions League er stadig den dag i dag det højeste antal mål scoret på en enkelt sæson i turneringen. Midtvejs i sæsonen fik Cristiano Ronaldo sågar sin første Ballon d’Or som Real Madrid-spiller efter tre 2. pladser i 2009, 2011 og 2012. Han havde scoret 69 mål på 59 kampe i kalendeåret 2013.

I sæsonen 2014-15 scorede han flere mål end han nogensinde før havde gjort. På 54 kampe præsterede han at score 61 mål og levere 23 assists. Han scorede 48 mål i ligaen inklusiv seks hattricks, en kamp hvor han scorede 4 mål og en kamp hvor han scorede 5 mål. Hvis vi skal sammenligne med i dag, kan vi kigge på Benzemas sæson fra 2021-22, hvor han blev topscorer i LaLiga med 27 mål. Dét nåede Cristiano Ronaldo den 4. januar i den sæson. Det endte da også med endnu en Ballon d’Or, for kalenderåret 2014, ligesom han sluttede som topscorer i Champions League for tredje år i træk, denne gang delt med Messi og Neymar. Han sluttede i øvrigt sæsonen af med to hattricks i de to sidste kampe i LaLiga, mod Espanyol og Getafe. Det betød, at han havde lavet 31 hattricks for Real Madrid, og dermed overgik Alfredo Di Stéfanos 28.

I 2015-16 lagde Ronaldo ud med 5 mål og én assist efter 7 runder, og det er der jo ikke noget kuriøst i som sådan, hvis det da ikke var fordi, at alle 5 mål samt den ene assist var faldet i den samme kamp, en sejr på 6-0 over Espanyol. Dermed nåede han op på 230 ligamål i 203 kampe for Real Madrid, hvilket var nok til at gøre ham til klubbens mest scorende spiller i ligaen, foran Raúl. I oktober 2015 overhalede han så Raúl på topscorerlisten generelt, da han nåede sit 324. mål i en kamp mod Levante. I Champions League blev han også alle tiders topscorer, da han scorede hattrick mod Shakhtar Donetsk i første gruppekamp. Her blev han ligeledes den første spiller til at score et tocifret antal mål i et gruppespil i Champions League med 11 mål.

I Champions League var man kommet i alvorlige problemer i kvartfinalen. Man havde tabt den første kamp på udebane mod Wolfsburg, men på Bernabéu tog Ronaldo over, og scorede et hattrick, der sikrede videre deltagelse, inden man senere på sæsonen vandt turneringen igen.

I 2016-17 spillede Real Madrid noget af det mest balancerede, flydende fodbold, de har spillet i nyere tid, og det endte med en double via en pokaler i både ligaen og Champions League. I finalen scorede Cristiano to mål og blev kåret til kampens spiller. I 2018 vandt man finalen igen, og i begge tilfælde blev Cristiano Ronaldo topscorer i turneringen. Det skete i alt seks gange fra 2012-13 til 2017-18.


Efter finalen i 2018, som Real Madrid vandt med 3-1 over Liverpool, blev Ronaldo og interviewet til TV, og det lød næsten som et farvel:

- Nu er det tid til at nyde det her. Og i de kommende dage vil I have mit svar til fansene, dem som virkelig har været på min side. Det har været virkelig godt at spille for Real Madrid.

Det lød som et farvel, og det skulle også vise sig at være det. Rygterne lød på Juventus, som havde hyldet ham tidligere på året, da han havde sendt et formidabelt saksespark ind bag Buffon på Juventus Stadium. I juli skrev han under med “Den Gamle Dame”, og ni fantastiske år var slut. 438 kampe. 451 mål. Eller 450. Det kommer an på den ene Pepe-situation dér. Jeg har valgt at skrive 451, fordi det er dét der står på klubbens hjemmeside i dag.

I sine velmagtsdage var Cristiano Ronaldo en enmandshær. Real Madrid behøvede ikke spille godt for at han skulle score. Og det gjorde han sådan set heller ikke selv. I de første mange år var han en lynhurtig, udfordrende og brølstærk kantspiller, der altid forsøgte at drive bolden mod mål. Senere i karrieren blev han mere stationær, men til gengæld enormt giftig i feltet. Jeg vil vove at påstå, at han er den stærkeste header i spillets historie. I de sene år sad man med en fornemmelse af, at Carvajal, Marcelo eller hvem det nu måtte være bare skulle sparke bolden ind i feltet i vilkårligt luftlag, og så skulle Cristiano Ronaldo nok nå den og sende den i kassen. I Real Madrid var han en leder fuldt på højde med Sergio Ramos, både når det gik godt, men i særdeleshed også, når man var i problemer.

Det er aldrig let at sammenligne på tværs af tidsperioder. Til tider havde Estadio Santiago Bernabéu og Cristiano Ronaldo et lidt anstrengt forhold til hinanden. Han overgav sig aldrig for alvor til det romantiske i fodbolden. Til dét er han for stort en forretning. Raúl, Ramos, Di Stéfano og mange andre var mere populære på stadion, og det er fair nok. Ronaldo kommer aldrig tilbage for at træne Castilla, være ambassadør eller som en del af ledelsen. Men de ting han gjorde på banen kan man ikke sætte en finger på.

 

Læs om nr. 2 - Di Stéfano

Læs om nr. 3 - Raúl

Læs om nr. 4 - Sergio Ramos

Læs om nr. 5 - Benzema

Læs om nr. 6 - Puskás

Læs om nr. 7 - Gento

Læs om nr. 8 - Casillas

Læs om nr. 9 - Modric

Læs om nr. 10 - Marcelo

Læs om nr. 11 - Roberto Carlos

Læs om nr. 12 - Pirri

Læs om nr. 13 - Butragueño

Læs om nr. 14 - Fernando Hierro

Læs om nr. 15 - Amancio

Læs om nr. 16 - Kroos

Læs om nr. 17 - Míchel

Læs om nr. 18 - Hugo Sánchez

Læs om nr. 19 - Zidane

Læs om nr. 20 - Santillana

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #2 af Matamoro
Det er kun Benzemas placering det virker malplaceret. Han er selvfølgelig ikke blandt de 10 bedste spillere i Real Madrids historie. Han har spillet en sæson der kan måle sig med de største.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #3 af Chamartin

Matamoro post=153068 skrev: Det er kun Benzemas placering det virker malplaceret. Han er selvfølgelig ikke blandt de 10 bedste spillere i Real Madrids historie. Han har spillet en sæson der kan måle sig med de største.

​Okay så. 
Følgende bruger(e) sagde tak: Real HWL, Ramos4

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #4 af Real HWL

Matamoro post=153068 skrev: Det er kun Benzemas placering det virker malplaceret. Han er selvfølgelig ikke blandt de 10 bedste spillere i Real Madrids historie. Han har spillet en sæson der kan måle sig med de største.


Kuk Kuk!

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #5 af Ramos4

Matamoro post=153068 skrev: Det er kun Benzemas placering det virker malplaceret. Han er selvfølgelig ikke blandt de 10 bedste spillere i Real Madrids historie. Han har spillet en sæson der kan måle sig med de største.

​Så er han lige nr. 2 på topscorerlisten og har 5 CL-titler som startende angriber.
Følgende bruger(e) sagde tak: Real HWL

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #6 af Dragam
Imo komplet useriøst at have lejesoldaten som den største REAL MADRID spiller gennem tiderne... han gav aldrig en fuck for RM.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #7 af mohbar
Det drejer jo sig om kåring af den bedste spiller for Real Madrid. Så det er et forsøg på objektivt at vurdere hvem der har været den bedste for Real Madrid, udfra en del kriterier og data.

Om CR7 var lejelsoldat, ligeglad med klubben osv. hører som sådan ikke med i denne diskussion, da det ikke er kåring af Real Madrids flinkeste eller mest sympatiske spiller. 
Følgende bruger(e) sagde tak: Madrid1998, Thomaskjensen, El Siete, doven, JesperThomsen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #8 af Lars1991
​Derudover er det også tosset at kalde ham en "lejesoldat" osv. Mærkværdigt hvor det stærke had til ham kommer fra. Selvfølgelig gav han, og stadig giver, "en fuck" for Real Madrid. Måske ikke på samme måde som andre på listen, Raul osv, men at sige han er ligeglad er virkelig ekstremt meget ovre i den anden ende. Det meget sort/hvid tænkning.
Følgende bruger(e) sagde tak: -#7-, Real HWL, mohbar, El Siete, doven, JesperThomsen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #9 af Ramos4
Jeg synes stadig Di Stéfano skulle have været nummer 1.

Cristiano vinder på flere mål scoret. På alle parametre, i alle turneringer. Men Di Stéfano bar holdet på en helt anden måde (sagt af mig, som aldrig har set ham spille i levende live) og har desuden både flere CL-titler og langt flere La Liga titler.

Eneste spiller i historien der har fået en Super Guldbold. Der er altså kun én nummer 1 i Real Madrids historie og det er Don Alfredo.
Følgende bruger(e) sagde tak: Dragam

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #10 af GuldsmedeN
Kommer imo an på perspektivet.​

Den bedste fodboldspiller, der har spillet i Madrid? Ja, det kan man argumentere for er CR. Han er i hvert fald uden tvivl den bedste målscorer klubben har haft.
Den "største Madrid-spiller"? Nope, not even close.



Sidste redigering: 1 år 7 måneder siden ved GuldsmedeN.
Følgende bruger(e) sagde tak: Dragam

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #11 af The European Super League
​Er det muligt at få et podcast afsnit om listen af de 20 bedste spillere og argumenter for dem? Jeg ved at I har skrevet dem ned på siden men jeg har nogle gange alt for travlt til at læse de længere artikler. Til gengæld har jeg altid tid til mere Madridista Podcast på de lange køreture!

Bellingham Camavinga Tchouameni
Følgende bruger(e) sagde tak: JesperThomsen

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

1 år 7 måneder siden #12 af Ramos4

GuldsmedeN post=153192 skrev: Kommer imo an på perspektivet.​

Den bedste fodboldspiller, der har spillet i Madrid? Ja, det kan man argumentere for er CR. Han er i hvert fald uden tvivl den bedste målscorer klubben har haft.
Den "største Madrid-spiller"? Nope, not even close.



​Bedste målscorer? Selvfølgelig.
Men bedste spiller synes jeg ikke engang man kan argumentere for, med det kendskab vi har til Di Stéfano.
Følgende bruger(e) sagde tak: Dragam

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Leveret af Kunena Forum
Annonce