Cristiano Ronaldo accepterer sin nye rolle

Cristiano Ronaldo er færdig på topplan. Han kommer sig aldrig over skaden. Han er langsom. Han lever kun på sine tap-ins.

Beskyldningerne mod portugiseren har været mange i løbet af sæsonen og det er da rigtigt, at det har været en helt anden Cristiano Ronaldo, end vi har set i de tidligere sæsoner. En måske mere moden og erfaren Cristiano Ronaldo.

I hvert fald melder han selv, at han gennem hele sæsonen har arbejdet på at være fit til den sidste halvanden måned, hvor alle titler afgøres og i onsdags var han særdeles afgørende for, at Real Madrid fik et stærkt udgangspunkt til returkampen mod Bayern München.

Ikke bare lavede han begge Real Madrids mål. Han var også manden, som tvang Javi Martínez til at begå to frispark imod sig, så spanieren måtte gå den tunge vej i omklædningsrummet før tid.

Men i nært samarbejde med Zinedine Zidane og lægestaben er der tilrettelagt en sæson, som gør at Cristiano Ronaldo kan gå ind til den sidste del af sæsonen i absolut topform og spanske Marca opremser en liste af grunde til, at det er blevet sådan:

1. Færre kampe til portugiseren

- Cristiano Ronaldo sidder over i flere kampe i denne sæson end tidligere. Han kom først tilbage fra skaden i 3. spillerunde, men siden har han siddet over i 11 kampe, heraf seks kampe for at give ham pause. Hvis han spiller resten af kampene på fuld tid i denne sæson, vil det være sæsonen med 3. færrest spilleminutter.

2. En plan udarbejdet af Zidane

- Zidane kender om nogen spillereglerne for en absolut frontfigur på holdet og derfor har han også udarbejdet en plan til Cristiano Ronaldo, som har sikret at han ikke har mistet sin status på holdet, men samtidig givet portugiseren mulighed for at få sine pauser ved ikke at lade ham spille fuld tid og dermed sikre sig mod overbelastning.

3. ”Jeg har forberedt mig godt til den sidste halvanden måned”.

- Cristiano Ronaldo har selv lagt sine træningsvaner om, så han først for alvor topper nu og dermed kan være med til at spille en afgørende rolle for Real Madrid og det er sket i fuld bevidsthed om, at alderen også begynder at arbejde imod ham, hvorfor det er nødvendigt at økonomisere med kræfterne.

4. Spiller mere centralt.

- I denne sæson har man set Cristiano Ronaldo søge mere centralt ind på banen og udnytte sine evner til at forudse spillet og dermed komme til afslutninger. Det er sket i perfekt samspil med Karim Benzema, som gerne udnytter sine forcer i det opbyggende spil til at give plads i front til portugiseren.

5. Mere kombinerende, mindre eksplosiv.

- De fleste har nok bemærket, at Cristiano Ronaldo har manglet en del i forhold til de eksplosive sprints, han har foretaget tidligere, men i stedet har han været mere opsøgende i det opbyggende spil og har fået en mere fri rolle til at bevæge sig rundt på banen.

6. Zidane: ”Cristiano er intelligent og accepterer det”.

- Zinedine Zidane og Cristiano Ronaldo har udnyttet deres gode forhold til at snakke om portugiserens nye rolle på holdet og den franske træner har ved tidligere lejligheder udtalt, at Cristiano Ronaldo er en intelligent spiller, som accepterer at alderen giver ham nye udfordringer og muligheder for at være et aktiv for holdet.

7. Uden samme besættelse efter individuelle trofæer.

- Cristiano Ronaldo vil fortsat være i spil, når der skal uddeles individuelle trofæer, men han har ikke samme besættelse efter at få maksimal spilletid og sætte sidste fod på bolden, inden den havner i modstanderens netmasker.

Det ventes, at Cristiano Ronaldo sidder over i morgendagens kamp mod Sporting Gijón og dermed overlader pladsen til en holdkammerat for at være klar til næste uges to vigtige El Clásico-opgør, først den europæiske og så den spanske.

Seneste artikler...

Annonce