Madridista

 
 

Ciudad Deportiva de Valdebebas

Ciudad deportiva de Valdebebas

I sommeren 2005 blev første fase af Real Madrids nye træningsanlæg færdigt. Det ligger i Valdebebas tæt ved Barajas-lufthavnen i Madrid og bliver kaldt Ciudad Real Madrid (Real Madrid Byen).

Træningsanlægget er 1.200.000 m2 og fremstår topmoderne og med alle tænkelige faciliteter til spillernes rådighed.

Ciudad Real Madrid råder over 10 baner og et stadion, hvor Real Madrid Castilla skal spille sine hjemmekampe. Stadion hedder Estadio Alfredo di Stéfano og har på nuværende tidspunkt en kapacitet på 9.000 tilskuere, men det kan med tiden udvides til 27.000 tilskuere.

Samtlige Real Madrids hold skal træne på anlægget og hvert hold har sit eget omklædningsrum i en 10.000 m2 stor bygning, der er formet som et "T". Ideen er, at de yngste spillere indleder deres liv i Real Madrid i den ene ende af bygningen og efterhånden arbejder sig op til afdelingen, hvor førsteholds-spillerne holder til. Dermed er selv de yngste spillere altid i samme bygning som førsteholds-spillerne.

Herudover er der en 3000 m2 bygning, som indeholder en styrketrænings-sal, hvor tre Real Madrid-trupper kan træne på samme tid. Spillerne får også mulighed for at genoptræne med Hydroterapi i en 2.000 m2 stor svømmehal, der indeholder et ovalt bassin med tre dybder. Denne bygning har desuden sauna og tyrkisk bad. Det er også i denne bygning, at klubbens lægestab holder til i Centro Médico, som er en af Europas mest moderne.

Pressen får også ordnede forhold i Ciudad Real Madrid, idet de får stillet en bygning på 2.000 m2 til rådighed. Derudover er der 3 TV-studier.

Tilhængere og turister kan glæde sig over et 500 m2 cafeteria med store panorama-vinduer, så man kan følge med i spillernes træning. Man kan også sætte sig på den 200 m2 store terrasse og nyde maden. Køkkenet har kapacitet til at lave mad til 300 gæster ad gangen.

Området har 1.123 parkeringspladser og i alt 6,4 km. fortov, så man kan komme rundt i Ciudad Real Madrid.

Der er desuden plantet 1.066 træer og stedet har sin egen vejr-station.

Denne første fase har kostet 68,5 mill. € og for at man kan gøre sig tanker om størrelsen af Ciudad Real Madrid kommer her en række eksempler på, hvor stort det er.

Ciudad Real Madrid er:
1,6 gange større end Den forbudte by i Peking
2,7 gange større end Vatikanet.
10 gange større end Det gamle træningsanlæg.
16 gange større end Den Røde Plads i Moskva.
40 gange større end Estadio Santiago Bernabéu.
20.000 m2. større end El Retiro Parken i Madrid.

Til sammenligning er:
Manchester Uniteds træningsanlæg på 280.000 m2.
Milans træningsanlæg på 160.000 m2.
Bayern Münchens træningsanlæg på 70.000 m2.

Seneste artikler...