Madridista

 
 

Madridista.dk - rejseguide

På Madridista.dk vil vi gerne hjælpe jer på vej mod en god fodbold-tur til Madrid og derfor har vi samlet vores egne erfaringer med vores brugere og lavet denne lille guide til jer, som I forhåbentlig kan få glæde af, når I skal afsted. I kan gøre det langt billigere selv end ved at benytte dyre rejseselskaber.

Fodboldbilletter:

Med mindre der er tale om en af de helt store kampe mod Barcelona eller Atlético Madrid, vil I praktisk talt altid kunne købe billetterne direkte ved billetlugen på Estadio Santiago Bernabéu. De har åbent på kampdage frem til en time før kampstart. Vi anbefaler dog at tage derud i så god tid som muligt.

 

Bemærk, at kampdatoen først fastlægges omkring en måned før spillerunden. Følg med på realmadrid.com eller madridista.dk

 

Hvis man har MasterCard kan de dog også købes hjemmefra:

http://www.realmadrid.com/entradas

 

Når I alligevel skal se Real Madrid spille, så er et besøg på Tour de Bernabéu et must:

http://www.realmadrid.com/entradas/tour-bernabeuFly-selskab:

-Sjællændere vil naturligvis foretrække at flyve fra København og her er der flere gode muligheder med blandt andet Norwegian.

Fynboer og jyder kan med fordel se mod Billund eller måske endda Hamburg, som har direkte afgange hver dag. Fra Aalborg kan man ligeledes rejse med KLM via Amsterdam.

Nyttige links:

Momondo

Flybillet.dk

Hamburg Lufthavn

Billund Lufthavn

Københavns Lufthavn

Aalborg LufthavnHoteller/Hostals:

- Det afhænger igen af hvilken kvalitet, du ønsker. Vil du have bekvemmelighed, så anbefaler vores brugere følgende hotel:

Hotel Emperador:

http://www.emperadorhotel.com/en/
Fachada Hotel Emperador Madrid
Centralt beliggende og lige ved metroen, så turen til Estadio Santiago Bernabéu bliver legende let.

Hostal Barrera bliver også anbefalet af vores brugere:

http://www.hostalbarrera.es/en/
hostal barrera madrid calle atocha fachada 084
Familiær atmosfære, billigt og super fin service. Det er åbent hele døgnet og der tales engelsk. Ligger tæt ved Atocha Stationen.

 

Praktik Metropol:

http://www.praktikmetropol.com/

Praktik metropol

 

Hotel Nuevo Madrid:

http://www.hotelnuevomadrid.com/en/

 Nuevo Madrid

 

Centralt beliggende. Billigt. Lækre værelser og en enestående udsigt fra tagterrassen.

Gode spisesteder:

Botin:

http://www.botin.es/
6Casa Botn
Botin - Verdens ældeste restaurant, med fantastisk mad og vin menu, uden tvivl et besøg værd - men husk at bestille bord!

El Establo:

http://www.elestablo.net/
El Establo
El Establo - en gemt perle, som ikke står i turistbøgerne! Beliggende overfor San Miguel markedet, er restauranten central placeret. Dog er den ikke så turist venlig, da menu kortet kun er på spansk, men vær ikke bange for at bestille - det hele er lækkert!Oplevelser i Madrid udover fodbold

Gå en tur i malasaña kvarteret.
Malasaa
http://www.timeout.com/madrid/things-to-do/the-best-of-the-barrios-malasanya

Puerta del Sol:

Der er selvsagt mange smukke turistattraktioner, museer, parker, bygningsværker og meget andet at opleve i Madrid, men én ting man som besøgende i den spanske hovedstad ikke skal snyde sig selv for er Puerta del Sol. Det er Madrids epicenter - det travleste område i hele byen.

Puerta del Sol Rejseguide 22012017 

Man kan desuden opleve det berømte el Oso y el Madroño, som ovenfor er illustreret i forgrunden, ligesom man i baggrunden kan se statuen af el rey alcalde - Charles den tredje af Spanien på sin hest. Endvidere er der mange andre vigtige bygninger på pladsen, som alle er et kig værd.

Plaza Mayor:

Selvom Plaza Mayor er lokaliseret centralt i Madrid - ja, faktisk ligger det kun et stenkast fra Puerta del Sol - er det pulserende byliv af mere rolig karakter og atmosfæren langt mere afslappet, end det hektiske stress der er at finde på Puerta del Sol. I et historisk perspektiv blev pladsen brugt fra alt til store markeder til tyrefægtning og henrettelser. 

Plaza Mayor Rejseguide 22012017

I dag - som det ses på billedet ovenfor - bruges pladsen blandt andet til caféer, ligesom der også er flere butikker på pladsen. Endvidere er der ofte gøglere og andre kunstnere på pladsen for at underholde de forbipasserende.

Palacio de Oriente:

Er man til det kongelige, og storslåede bygningsværker i al almindelighed, ville Palacio de Oriente være et fint sted at starte sin rejse gennem Madrid. Det er på alle leder og kanter et dragende bygningsværk - et syn for den, som elsker arkitektur!

palacio de oriente rejseguide 22012017

I forlængelse af Palacio de oriente ligger Jardines de Sabatini, som er en spansk park opkaldt efter den italiensk kunstner, Francesco Sabatini. Den blev åbnet for offentligheden af Juan Carlos i 1978, og der er at finde flere flotte skulpturer.

http://www.madridtourist.info/sabatini_gardens.html

Estación de Atocha:

Hvorfor besøge en togstation? Foruden at være Madrids hovedbanegård, og smukt som alle andre bygningsværker i byen, var denne togstation i 2004 offer for et stort terrorangreb, der dræbte 191 personer og sårede tæt på 2000 personer yderligere. Et grusomt angreb Madrid by har valgt at markere med en spektakulær mindetavle for ofrene for terrorangrebet. Ligesom man SKAL opleve Ground Zero i New York, skal man også opleve denne mindetavle i Madrid.

estacion atocha rejseguide 22012017

Museer:

http://www.museothyssen.org/en/thyssen/home
Museo Thyssen Bornemisza edificio palacio villahermosa m.jpg 1306973099

 

Museo del Prado:
https://www.museodelprado.es/
Museo Prado

Når man alligevel besøger Museo del Prado, så skal man ikke snyde sig selv for lidt efterfølgende ro og afslapning i El Retiro Park, hvor der også kan ses fine skulpturer mm. Blandt mange skulpturer er statuen Den Faldne Engel, der eftersigende skildrer Satan som en ond, falden engel.

 Parterre Parque del Retiro Madrid rejseguide 22012017

Museo Reina Sofia:
http://www.museoreinasofia.es/
Reina Sofia

Reina Sofia er et "must see"-musseum. Det er her det berømte Guernica er hængt op. Det er stort, pompøst og bare pisse smukt! Det er et kig værd med sine 3,5 m. højde og 7,8 m. længde. Og så er det begvogtet af op til flere vagter. Det er ikke et syn, som man skal gå glip af, hvis man elsker kunst og historie smeltet sammen.

Museo Sorolla:
http://museosorolla.mcu.es/
Museo Sorolla Madrid 07

 

Matadero Madrid:
http://www.mataderomadrid.org/index.php?idioma=EN
matadero madrid
Kort beskrivelse af ovenstående

Metro:

https://www.metromadrid.es/export/sites/metro/comun/documentos/planos/Planoesquematicoingles.pdf

 

Kort over Madrid:

http://www.esmadrid.com/sites/default/files/documentos/mapazonasturisticasmadrid.pdf

Seneste artikler...