Caroline Weir kåret som årets Real Madrid Femenino-spiller

Caroline Weir er i sin første sæson i Real Madrid blevet kåret som årets spiller for Real Madrids kvindehold af Mahou. En sæson, hvor hun scorede 28 mål på 42 kampe og dermed blev holdets topscorer.

Weir udtalte ved modtagelsen af prisen:
- Det er en stor ære. Jeg vil gerne takke fansene. De har støttet mig fra dag ét, da jeg ankom her sidste år. Det betyder meget for mig. I denne sæson har holdet gjort en enorm indsats. Vi har et hold spækket med talent, så denne pris kunne være gået til alle i denne sæson, men det er stort at modtage den.

Weir udtalte desuden følgende om sin første sæson i Real Madrid:
- På et individuelt plan har jeg nydt den. Jeg synes, at jeg har forbedret mig og taget mit spil til et nyt niveau. Jeg har afprøvet mig selv. Som hold har vi udviklet os meget, skubbet til grænserne og forsøgt at forbedre os.

Log-på for at kommentere
 
 
 

Endnu en dansker rygtes til Real Madrid Femenino

Real Madrid Femenino jagter en ny angriber denne sommer, hvor Esther González og Nahikari García forventes at forlade klubben, og det rygtes, at klubben igen har en dansker i kikkerten.

Det drejer sig om 25-årige Signe Bruun, der kan hentes transferfrit denne sommer, hvor hendes kontrakt udløber med storklubben Lyon, som hun har været hos siden 2021. Inden da var hun tre år hos PSG, og i 2022 tilbragte hun et halvt år på leje hos Manchester United, hvor det desværre blot blev til syv kampe og ingen mål til følge.

Bruun beskrives som en hurtig angriber, der er god til at finde de frie rum, og som besidder et godt hovedstød. I denne sæson har hun scoret ti mål og lagt op til to i 24 kampe, og ifølge AS forhandler Real Madrid allerede med angriberen, som man håber at kunne tilknytte holdet denne sommer.

Bruun vil i givet fald blive tredje dansker på Real Madrids kvindehold efter Caroline Møller Hansen og Sofie Svava. Førstnævntes kontrakt udløber dog denne sommer, men ifølge AS er det ikke umuligt, at hun og klubben finder en løsning og får forlænget kontrakten.

Log-på for at kommentere

Udskiftning i vente i Real Madrid Femeninos offensiv

I løbet af denne sæson har Real Madrid udviklet en solid offensiv bestående af 22-årige Athenea del Castillo, 21-årige Naomie Feller, 18-årige Linda Caicedo og 27-årige Caroline Weir som den altoverskyggende stjerne. Det er en offensiv med masser af fart, teknik og fremtid, og det betyder samtidig, at man kommer til at sige farvel til andre offensivspillere denne sommer.

Det mest iøjnefaldende farvel bliver med 30-årige Esther González, der ellers har scoret masser af mål i de seneste to sæsoner. I sidste sæson var hun holdets absolut bedste spiller og topscorer, og også i denne sæson har hun scoret masser af mål, dog overgået af Weir på den front. Hun kom dog ikke i aktion i Copa de la Reina-finalen, ligesom hun har været ude af holdet i de afsluttende runder i ligaen, og meldingen går på, at hun allerede har meldt sin afsked med klubben.

Man tager også afsked med offensivspilleren Lorena Navarro, der er det sidste tilbageværende trupmedlem fra Tacón-dagene. Lorena har blot spillet én kamp i sæsonen, og det var netop for at give hende en afsked med Real Madrids hjemmebanepublikum.

Derudover har Nahikari García desværre ikke formået at slå til i klubben i løbet af de seneste to sæsoner, selvom hun blev hentet til klubben med store forventninger. Blot syv mål på 29 kampe, heraf de fleste som indskifter, er det blevet til i denne sæson, og den 26-årige spanier ventes derfor at søge videre i karrieren.

Derudover er spørgsmålet, om danske Caroline Møller Hansen, der har indtaget en reserverolle i løbet af sæsonen, får forlænget sin kontrakt, eller om hun forlader klubben transferfrit.

Log-på for at kommentere

Toril og Robles efter cup-skuffelse: Vi skal tage ved lære

Det var en hård omgang, da Real Madrid Femenino i går aftes indkasserede to mål i de døende minutter i finalen i Copa de la Reina imod Atlético de Madrid, som senere gik hen og vandt trofæet efter straffesparkskonkurrence.

Real Madrid-spillerne var grådkvalte, og efter kampen satte cheftræner Alberto Toril nogle ord på nederlaget:
- Det er et barsk nederlag. Men det er vores første finale, og vi skal høste erfaring, og på bestemte tidspunkter er vi nødt til at håndtere vores følelser. Vi har plads til forbedring, og den næste gang, hvor vi er i denne situation, er jeg sikker på, at vi vil gøre det bedre. At tabe på denne måde giver dig chancen for at lære og se på det på en anden måde. Vi har masser af unge spillere, og de vil tage ved lære. I en atlets karriere og der mange af denne slags øjeblikke, og du er nødt til at vende stærkere tilbage og at lære.

Højrebacken Kenti Robles satte også nogle ord på kampen:
- Først og fremmest – tillykke til Atlético. Vi havde kampen i vores hænder, men sådan er fodbold. Jeg er stolt af det arbejde, vi har udført i hele sæsonen. Det har være tre utrolige år (siden holdet blev oprettet i 2020, red.), hvor vi er blevet stærkere og stærkere. Jeg er sikker på, at dette hjælper os med at forbedre og udvikle os og med at lære. Det er en skam, men sådan er det.

- Alle håndterer dette på den måde, de føler er mest gavnlig. Men sådan er fodbold. Selvfølgelig ville vi have elsket at vinde trofæet for fansene og vores familier. Vi har været her i tre år, vi forbedrer os, og vi vil fortsætte med at arbejde. Real Madrid har ingen grænser, det er det vigtigste. Vi ser virkelig frem til næste år for at forsætte med at blive bedre. Vi lærer fra alt, vi går igennem.

Log-på for at kommentere

Referat: Atlético de Madrid – Real Madrid Femenino 2 – 2 (5 – 3 efter straffespark), Copa de la Reina, finale

Der var lagt op til en stor aften for Real Madrid Femenino, der kunne vinde det første trofæ i historien for Real Madrids kvindehold, og længe så det også ud til at lykkes. Desværre vilde skæbnen det anderledes på denne regnvåde lørdag aften.

Kampen startede i et højt tempo med stor iver og aggressivitet fra begge hold. Det blev ikke til de helt store chancer, men det var fra start af klart, at det var to hold, der så seriøst på den store mulighed for at vinde et trofæ hjemme i Spanien.

Første reelle chance tilfaldt Atlético de Madrid, da den hurtige kantspiller Ajibade, som Real Madrids højre forsvarsside havde problemer med ad flere omgange i første halvleg, trak ind foran feltet fra venstrekanten og sparkede tæt og fladt forbi mål. Det blev dog ved skrækken, og efterfølgende sad Real Madrid primært på bolden, men man fik dog aldrig spillet sig til gode afslutninger.

I stedet kom Atlético tættest på igen, da Ajibade på ny fik en stor mulighed efter et hjørnespark, hvor hun fik headet over mål efter ellers at have været helt fri på kanten af det lille felt. Det viste sig, at dette skulle være nogle svære minutter for Real Madrid, for kort efter måtte Misa diske op med en flot redning på et forsøg fra omkring straffesparkspletten, mens venstreback Olga Carmona lige akkurat fik sparket returbolden væk, inden en Atlético-spiller kunne score på frit mål.

Real Madrid fik dog sat sig på spillet igen, og især viste blot 18-årige Linda Caicedo sig flot frem på venstrekanten, hvor Atlético-spillerne havde utrolig svært ved at fange hende, når hun begyndte på sin små vævre driblinger.

Det var dog ikke Caicedo, der skabte Real Madrids 1-0-scoring. En bold blev sendt i dybden, som Naomie Feller jagtede, men en Atlético-spiller fik tacklet bolden ind på Real Madrid-spilleren, hvorefter den røg ud til målspark. Eller sådan burde det have været, men linjedommeren begik lidt af en blunder og dømte i stedet hjørnespark, og det skulle vise sig at være afgørende. Zornoza svingede indlægget ind i feltet, hvor midtbanespilleren Sandie Toletti fik stanget bolden i nettet til 1-0.

I anden halvleg fik Real Madrid hurtigt sat sig på kampen. Atlético havde sjældent bolden, og Real Madrid-spillerne kørte bolden rundt på modstandernes banehalvdel og kom til flere gode forsøg på langskud. 2-0-scoringen kom efter noget småspil ved sidelinjen efter et hjørnespark, hvorefter Linda sparkede indlægget mod den lange stolpe, hvor anfører Ivana Andrés dukkede op og flot headede bolden over i det lange målhjørne.

I de næste 25 minutter fortsatte det massive Real Madrid-overtag. Selvom regnen var begyndt at sile ned, kørte man bolden fint rundt, og man burde have scoret mindst et par gange mere. Især da Weir opsnappede bolden fra en Atlético-spiller og blot skulle finde indskiftede Caroline Møller Hansen helt fri foran mål, men desværre blev det til et hjørnespark i stedet.

Ved omkring de 80 minutter spillet begyndte Atlético pludselig at få chancer. Misa var på pletten ad flere omgange, men desværre fik Atlético reduceret i det 87. minut. Banini driblede sig igennem på venstre side af feltet, inden hun fandt en helt fri Lucía Moral, der kunne sparke bolden ind til 2-1. Dernæst var det som om, at karma gav noget tilbage til Atlético efter det fejldømte hjørnespark i første halvleg, der gav Real Madrid føringen. Et tvivlsomt frispark blev begået et godt stykke uden for feltet, men desværre var det ikke et problem for Banini, der sparkede bolden flot ind helt oppe i højre målhjørne. Dermed blev det til 2-2 i det 95. minut.

Atlético havde momentum i den forlængede spilletid, men Real Madrid formåede alligevel at få et par fine afslutningschancer til Caroline Weir, der ellers aldrig var helt oppe på sit topniveau i denne kamp. Det blev ved 2-2, og dermed skulle finalen afgøres på straffesparkskonkurrence, og det blev en tragisk afslutning for Real Madrid.

Weir scorede på det første spark, men det var hun desværre den eneste Real Madrid-spiller, der gjorde. Den normale skytte, Olga, brændte efterfulgt af indskiftede Teresa Abelleira og danske Sofie Svava, der høvlede bolden over mål og dermed endegyldigt sparkede sejren i Atléticos hænder.

Kampens badebold: Det manglende fokus. Tænk at tabe en finale på to så sene mål. Det var lige ved og næsten.

Kampens spiller: Den går til 18-årige Linda på venstrekanten, der havde masser af gode aktioner og stort set kun tog rigtige beslutninger. Og så lagde hun op til 2-0-scoringen.

Perspektiver fremadrettet: Godt nok er det en gedigen skuffelse at tabe en finale på denne måde, men Real Madrid Femenino har virkelig rykket sig i denne sæson. Man har været Spaniens næstbedste hold hen over sæsonen, og flere af sommerindkøbene er gået direkte ind i startopstillingen. Der er langt op til Barcelona, men det er også godt at starte med at markere sig som fast Champions League-hold med en stensikker andenplads i ligaen.

Log-på for at kommentere

Seneste artikler...

Annonce