Tomás Roncero i AS: Jeg kan slet ikke vente med at se Theo og Llorente i Real Madrid; fansene må gnide sig i hænderne. +++ Roberto Palomar i sin blog på Marca: Bales skade har vist, at waliserens vigtighed er relativ; det er på tide at genoverveje BBC. Der er også engelsk interesse på bordet. +++ Sid Lowe i Bernabéu Digital: Det er svært at vælge mellem Hazard, Dybala og Mbappé, men skulle jeg vælge én ud fra spillestil og en tiltænkt mere sekundær rolle, ville jeg pege på Mbappé. +++ Sid Lowe i Bernabéu Digital: Real Madrid har nødvendigvis ikke behov for at styrke truppen, men Theo og Llorente fuldender Real Madrid. +++ Carlos Iturgaiz på sin Twitter-profil: Jeg vil også gerne bruge min ytringsfrihed til at sige, at alle der piftede af den spanske nationalmelodi, er nogle hijos de puta. +++ Erick Pineda, costaricansk u/20-målmand, i El País: Keylor fortjener stor respekt, men i min optik er Casillas stadig den bedste. +++ Ronaldo i interview med Fox Sports: Jeg ønskede ikke selv at forlade Real Madrid. +++ René Higuita i El Chiringuito: Vi kender alle James' kvaliteter. Han er et colombiansk referencepunkt. Hvis ikke han fortsætter i Real Madrid, er jeg sikker på, at han vil blive en få succes et andet sted. +++ Tomás Roncero i AS: Mine damer og herre, fremtiden er hvid. Marcos Llorente erobrede 14 bolde mod Barca; Casemiro får sin sag for næste år. Marcelo kan slappe mere af. +++

1991-2000

Krisestemningen indfinder sig for alvor i starten af årtiet, hvor Real Madrid må se Barcelonas såkaldte Dream Team løbe med fire mesterskaber i træk. Situationen bliver ikke bedre af, at Real Madrid selv smider to mesterskaber på Tenerife to sæsoner efter hinanden.

1991 2000 5Real Madrid må på smertelig vis tage afsked med en legende, da Juanito bliver dræbt i en bilulykke på vej hjem efter at have overværet en UEFA Cup-kamp mod Torino.

For at komme ud af dødvandet, bliver der investeret markant til sæsonen 1994/95, hvor Laudrup hentes i Barcelona, mens træner Jorge Valdano tager Fernando Redondo med sig fra Tenerife. Herudover kommer også Amavisca og Cañizares til en trup som i løbet af sæsonen også får tilgang af en vis Raúl. Det ender med et mesterskab, som sikres i sidste hjemmekamp mod Deportivo og undervejs har man også udklasseret Barcelonas detroniserede mesterhold med hele 5-0 efter måneden forinden at have lidt et forsmædeligt (og for danskere uforglemmeligt) nederlag til OB, som vinder 0-2 på Estadio Santiago Bernabéu og kvalificerer sig videre i UEFA Cuppen.

1991 2000 4Real Madrid gør en ende på Barcelonas Dream Team-periode ved at vinde det spanske mesterskab.

Perioden byder også på et præsidentskifte, da legendariske Ramón Mendoza må overlade hvervet til Lorenzo Sanz, som investerer stort i holdet for at få hjemtaget det eftertragtede CL-trofæ. Spillere som Davor Suker, Pedja Mijatovic, Clarence Seedorf og Roberto Carlos ankommer til den spanske hovedstad, hvor Fabio Capello i sin ene sæson skaber et mesterhold og overlader tøjlerne til Jupp Heynckes, som sikrer klubben sit første CL-trofæ i 32 år efter en sejr på 1-0 over Juventus i Amsterdam i 1998.

1991 2000 1Pedja Mijatovic sikrer CL-titlen til Real Madrid efter 32 års venten.

Den hjemlige turnering har dog været katastrofal for Real Madrid og derfor fyres Heynckes og erstattes af Guus Hiddink, som dog kun får en sæson. Walisiske John Toschack bliver hentet, men overlever ikke længe i jobbet, idet han er voldsomt fortørnet over Lorenzo Sanz´ indblanden, hvilket han offentligt kritiserer og efterfølgende udtaler han de legendariske ord: Der vil flyve grise over Estadio Santiago Bernabéu, før jeg trækker mine ord tilbage.

Det koster ham en fyreseddel og Vicente del Bosque bringes ind til en succesfuld periode med Galácticos-æraen, som Florentino Pérez indleder ved sin tiltræden som præsident i 2000, hvor han som sit valgløfte henter Luis Figo i Barcelona.

1991 2000 6Real Madrid bliver kåret til århundredets bedste klub.

Periodens præsidenter:

Ramón Mendoza

Lorenzo Sanz

Florentino Pérez

Periodens trænere:

Alfredo di Stéfano (1990-91)

Radomir Antic (1991-92)

Leo Beenhakker (1992)

Benito Floro (1992-94)

Vicente del Bosque (1994)

Jorge Valdano (1994-96)

Vicente del Bosque (1996)

Arsenio Iglesias (1996)

Fabio Capello (1996-97)

Jupp Heynckes (1997-98)

Guus Hiddink (1998-99)

John Toschack (1999)

Vicente del Bosque (1999-2003)

Periodens største spillere:

Fernando Hierro

Fernando Redondo

Roberto Carlos

Michael Laudrup

Davor Suker

Pedja Mijatovic

Clarence Seedorf

Cristian Karembeu

Iván Zamorano

Emilio Amavisca

Raúl
1991 2000 2Raúl får debut for Real Madrid i dette årti.
Iker Casillas

Periodens titler:

Champions League 1997-98, 1999-2000)

Spansk mester (1994-95, 1996-97)

Intercontinental Cup (1998)

Copa del Rey (1993)

Spansk Super Cup (1993, 1997)

Århundredets klub (2000)

Real Madrid Fodboldskoler 2017
aesportslounge
Mødestedet i København for Madridistas!