Tomás Roncero i AS: Jeg kan slet ikke vente med at se Theo og Llorente i Real Madrid; fansene må gnide sig i hænderne. +++ Roberto Palomar i sin blog på Marca: Bales skade har vist, at waliserens vigtighed er relativ; det er på tide at genoverveje BBC. Der er også engelsk interesse på bordet. +++ Sid Lowe i Bernabéu Digital: Det er svært at vælge mellem Hazard, Dybala og Mbappé, men skulle jeg vælge én ud fra spillestil og en tiltænkt mere sekundær rolle, ville jeg pege på Mbappé. +++ Sid Lowe i Bernabéu Digital: Real Madrid har nødvendigvis ikke behov for at styrke truppen, men Theo og Llorente fuldender Real Madrid. +++ Carlos Iturgaiz på sin Twitter-profil: Jeg vil også gerne bruge min ytringsfrihed til at sige, at alle der piftede af den spanske nationalmelodi, er nogle hijos de puta. +++ Erick Pineda, costaricansk u/20-målmand, i El País: Keylor fortjener stor respekt, men i min optik er Casillas stadig den bedste. +++ Ronaldo i interview med Fox Sports: Jeg ønskede ikke selv at forlade Real Madrid. +++ René Higuita i El Chiringuito: Vi kender alle James' kvaliteter. Han er et colombiansk referencepunkt. Hvis ikke han fortsætter i Real Madrid, er jeg sikker på, at han vil blive en få succes et andet sted. +++ Tomás Roncero i AS: Mine damer og herre, fremtiden er hvid. Marcos Llorente erobrede 14 bolde mod Barca; Casemiro får sin sag for næste år. Marcelo kan slappe mere af. +++

2001-2010

Real Madrid 2001-2010 – Galacticos og Florentino Pérez:

I juni 2000 blev den madrilenske storentreprenør Florentino Pérez valgt til præsident for Real Madrid. Klubbens økonomi skrantede alvorligt på dette tidspunkt og gælden nærmede sig astronomiske 270 millioner euro. Det havde Pérez dog en plan for at få rettet op på. På den økonomiske front solgte han klubbens gamle træningsfaciliteter, Ciudad Deportiva til det madrilenske bystyre, mens han på den sportslige front indvarslede store tider. Først med købet af valgløftet Figo, der kontroversielt blev købt i FC Barcelona og senere med store navne som Beckham, (den rigtige) Ronaldo og Zidane.

2001 2010 2Et fantastisk 100 års jubilæum.

På trænerbænken sad hele Fodboldspaniens morfar Vicente Del Bosque, og havde til opgave at håndtere de store stjerner. Det lykkedes og på Hampden Park i Glasgow kunne Fernando Hierro en regnvåd aften i maj løfte pokalen med de store ører, som bevis på Real Madrid niende europæiske succes i Champions League. Del Bosque’s tid i Real Madrid sluttede dog dramatisk i 2003, da han få dage efter klubbens 29. mesterskab blev fyret af Florentino Pérez. Den nye præsident vinder ikke mere i sin første regeringsperiode, men når dog at skrive kontrakt med så forskellige navne som Sergio Ramos, Julio Baptista og det brasilianske problembarn Robinho.

2001 2010 1Zidane sikrer endnu en CL-titel med sit legendariske mål

I 2006 overtog Ramón Calderón præsidentstolen på Bernabeu. Hans præsidentperiode var en europæisk katastrofe, hvor man præsterede at ryge ud i 1/8-finalerne år efter år. Til gengæld fik Calderon hevet både mesterskab nr. 30 0g 31 i hus. Særligt mesterskabssæson nr. 30 med Fabio Capello på trænerbænken vil blive husket for et helt tæt pointkapløb med Barcelona og en række umulige remontadas, med sejren i sidste runde over Mallorca på Bernabeu som kronen på værket. Capello fik kun lov at sidde én sæson før Bernd Schuster tog over og sikrede et ganske suverænt mesterskab med rekordhøje 85 point og 18 point ned til Barcelona, der kun blev nummer tre.

2001 2010 3Real Madrid sikrede sig to spanske mesterskaber i træk.

I 2009 vendte Florentino Pérez tilbage til sin anden og nuværende præsidentperiode. Igen var der galacticos på menuen, hvor sommeren 2009 stadig står som en milepæl for de store navnens ankomst til Bernabeu. Først med rekordkøbet af Kaká i Milan og blot et par dage senere en ny rekord, da Cristiano Ronaldo blev hentet i Manchester United, mens også Karim Benzema blev købt i Lyon. På bænken blev José Mourinho hentet til i maj 2010 efter at have vundet The Treble med Inter. Nu var der virkelig tro på tingene igen i den spanske hovedstad.

Periodens præsidenter: Florentino Pérez (2000-06), Ramón Calderón (2006-09), Vicente Boluda (2009), Florentino Pérez (2009-

Periodens trænere: Vicente del Bosque (1999-2003), Carlos Quieroz (2003-04), José Antonio Camacho (2004), Mariano García Remón (2004), Vanderlei Luxemburgo (2004-05), López Caro (2005-06), Fabio Capello (2006-07), Bernd Schuster (2007-08), Juande Ramos (2008-09), Manuel Pellegrini (2009-10), José Mourinho (2010-13)

Periodens store spillere: Cristiano Ronaldo, Benzema, Iker Casillas, Raúl, Guti, Morientes, Ronaldo, Arbeloa, Figo, Zidane, Beckham, Roberto Carlos.

Periodens titler:

4 spanske mesterskaber: 2001, 2003, 2007, 2008.

1 CL-titel: 2002

1 VM for klubhold: 2002

1 europæisk Super Cup: 2002

3 spanske Super Cup: 2001, 2003, 2008.

Real Madrid Fodboldskoler 2017
aesportslounge
Mødestedet i København for Madridistas!