Benzema-status halvvejs i sæsonen: Blot 12 mål fra egen målrekord

Karim Benzema har vokset sig til en af verdens absolut bedste spillere i de senere år, og franskmandens høje niveau gør, at han fortjener en halvsæsonsstatus, nu hvor Real Madrid er gået på juleferie.

Benzema scorede to gange i årets sidste kamp i 2-1-sejren over Athletic Club, og dermed står han allerede på 20 sæsonmål ved årsskiftet. Franskmanden er altså godt på vej til endnu en sæson med over 30 sæsonmål, hvilket han har formået at gøre i de to af de seneste tre sæsoner.

Benzema er i øvrigt ikke langt fra at indhente et par profilerede herrer i klubbens historie på målscoringsfronten. Med 299 mål for Real Madrid er der ikke langt til Alfredo Di Stéfanos 308 mål og Raúls 323. Der burde således ikke være noget i vejen for, at Benzema bliver klubbens næstmest scorende spiller i historien, kun overgået af Cristiano Ronaldo med 450 mål. I ligasammenhæng er det omtrent det samme scenarie. Benzema står på 207 ligamål, og foran han sig har han Di Stéfano med 216, Raúl med 228 og Ronaldo med 312.

Benzema har i de seneste tre og et halvt år gennemgået sin bedste periode som fodboldspiller, og Marca har kigget statistisk på franskmandens udvikling. Ifølge den spanske sportsavis tog det ham fem år og fem måneder at score 100 mål, fire år og ti måneder før han rundede 200, og nu har han blot brugt lidt over tre år på at være en enkelt scoring fra de 300.

I sidste sæson var det i øvrigt først i marts, at Benzema nåede 20 sæsonscoringer, så der burde altså være gode muligheder for, at han slår sin rekord på 32 sæsonmål, som kom i mesterskabssæsonen i 2011/12 under José Mourinho.

Det er dog ikke kun med mål, at Benzema ser frem til at passere store, historiske spillere. Han har nu optrådt 582 gange for Real Madrid, så i 2022 bør han passere Paco Gento og Fernando Hierro, der nåede henholdsvis 600 og 601 kampe for klubben. Dermed vil han være på sjettepladsen over spillere med flest kampe for klubben, men heller ikke Santillanas femteplads med 645 kampe er umulig, hvis franskmanden holder det høje niveau.

Seneste artikler...

Annonce