Optakt: Real Madrid – Granada, LaLiga, 23. spillerunde

Real Madrid skal ovenpå igen efter sæsonens måske værste præstation torsdag aften imod Athletic Club. I aften gælder det en hjemmebanekamp i LaLiga imod tabellens nummer 16, Granada.

I går aftes spillede Sevilla uafgjort med Osasuna, og det betyder, at Real Madrid med en sejr vil have et forspring på seks point i toppen. Det handler således om at vise, at Copa del Rey-skuffelsen blot var en enlig svale, og at man fortsat har overskuddet i LaLiga.

Selvom det er en hjemmebanekamp mod et mindre hold, kan det dog blive en besværlig opgave. Holdets to største offensive stjerner, Vinícius og Karim Benzema, er ude med henholdsvis karantæne og skade. Marco Asensio har med syv kasser lavet tredjeflest mål i sæsonen, mens Toni Kroos følger efter med tre, så i aften skal målene altså komme fra nye kanter.

Derudover skal Marcelo formentlig vikariere for Ferland Mendy, og de seneste meldinger går på, at også Lucas Vázquez og Casemiro er ude af aftenens kamp med sygdom, og de bliver sandsynligvis erstattet af en tilbagevendt Dani Carvajal og Eduardo Camavinga.

På trods af Real Madrids gode placering i toppen af tabellen, har man smidt point i tre af de seneste fem ligakampe, og man skal netop undgå et kampbillede som i holdets seneste hjemmekamp, hvor det var to sene scoringer, der gjorde, at man fik 2-2 imod upåagtede Elche. I det omvendte opgør mod Granada i november vandt Real Madrid dog sikkert med 4-1, og faktisk har man vundet de seneste 13 indbyrdes kampe med en samlet målscorer på 44-7.

Statistisk set burde der således ikke vente de store problemer, men Real Madrid er i en fase, hvor det ikke er til at vide, hvad man kan forvente. Især har de små hold drillet i løbet af sæsonen, men i modsætning til eksempelvis Elche er Granada ikke i nogen særlig god forfatning. De har ikke vundet i deres fire kampe i 2022, men det vil deres to dygtige angribere, altid energiske Luis Suárez og 39-årige Jorge Molina, forsøge at lave om på. De to er Granadas topscorere med henholdsvis 6 og 9 mål, og Suárez scorede i det omvendt opgør, så David Alaba og Éder Militão skal sørge for at have aftalerne på plads igen efter en periode med lidt grus i maskineriet rent defensivt.

Der venter os forhåbentlig en god Real Madrid-oplevelse, når kampen sparkes i gang klokken 21 i aften. Vi har brug for at komme tilbage på sporet, og Ancelotti er tvunget til at se ud over de første 13-14 spillere i truppen. Om de nye navne slår til, kan man følge med i på TV 2 SPORT X eller tv2 play.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Carvajal, Militão, Alaba, Marcelo, Kroos, Camavinga, Modric, Asensio, Jovic, Hazard

Seneste artikler...