Madridista.dk Månedens Spiller....

RealMadrid Logo

Intro

Jeg har været nedlagt af COVID-19. Det ved lytterne i vores virtuelle univers, men det er nødvendigvis ikke givet, at I, læsere af Madridista.dk Månedens Spiller, er klar over dette. Jeg er ved godt mod. Mit energiniveau er omvendt ikke tiptop, og derfor ved jeg faktisk ikke, som jeg sidder og formulerer de her linjer, hvor jeg lander med dette skriv. Det er meget muligt, at enkelte ting bliver parkeret i garagen og støvet af til næste måned, men jeg håber selvfølgelig på, at I kommer til at nyde vores lille hyggestund den næste håndfuld minutter.

Opskriften på den gode oplevelse: Kaffe, et lille hyggetæppe, en behagelig stol og måske endda et stykke kage, brunsviger hvis man skal kræse ekstra…… og flødeskum, hvis man vil være en legende i nu’et sammen med undertegnede.

Dette skriv bliver desuden, som allerede formuleret, en lidt anderledes størrelse end de foregående, men dette også grundet, at Real Madrid hoppede mellem tre turneringers-formater i januar måned. Jeg synes, det kunne være sjovt at dykke lidt ned i de respektive turneringer, separere dem fra hinanden og fortælle om de såvel positive som negative historier, ligesom formatet også godt kunne trænge til lidt variation i dets udformning.

Det betyder ikke, at I, som læsere, og mine hjælpere på dette format, bliver snydt for det samlede overblik, for selvfølgelig skal vi have kåret en Madridista.dk Månedens Spiller, men allerførst dykker vi lige sammen ned i gennemsnitskaraktererne for spillernes præstationer i LaLiga, Copa del Rey og Supercopa i januar måned - i hvert fald de positive og negative historier. 

Det var månedens intro. Haltede den? Måske. Men så må jeg fandeme bare tage den hjem på charmen resten af vejen. Velkommen til, madridistas!

Supercopa

Real Madrid mødte Barcelona og Athletic Club, i henholdsvis semifinalen og finalen, på vej mod klubbens 12. triumf i den spanske Supercopa historisk set.

Karim Benzema og co. bragede sammen med Barcelona i dette års semifinale i det stadig forholdsvist nye turneringsformat, hvor særligt Lucas Vázquez, Vini Jr. og Fede Valverde udmærkede sig med fine præstationer på karakterskalaen. Real Madrids spanske højreback snittede en gennemsnitskarakter på 3,5 for sin indsats i kampen, Vini Jr. klokkede 3,7 ind i en kamp, hvor han havde fine betingelser i omstillingsfasen, som han også udnyttede til at komme på tavlen. Valverde blev skiftet ind i slutningen af den ordinære tid og afgjorde strabadserne i den forlængede spilletid, hvilket vores brugere honorerede med en gennemsnitskarakter på 3,7. Ganske fortjent.

Spillere som Dani Carvajal, Marco Asensio og Rodrygo leverede nogle af de dårligste præstationer på King Fahds græstæppe med gennemsnitskarakterer på henholdsvis 2,4, 2,1 og 2,2. Herudover må jeg selvfølgelig ikke glemme Toni Kroos’ kamp, der også var under niveau. Han havde generelt en svær kamp centralt, hvor han, sammen med Luka Modric, havde svært ved at sætte spillet samt skabe ro og balance, når Barcelona pressede højt. Tyskeren snittede blot 2,3 for kampen mod Barcelona.

Videre til finalen, hvor Athletic Club ventede i en relativ nem kamp for Real Madrid. Los Blancos havde allerede mødt baskerne to gange i december, hvor det blev til to sejre. Derfor skulle Muniain og co. ud og revanchere december måneds resultater mod overmagten, men det lykkedes aldrig for alvor baskerne at true madrilenerne i kampen. Real Madrid vandt 2-0.

Thibaut Courtois løb med kampens spiller for sine evner på stregen i kampen. Han snittede en gennemsnitskarakter på hele 4,7. Herudover stod to forskellige makkerpar ud i kampen i form af Militão og Alaba, der snittede henholdsvis 3,5 og 3,7, samt Kroos og Modric, der revancherede det lave niveau mod Barcelona og snittede henholdsvis 3,5 og 4,2 i Supercopa-finalen. Vi har simpelthen en mageløs midterakse op igennem holdet i Real Madrid.

Den dårligste spiller på dagen, ifølge jeres karakterer, var ingen ringere end Vini Jr., der ikke ramte den i røven mod baskerne. Han snittede blot en gennemsnitskarakter på 2,9 og det er langt under niveau for den gode brasilianer, der har basket med sin identitet på grønsværen på det seneste.

En lille afslutningsnote på dette stykke: To gange er den spanske Supercopa blevet afholdt i Saudi Arabien – begge gange med Real Madrid på det øverste trin på sejrsskamlen. Dominans.

LaLiga

Real Madrid startede det nye år ud med at blamere sig mod Getafe, og spillernes respektive præstationer på Coliseum Alfonso Pérez dén eftermiddag – eller mangel på samme - afspejlede sig også i karaktererne efter kampen.

Luka Modric løb med hæderen som Real Madrids mindst ringe spiller, og den lille kroatisk magiker havde da også et nærgående forsøg i kampen. Han snittede en gennemsnitskarakter på 3,1 og var den eneste Real Madrid-spiller, der sneg sig over 3 på kampen – resten under. De to ringeste var imidlertid Éder Militão og Karim Benzema, der snittede henholdsvis 1,4 og 1,3 for kampen. Førstnævnte kostede da også Real Madrid point, fordi han var direkte involveret i Ünals mål, da han snorksov defensivt i situationen, der førte til angriberens kasse.

Real Madrid brillerede helgivis allerede runden efter i LaLiga, da man var værter for en vaskeægte lækkerbisken mod Valencia. Ancelottis tropper spillede god offensiv fodbold, ligesom man delvist lukkede af defensivt, om end Valencia kom på tavlen i løbet af kampen.

Flere spillede efterlod et flot indtryk, men særligt Karim Benzema, Vini Jr., Courtois og Modric brændte banen af mod Valencia. Real Madrids franske angriber nettede to gange i opgøret og scorede en gennemsnitskarakter på 3,6. Vini Jr. gjorde sin franske angrebskollega kunsten efter og snittede en gennemsnitskarakter på 4,2 – den højeste på dagen. Modric og Courtois løb med henholdsvis 3,7 og 3,8. Asensio skal nok også have lidt kærlighed med her, da I honorerede ham med en gennemsnitskarakter på hele 3,5.

Sidste kamp i LaLiga i januar måned blev, ligesom kampen mod Getafe, en ganske undervældende oplevelse, da Real Madrid tabte på point mod Elche i egen hule – man var sågar nede med 0-2. Modric og Militão fik heldigvis sikret Real Madrid ét point i en super nervepirrende slutspurt i kampen.

Eden Hazard spillede til 3. Det gjorde Militão også. Spillede resten? Ikke rigtig. Jovic var ringeste mand, på den halve time han fik i anden halvleg, med en gennemsnitskarakter på 1,3.

Det lykkedes altså blot Real Madrid at hente fire af ni mulige point i LaLiga i januar måned, men man ligger fortsat lunt i svinget i kampen om det spanske mesterskab.

Copa del Rey

Real Madrids korte Copa del Rey-eventyr anno 2022 startede mod upåagtede Alcoyano, der faktisk lykkedes med at skabe lidt spænding i kampen, om end Real Madrid hev en 1-3 sejr i land på udebane.

Militão spillede en rigtig fin kamp defensivt – det samme gjorde Isco offensivt. Real Madrids brasilianske midterforsvar snittede en gennemsnitskarakter på 3,7 og den forhenværende dygtige spanske offensivspiller, Isco, snittede en gennemsnitskarakter på 3,6. Okay, jeg parkerer lige min personlige holdning om Isco for en stund, for ret skal sgu være ret, han har spillet rigtig fin fodbold for Real Madrid i sine seneste kampe, og han må gerne fortsætte sæsonen ud og slutte af med bravur i den spanske hovedstad. Det er trods alt mit ønske….. og håb. Vi har, nærmest mere end nogensinde før, brug for kvalitet på bredden.

Lunin, Marcelo og - ikke overraskende - Mariano imponerede jer ikke og snittede henholdsvis 2, 1,3 og 1,4 for kampen mod Alcoyano.

Real Madrids ottendedelsfinale mod Elche, vores nye kryptonit, som jeg har valgt at døbe dem, blev en sand neglebider. 0-0 efter den ordinære spilletid, rødt kort til Marcelo i den forlængede spilletid efter 103 minutter – Elche lynede efter 104 minutter. Isco scorede til 1-1 efter 108 minutter og Hazard afgjorde sagerne efter 115 minutter på uret. Real Madrid vandt, men det var bestemt ikke prangende – det mente I heller ikke.

Bedste mand var Hazard med 3,5 i gennemsnitskarakter, og det var lige så meget et udtryk for, at han blev matchvinder. Men helt fair karakter. Spillere som Valverde, Vázquez, Jovic og Rodrygo skuffede allermest og snittede henholdsvis 2, 2,2, 1,4 og 2,2 for kampen. Mange andre spillere var tæt på samme karakterer som førnævnte fire.   

Athletic Club bliver nævnt som en parentes her til sidst, fordi kampen trods alt blev spillet i starten af februar måned, men da jeg givetvis ikke kommer til at berøre den synderligt i Madridista.dk Månedens Spiller i næste måned, kan vi lige så godt få talt lidt om den NU.

Real Madrid var ringe, omstændigheder underlige og resultatet forfærdeligt. Militão bedste mand med 3,5 i gennemsnitskarakter. Den ringeste var Ancelotti med en gennemsnitskarakter på 1,4, og det forstår man egentlig godt in mente italienerens rådvildhed på bænken – han magtede slet ikke at ændre kampen taktisk, herunder med sine manglende udskiftninger. Alt for tamt Carlo!

Jesper og Malthe kommer i øvrigt til at sætte lidt flere ord på oplevelsen mod Athletic Club i fredagens podcast, ligesom vi også kommer til at snakke lidt om vores Copa del Rey-kompleks – glæd jer!

Madridista.dk Månedens Spiller: Hvem løber med titlen?

Courtois månedensspiller

Thibaut Courtois!

Det er tredje gang, at Real Madrids belgiske målmand løber med hæderen som Madridista.dk Månedens Spiller, men det var sandt for dyden heller ikke en måned med de store præstationer i marken, om end det nødvendigvis ikke skal tage noget fra belgierens egne præstationer.

Courtois spillede fem kampe i januar. Ancelotti sparede ham i Copa del Rey, som Lunin fik lov til at tage sig af. Han startede måneden svagt ud mod Getafe, ligesom resten af holdet, hvor han blot snittede en karakter på 2,9. Dette revancherede han i de efterfølgende kampe mod Valencia, Barcelona og Athletic Club, hvor han snittede henholdsvis 3,8, 3,4 og 4,7 – i kampen mod baskerne var han bedste mand. Han sluttede måneden af med 2,7 mod Elche.

Vini Jr. og Luka Modric var tætteste forfølgere med en gennemsnitskarakter på 3,2 for begges vedkommende.

I den mere triste ende af skalaen finder vi Rodrygo, der virkelig havde det svært i Real Madrids angreb i januar måned. Brasilianerens bedste kamp i januar var Supercopa-finalen mod Athletic Club, hvor han snittede en gennemsnitskarakter på 3,3. Herudover spillede han tre kampe til 2,2, en enkelt kamp til 2,1 og han var helt nede at skrabe med 1,5 i kampen mod Getafe, som kun Benzema leverede ringere med sine 1,3. Det var absolut dårligst af alle, og man har virkelig været skidt kørende, hvis man ikke har præsteret bedre end spillere som Casemiro og Lucas Vázquez.

Sidenote: Jovic snittede faktisk 1,4, men han fik dog blot to kampe, så det bliver for useriøst at smide den store kritik efter ham.

Twitters Månedens Spiller:

Modric twittermånedensspiller

Luka Modric!

Vores fantastiske brugere på Twitter havde faktisk også mulighed for at stemme på Courtois. Det var der også enkelte, der gjorde, men flere gik med Real Madrids lille midtbane-magiker, Modric, som Twitter Månedens Spiller.

Luka Modric løb med 43,4% af stemmerne. Courtois løb med 24,5% af stemmerne. Alaba løb med 20,8% af stemmerne og Vini Jr. løb med 11,3% af stemmerne. Spillerne blev håndplukket ud fra de gennemsnitskarakter, som vores brugere på madridista.dk havde tildelt Real Madrids spillere i løbet af januar måned, og her var førnævnte fire de allerbedste. 

Niels Christian Rod Thomsen havde følgende kommentar i forbindelse med sit valg:

Og Ratio er en skikkelse lige efter min smag; det er alle med en positiv holdning om fabelagtige Toni Kroos:

Afrunding

Der var fart på i januar måned med hele syv kampe. Real Madrid har allerede spillet to kampe i februar, hvor man har fire tilbage, herunder de forestående brag mod Villarreal i LaLiga og PSG i Champions League.

Ancelotti har nogle ting, han skal have adresseret… måske endda ændret. Vini Jr. er inde i et lille formdyk. Hvordan kan han taktisk få ham ud af dette? Benzema er fortsat skadet. Hvad vil han med 9’eren; skal den være falsk eller Jovic? Det lader således ikke til, at Real Madrids franske 9'er bliver sin skade kvit til opgørene mod Villarreal og PSG, ligesom Ferland Mendy bliver meldt særdeles tvivlsom til begge kampe.

Heldigvis lysner det også en lille smule i den hvide del af den spanske hovedstad. Carvajal er tilbage igen. Asensio har fundet noget form eller i hvert fald et enkelt langskud, Hazard virker i spillehumør - det samme med Isco. Og man kunne egentlig blive ved, men Real Madrids sæson står og falder ikke med den her slags spillere, den står og falder med Benzema og Vini Jr.

Derfor er det simpelthen alfa omega at få fixet Benzema OG genopfundet Vini Jr. anno efteråret 2021. Februar bliver spændende! 

Saludos Blancos
Daniel

 
 
 

Seneste artikler...

Annonce