Optakt: Villarreal – Real Madrid, LaLiga, 24. spillerunde

Logo Realmadrid 010101

Der venter Real Madrid en svær opgave i eftermiddag, når man på udebane skal møde Villarreal. Det omvendte opgør var et af de mest låste i sæsonen hidtil, og det bliver næppe nemmere, at kampen spilles på La Cerámica, så Real Madrid skal spille en stor kamp for at holde Sevilla seks point bag sig, eftersom andalusierne vandt deres kamp i går aftes.

Historisk set har Real Madrid godt styr på Villarreal, som er et ungt bekendtskab. Første kamp mellem de to klubber blev spillet i 1998, og i alt har man mødt hinanden 45 gange, hvor det er blevet til 26 sejre til Real Madrid, 15 uafgjorte og fire sejre til Villarreal. En del af disse uafgjorte er dog kommet i de senere år. Faktisk er de seneste fire udebanekampe – og seks af de seneste ti – imod dagens modstander end i remis, og Unai Emerys form for fodbold er ikke noget, der lægger op til, at dagens affære skulle blive mindre låst.

Der er tilmed ingen af holdenes cheftrænere, der kan prale af at have overhånden over den anden. Både Emery og Carlo Ancelotti har fire sejre hver imod hinanden, mens den sidste blev uafgjort. Imod Real Madrid som klub ser det dog naturligvis mindre spændende ud for Emery, der blot har vundet fem og spillet uafgjort tre gange ud af 25 kampe mod Los Blancos.

Til dagens kamp komme begge hold uden deres topangriber, idét både Karim Benzema og Gerard Moreno er ude med skader. Derudover mangler Real Madrid Ferland Mendy og Mariano, mens Villarreal må undvære Rubén Peña og Francis Coquelin.

For Real Madrid bliver det især spændende at se, hvordan Ancelotti har tænkt sig at stille op i angrebet. En frisk og tilbagevendt Vinícius og Marco Asensio, der blev matchvinder imod Granada, burde ikke være til at komme udenom, men på pladsen derimellem har Ancelotti lidt at vælge mellem. Det kan både blive et genvalg til Isco, en chance til Luka Jovic, et forsøg med Eden Hazard som falsk 9’er, eller måske endda italieneren fortsat agter at holde stædigt fast i Rodrygo fra start. Et bud herfra bliver dog, at Jovic får chancen fra start for at bygge ovenpå de gode takter fra slutningen af 2021.

Real Madrid er for tiden i en underlig forfatning, hvor sejrene ikke er specielt prangende, mens man som bekendt har dummet sig med uafgjort hjemme imod Elche og et skuffende exit fra Copa del Rey. Forhåbentlig kan man dog igen vise sig at være bedre mod de gode hold, som man frem til nederlaget til Athletic Club kunne bryste sig af at være. Og man skal da også tage sig i agt for Villarreal, der senest fik en flot udebanesejr imod et stærkt Real Betis-hold, og Den Gule Ubåd er i øvrigt ligesom Real Madrid fortsat med i Champions League.

Hvordan det går i Real Madrids svære udekamp i eftermiddag, kan man se på TV 2 SPORT X eller tv2 play fra klokken 16:15, hvor der er kampstart.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Carvajal, Militão, Alaba, Marcelo, Valverde, Casemiro, Kroos, Asensio, Jovic, Vinícius

 

Seneste artikler...

Annonce