Madridista

Referat: Mallorca - Real Madrid 0-3, LaLiga, 28. spillerunde

Real Madrid tog et nyt gigant-skridt mod det spanske mesterskab med sejren på 0-3 ude over Mallorca i går aftes og med 10 runder igen fører man med 10 points ned til Sevilla.

Cifrene lyver dog en smule om kampens forløb, for ganske vist var sejren fortjent, men den var på ingen måde overlegen og flere Real Madrid-spillere leverede en decideret pinlig indsats. Det gælder i særlig grad midtbanetrioen, som denne aften bestod af Casemiro, Kroos og Fede Valverde og ingen af de tre skal brokke sig, hvis de ikke er med mod Barcelona på søndag. Det er flere af dem nok, for det vrimler ikke med anvendelige alternativer i Real Madrid til at erstatte alle tre. Og så må det konstateres, at højrekanten fortsat er billigt til salg. Denne gang var det Rodrygo, som tumlede rundt, indtil han skadet måtte lade sig udskifte.

Og netop skader kan blive Real Madrids største udfordring, for holdets to franske spillere, Mendy og Benzema, måtte også lade sig udskifte i opgøret og det kunne være gået værre endnu, for undervejs i kampen modtog Vinícius også flere grimme tacklinger, som den spanske dommerstand tilsyneladende har valgt ikke at slå ned på. Selvfølgelig er brasilianeren blevet en pestilens at se på, når han konstant brokker sig, men ind i mellem har han faktisk en pointe.

Real Madrid leverede ikke det store i første halvleg, men som det så ofte er set i 2022, så er holdet væk i første halvleg og vågner så til dåd i anden halvleg og spillet blev da også bedre i de sidste 45 minutter, men der skulle en fejl til i Mallorca-forsvaret for at Benzema kunne opsnappe bolden og spille Vinícius fri og så kunne brasilianeren score til 0-1. Da var der spillet 55 minutter.

Herfra fik Mallorca sværere ved at finde vej til Real Madrids straffesparksfelt og da øboerne 13 minutter før tid begik et klodset straffespark på Vinícius, var det ingen sag for Benzema at lukke og slukke opgøret med scoringen til 0-2. Og fem minutter senere kunne han såmænd også scoret til 0-3 på et fantastisk hovedstød efter oplæg fra Marcelo.

Men i forbindelse med scoringen og den efterfølgende fejring, pådrog han sig tilsyneladende en skade og han måtte kort tid efter udgå og efterlade Real Madrid med 10 mand på banen til den resterende del af kampen, fordi Ancelotti havde brugt sine fem indskiftninger.

Men sejren kom i hus og med et overkommeligt restprogram ser det mere end lovende ud for nr. 35.

Kampens spiller: Karim Benzema. Verdens bedste spiller pt.

Kampens badebold: Man kunne gå med en masse Real Madrid-spillere, men denne gang går den til dommer Sánchez Martínez. Han fik ikke lagt en linje i kampen og tillod alt for mange svinestreger. Det må helt generelt være tid til at beskytte spillerne bedre.

Perspektiver frem mod de kommende kampe: Det er naturligvis en streg i regningen, at tre spillere må forlade banen med skader, men bortset fra skaden til Benzema, så findes der alternativer til Ferland Mendy og Rodrygo og Real Madrid er så meget bedre end Barcelona, at det ikke bør få betydning på søndag.