Optakt: Real Madrid - Barcelona, LaLiga, 29. spillerunde

I aften kl. 21.00 løber to af Europas mest formstærke mandskaber på banen til verdens største opgør. Der er naturligvis tale om El Clásico mellem Real Madrid og Barcelona på Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid er uden Ferland Mendy og Karim Benzema, men man kan trods alt ikke løbe fra en klar favorit-rolle, for selv om Barcelona i de seneste par måneder har forbedret sit spil markant i forhold til Xavis usikre start som Barcelona-træner, så er Real Madrid mand for mand bedre.

Men i El Clásico kan alt ske og selvfølgelig bliver det ikke en walk over for Real Madrid og man kan komme langt på et godt momentum og det har catalanerne i øjeblikket og man har fået en anden tro på tingene i klubben, selv om der fortsat er lang vej op til de bedste. Med nyerhvervelserne Ferrán Torres, Aubameyang og Adama Traoré har man fået en anden hurtighed i sit spil og er blevet mere træfsikre foran mål.

De to klubber mødtes senest i januar måned i den spanske Super Cup, hvor Real Madrid vandt efter forlænget spilletid. Det var kampen, som Joan Laporta fejrede i omklædningsrummet efterfølgende og storroste mandskabet for at have været tæt på, mens Real Madrid blev voldsomt kritiseret for at have ladet Barcelona få initiativet i kampen og selv leve på omstillinger. Men Real Madrid havde de fleste og de største chancer i opgøret, så derfor var sejren fortjent.

Men som nævnt er man uden Benzema i dagens kamp og derfor kommer man sandsynligvis til at skulle gentænke tanken om spil på hurtige omstillinger, for her er franskmanden uforlignelig og Real Madrid bør også forsøge at udnytte hjemmebanefordelen til at tage initiativet på midtbanen selv.

Mens der ikke er tvivl om, at Nacho spiller venstre back i stedet for Ferland Mendy, så er tvivlen større om, hvem der skal være afløser for Karim Benzema. De to store madrilenske sportsaviser er i tvivl om, hvorvidt Ancelotti fortsætter med en 4-3-3-formation med Casemiro, Kroos, og Modric på den centrale midtbane eller om han prøver med en 4-4-2-formation, hvor Fede Valverde giver midtbanen dynamik, mens Vinícius og Rodrygo eller Asensio spiller i front.

Barcelona spillede i torsdags i Tyrkiet mod Galatasaray og her fik man Serginho Dest skadet, men amerikaneren var kun med, fordi Dani Alves ikke er spilleberettiget i Europa League, hvor Barcelona slår sine folder i foråret.

Men ellers skal man først og fremmest holde øje med midtbanetalentet Pedri, som er velspillende i øjeblikket og en vigtig del af holdets succes. Og naturligvis bør Militao og Alaba også holde Aubameyang i kort snor, for han kender om nogen vejen til målet.

Der er lagt op til et brag af en kamp på Estadio Santiago Bernabéu i aften. Kampen vises på TV2 Sport X og danske madridistas i Hovedstads-området kan med fordel tage på Proud Mary Pub og se opgøret sammen med os.

Real Madrids forventede hold: Courtois, Carvajal, Alaba, Militao, Nacho, Casemiro, Fede Valverde, Kroos, Modric, Vinícius, Rodrygo.

Seneste artikler...

Annonce