Referat: Celta Vigo – Real Madrid 1 – 2, LaLiga, 30. spillerunde

Det var ingen stor oplevelse at bevidne Real Madrid sejre på udebane imod Celta Vigo i går aftes. Real Madrid fik hele tre straffespark, hvor Benzema fik scoret på to af dem, mens Celta fik annulleret en udlignende scoring tidligere i kampen. Alle kendelser var korrekte, og Real Madrid tog et skridt mere imod det spanske mesterskab, men spillemæssigt var det ingen fryd for øjet.

Ancelotti havde nok engang valgt at gå med den gamle garde bestående af Modric, Kroos og Casemiro på midtbanen, og som forventet betød det, at man ofte savnede noget vildskab centralt på banen. Celta havde generelt meget af spillet i kampen – 55% for at være præcis – og kom frem til en del chancer, hvor Courtois gang på gang måtte diske op med flotte redninger.

I første halvleg havde Real Madrid blot et par chancer, hvor en generelt anonym Vinícius fik sin afslutning reddet af Celta-keeperen, mens også Benzema fik headet tæt forbi efter et godt opspil. I den anden ende havde Celta gode chancer til både Denis Suárez og Aspas, hvor især Courtois’ redning på sidstnævntes frispark var ren verdensklasse. Det endte dog med at Real Madrid kom foran på en straffesparksscoring af Benzema efter en klodset forseelse af Nolito.

Det var selvsamme Nolito, der stod for Celtas udligning kort inde i anden halvleg i en situation, hvor opdækningen i Real Madrid-forsvaret var helt til hundene, men heldigvis fortsatte Celta med at begå tåbelige straffespark. Efter en times spil blev to de badeboldskandidater, Vázquez og Asensio, taget ud til fordel for Carvajal og Rodrygo, der ikke formåede at hæve niveauet. Rodrygo fik dog tilkæmpet sig straffespark nummer to, som Benzema dog brændte. Det er anden gang i sæsonen (og i Real Madrid-karrieren), at franskmanden brænder fra 11-meterpletten.

Kort efter fik også Mendy skaffet Real Madrid et straffespark, og denne gang sparkede Benzema bolden stensikkert i kassen til 2-1. Det blev også kampens resultat, selvom Celta fortsatte med at have masser af boldbesiddelse og kom frem til flere fine afslutninger, som Courtois heldigvis tog sig af. Det var ingen køn sejr, men omvendt er det vigtigt at sejre på de dårlige dage, hvis man vil vinde mesterskaber.

Kampens badebold: Tja. Vælg selv – der er masser af kandidater. Her går vi med en fuldstændig anonym Asensio. En enkelt flot hælaflevering og et godt drev op gennem banen er bare ikke nok.

Kampens spiller: Courtois. Stensikker sidste skanse. Verdens bedste keeper. Superlativerne stiller sig i kø.

Perspektiver mod den kommende kamp: Hverken Chelsea eller Real Madrid har fået nogen god optakt til den kommende Champions League-kvartfinale. En uskøn udebanesejr er dog naturligvis at foretrække frem for et 4-1-nederlag på hjemmebane til Brentford, men der er ingen tvivl om, at Real Madrid skal finde en helt anden energi og soliditet frem, end man viste imod Celta.

Seneste artikler...

Annonce